رهاشدن طرحهای نیمه تمام صنعتی در کشور

به گزارش روزنامه فرهیختگان، آمارهای منتشر شده، از 19 هزار و 583   طرح صنعتی رها شده در ایران خبر می دهند . علاوه بر این. به گزارش روزنامه فرهیختگان، این آمار ها از نیمه کاره رها شدن سرمایه ای نزدیک به 50هزار میلیارد تومان که می تواند حدود 682هزار شغل جدید ایجاد کند خبر میدهند. طرحهای رهاشده در همه استانهای کشور بویژه در استان آذربایجان گسترده اند. به عنوان مثال: استان‌ آذربایجان شرقی با دو هزار و 536 طرح دارای بیشترین طرح صنعتی نیمه‌تمام و استان خراسان‌شمالی با 88 طرح صاحب کمترین طرح نیمه‌تمام صنعتی در کشور است. همچنین استان مازندران در بین استان‌های شمالی کشور با هزار و 494 طرح و استان خوزستان در بین استان‌های جنوبی با 613 طرح دارای بیشترین تعداد طرح‌ نیمه‌تمام صنعتی در کشور می باشند که پیشرفت طرحها در حد 20 درصد متوقف مانده است. 

غارت سرمایه های ملی توسط رژیم و کاهش سرمایه‌گذاری‌ها و عدم تامین ماشین‌آلات و تجهیزات مهم‌ترین عوامل در ناتمام ماندن طرح‌های صنعتی است. گزارشات نشان میدهند که مشکلات موجود اقتصادی از عواملی است که سرمایه‌گذاری را طی امسال و سال گذشته نسبت به سال‌های قبل کاهش داده و بر مشکلات موجود بیش از گذشته دامن زده است. علاوه‌بر آن وجود تحریم‌ها و عدم تامین ماشین‌آلات از خارج کشور را نیز باید به این مسائل افزود. این درحالی است که متاسفانه ماشین‌آلات در سال‌های گذشته به دلیل کاهش سرمایه‌گذاری خریداری نشد و حال باید دید که در آینده اقتصاد کشور دستخوش چه تغییر و تحولاتی خواهد شد.

 به عنوان نتیجه گیری باید افزود که غارت سرمایه ملی و درآمدهای نفتی و سایر درآمدها توسط رژیم در سالهای گذشته و کاهش سرمایه‌گذاری در صنعت و تولید، علت اصلی وجود طرح‌های نیمه‌تمام صنعتی است که امروز تبدیل به موضوعی جدی در کشور شده است. اما آنچه هم‌اکنون مطرح می‌شود، مربوط به عدم تامین ماشین‌آلات و مواد اولیه است. چرا که پروانه‌ها برای ساخت طرح‌های نیمه‌کاره طی سه تا چهار سال گذشته صادر شده است اما به دلیل عدم تامین ماشین‌آلات و تامین ماده اولیه از کشورهای دیگر، پروژه‌ها نیمه‌کاره رها شده و بعضا عملیات اجرایی آنها آغاز نشده است. این مشکلات باعث شده کارخانه‌ها نتوانند مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کنند و برای ادامه و ورود به کار با معضلات جدی‌تری روبه‌رو شوند. علاوه‌بر این سخت شدن گشایش اعتبارات و تسهیلات در شرایط کنونی، مشکل دیگری است که امروز کارخانه‌ها و تولیدکننده‌ها با آن دست به گریبانند.