رژیم آخوندی آرای کافی برای عضویت در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را به دست نیاورد

بر اساس گزارشهای منتشر شده رژیم ایران به دلیل عدم توانایی در کسب آرای کافی کشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا از عضویت در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی صرفنظر کرد.

به گفته دیپلماتهای خارجی در وین مقر این سازمان، اردن و امارات متحده عربی توانستند دو کرسی در نظر گرفته شده برای این گروه منطقه یی را از آن خود کنند.

 رژیم  ایران در آستانه تشکیل جلسه رای گیری، از آن جا که می دانست آرای لازم برای عضویت را به دست نمی آورد،  اعلام کرد که  از نامزدی کناره گیری می کند. به این ترتیب اردن و امارات که هر دو متحد آمریکا هستند به عضویت شورای حکام انتخاب شدند.

تحلیلگران می گویند حتی اگر رژیم ایران موفق به کسب آرای کافی در این مرحله می شد، در رای گیری سالانه ۱۵۱ عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی با مخالفت کشورهای غربی روبه رو می شد.

شورای حکام می تواند کشورهایی که مشکوک به نقض مقررات آژانس هستند را به شورای امنیت ارجاع دهد.

شورای حکام در سال ۲۰۰۶ به دلیل نگرانی از عدم شفافیت کامل برنامه غنی سازی اورانیوم ایران پرونده این کشور را به شورای امنیت فرستاد.