در شرایطی که حسین درخشان پس از بازگشت به ایران، روز اول نوامبر سال ۲۰۰۸ بازداشت شد و از آن زمان تاکنون در بازداشت مقامات امنیتی ایران قرار داشته است، طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر درخواست صدور حکم اعدام برای این وبلاگ نویس ایرانی کانادایی منتشر شده اند.
بنا به گزارش های رسیده، در کیفرخواست حسین درخشان اتهاماتی از قبیل « سب النبی»، « توهین به مقدسات»، «همکاری با دولت ها و گروه های متخاصم»، «تبلیغ علیه نظام اسلامی»، «تبلیغ به نفع گروهک های ضدانقلاب»، «توهین به رهبری و رئیس جمهور» و «راه اندازی و مدیریت سایت های مبتذل و مستهجن» مطرح شده است.
«انجمن قلم کانادا» و سازمان «خبرنگاران کانادایی مدافع آزادی بیان» در بیانیه مشترک خود از دولت کانادا خوسته اند تا در مورد پرونده حسین درخشان که تابعیت دوگانه کانادایی و ایرانی دارد، با مقامات ایران مذاکره و برای لغو این حکم میانجی گری کنند.
الن سلیگمان، رئیس «انجمن قلم کانادا» نیز در بخشی از این بیانیه مشترک گفته است: «امروز برای همه انسان هایی که برای آزادی بیان و حقوق بشر ارزش قائلند، روز سیاهی ست. ما از دریافت این خبر که حسین درخشان پس از گذشت تقریباً دوسال بازداشت، ممکن است هم اکنون با حکم اعدام روبروشود، عمیقاً نگران و آزرده خاطر شده ایم. وی صرفاً به اتهام استفاده صلح آمیز از حق آزادی بیان و عقیده اش زندانی شده است».
رئیس « انجمن قلم کانادا » از دولت ایران خواسته است تا برای پیشگیری از ادامه این روند همه اقدامات لازم را اتخاذ کند.
« انجمن قلم کانادا » و سازمان « خبرنگاران کانادایی مدافع آزادی بیان » در بخش دیگری از این بیانیه مشترک مصرانه از دولت ایران خواسته اند تا حقوق بشر شهروندان این کشور را رعایت کند، اطمینان حاصل کند اجرای این حکم سبعانه در مورد حسین درخشان لغو شود و وی از حقوق ابتدایی خود همچون دسترسی به وکیل، دیدار با اعضای خانواده و رفتار انسانی برخوردار خواهد شد.
آرنولد آمبر، رئیس سازمان « خبرنگاران کانادایی مدافع آزادی بیان » در این بیانیه خاطرنشان کرده است: « ما میدانیم که دولت ایران به صداهای خارج از کشور گوش می دهد و امروز شنیدن صدای ما برای آن ها امری حیاتی ست. محکومیت مطرح شده در مورد درخشان، یک تعبیر هجو و تقلیدی تمسخرآمیز است » .
آقای آمبر در این بیانیه تاکید کرده است: « ما به شدت نگران سرنوشت حسین درخشان هستیم و باید هر چه سریع تر اقدام فوری و قاطع صورت گیرد، زیرا ایران لزوماً برای اجرای احکام اعدام ها، به زمان طولانی لازم ندارد.»
دربخشی از بیانیه مشترک این دو سازمان کانادایی مدافع حقوق خبرنگاران و نویسندگان به موارد دیگری همچون قتل زهرا کاظمی، عکاس و خبرنگار کانادایی ایرانی در زندان اوین، بازداشت و حبس مازیار بهاری، مستند ساز و خبرنگار نشریه نیوزویک در زندان اوین در تهران اشاره شده است.