دفتر کمیسر عالی حقوق بشر و همچنین هیات همیاری ملل متحد در عراق (یونامی) به مانیتور وضعیت در کمپ اشرف ادامه می دهند

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با استقبال از آزادی 36تن اعضای بازداشت شده سازمان مجاهدین خلق ایران در عراق رسماً اعلام کرد: دفتر کمیسر عالی حقوق بشر و همچنین هیات همیاری ملل متحد در عراق (یونامی) به مانیتور وضعیت در کمپ اشرف ادامه می دهند و حقوق بنیادین ساکنان کمپ باید محترم شمرده شود.

سرویس مرکز خبر ملل متحد
دفتر حقوق بشر سازمان ملل از آزادی ایرانیان بازداشتی در عراق استقبال میکند
9 اکتبر 2009
مقامات حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز از تصمیم دولت عراق مبنی بر آزادی 36 عضو یک گروه اپوزیسیون ایرانی که از ماه ژوئیه دستگیر شده بودند، استقبال کردند.

 روپرت کول ویل Rupert Colville سخنگوی دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در ژنو به خبرنگاران گفت این ارگان جهانی سپاسگزار است که دولت به درخواست، ناوی پیلای، کمیسر عالی، برای آزادی بازداشت شدگان پاسخ مثبت داده است.
این 36 تن بخشی از حدود 3400 اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران می باشند و در کمپ اشرف در استان دیالی در عراق زندگی میکرده اند.
طی یک عملیات دو روزه در اواخر ماه ژوئیه، پرسنل امنیتی عراق کنترل کمپ اشرف را بدست گرفتند. آقای کول ویل گفت در این عملیات 11 تن کشته شدند و دهها تن دیگر مجروح گردیدند.
او گفت: «تمامی بازداشت شدگان در عراق, از جمله اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران, چنانچه شواهدی وجود داشته باشد که ممکن است جرمی مرتکب شده باشند, باید از حق داشتن روند قضایی مناسب و دادگاه عادلانه برخوردار باشند و تمامی حقوق آنها میباید طبق قوانین بین المللی و قوانین محلی تضمین گردد».
«دادگاه عراق در شهر خالص، جایی که ابتدا بازداشتی ها نگهداری شدند، دو بار دستور آزادی آنها را به خاطر عدم وجود شواهد معتبر صادر کرد، اما به دلایلی که ناروشن باقی میماند آنها در مجموع به مدت حدود دو ماه ونیم در بازداشت به سر بردند. »
آقای کول ویل تأکید کرد که دفتر کمیسر عالی حقوق بشر این موضوع را «دارای ابعادی با بالاترین اهمیت میداند که باید راه حلی درازمدت برای ساکنان کمپ اشرف در عراق یا جای دیگر پیدا کرد. وضعیت کنونی قابل ادامه دادن نیست. هرچند که ما درک میکنیم (ادعاهای) مربوط به تاریخ گذشته چند عضو گروه, موضوع را پیچیده کرده است. در عین حال، حقوق بنیادین ساکنان کمپ باید محترم شمرده شود. از جمله حق این که تا زمانی که ریسک شکنجه برای آنها وجود دارد به زور به کشورشان باز گردانده نشوند ».
آقای کول ویل گفت«کمیساریای عالی حقوق بشر ملل متحد و هیأت همیاری سازمان ملل در عراق (یونامی) به مانیتور وضعیت در کمپ اشرف ادامه می دهند».