ائتلاف العراقیه اعلام کرد در هیچ دولتی که مالکی نخست وزیر باشد شرکت نمی کند

تلویزیون الشرقیة ـ ائتلاف العراقیه به رهبری ایاد علاوی روز جمعه موضع نهایی خود را در رابطه با ”اتحاد ملی” که متشکل از ”ائتلاف ملی عراق” و ” ائتلاف دولت قانون” است,  اعلام نمود. العراقیه در بیانیه خود اعلام کرده است که این لیست آنچه را که  ”اتحاد ملی”  نامیده می شود، به رسمیت نمی شناسد و در حکومتی که این اتحاد تشکیل دهد شرکت نخواهد کرد و در هیچ دولتی که نوری المالکی رئیس ائتلاف دولت قانون در رأس آن باشد شرکت نخواهد نمود.

حیدر الملا سخنگوی العراقیه گفت: « ....تعاریف پایه ای است که مربوط می شود به بیان و تعریف پایه های مشارکت ملی, و اسلوب تصمیم گیری سیاسی مهم و نیز تقسیم اختیارات, به نحوی که در دست یک نفر یا در دست یک حزب واحد آنگونه که آلان هست متمرکز نگردد. ”العراقیه” هم چنین و به روشنی عهده دار این شد نقشه مسیر سیاسی را برای یک آشتی ملی حقیقی و بیرون آمدن از وضعیت نادرست کنونی که براساس سهمیه بندی فرقه ای سیاسی, را ارائه داده و ارکان وحدت ملی واقعی  را پایه ریزی نماید. و اینکه دولتی را تشکیل دهد که امنیت و خدمات را محقق نموده و عایدات شهروندان را قوت بخشد آنگونه که استحقاق آنان است و آن را به سطح که شایسته کرامت آنها و فداکاریهای آنانست ارتقاء بخشد, به نحوه که تصویری از آینده درخشان عراق – آنگونه که ”العراقیه” آن را میبیند و برای محقق نمودن آن تلاش میکند- بدست دهد.
آنچه که اکنون محقق شده و در کمال تأسف, ادامه تلاشهای برخی است که میخواهند شیوه جدیدی و اقداماتی را در پیش گیرند  که برخلاف قانون اساسی است, اینرا قوه مجریه با هدف به حاشیه راندن دیگران, و ادامه دور زدن اراده مردم ما, انجام میدهد که موجب شده, مشکلات گسترده و جدی در روند سیاسی عراق بوجود آید.
از اینرو ”العراقیه” بر این باورست که تداوم قوه مجریه کنونی که با این منطق و با این روحیه به دور از اصول قانون اساسی و ارزشهای دمکراتیک  رفتار میکند, مسئله بغایت خطرناک است برای مصالح عمومی, و برای آحاد ملت عراق. از آنجایی که ”العراقیه” خود را  کلیدی برای راه حل و کنترل کننده ای برای بحرانها میداند, بر این اساس به تمامی مردم گرامی مان اعلام میکند که:

یکم. آنچه به عنوان ” اتحاد ملی” شناخته می شود و هرچه از آن ناشی شده باشد را به رسمیت نمی شناسد. و آن را تلاشی مذبوحانه می داند برای تثبیت فرقه گرایی سیاسی.

دوم. ”العراقیه” براین باورست که نمونه کنونی برای اداره کشور به ریاست آقای مالکی, قابل تکرار شدن نیست در نتیجه برای ”العراقیه” امکان ندارد که در هیچ دولتی آینده که در رأس آن آقای مالکی باشد, سهیم گشته و در آن مشارکت داشته باشد.

سوم. ”العراقیه” مشورتهای خود را با لیستهای مختلف شرکت کننده در انتخابات به ویژه ” ائتلاف ملی” برای تشکیل دولت مشارکت ملی که مبتنی بر پایه  استحقاق  انتخاباتی و سیاسی باشد, ادامه خواهد داد.
  
تمام آحاد ملت بزرگوار ما  این را بدانند که ”العراقیه” از نخستین روز  پس از اعلام نتایج انتخابات تمام تلاش خودش را به کار بسته است که اصول مشخص و روشنی را برای تشکیل دولت آینده عراق ان شاء الله به کار بسته است و در درجه اول دنبال تسریع  در تشکیل دولت و  محترم شمردن  استحقاق مبتنی بر قانون اساسی بوده است و اینکه روند تشکیل دولت به تأخیر افتاده است مسئولیت آن نه با مردم بزرگوار ماست و نه ”العراقیه” که تمام تلاش خود را برای تعیین تکلیف این امر کرده است, اما متاسفانه برخی از شرکایی که با ما در روند سیاسی هستند تلاش کردند که برخی طرح و برنامه های مربوط به طرفهای منطقه ای را در پیش بگیرند و یا خودشان را به آن و به دیگر طرفها مشروط ساختند و برخیها تلاش کردند که به قدرت بچسبند و این باعث پیچیدگی وضعیت سیاسی گردید و از این جهت است که میگویم العراقیه جریان سیاسی است که دنبال راه حل می گردد و دنبال بحران نیست و انعطاف کامل را به خرج داده و می دهد تا خواسته ملت عراق که تشکیل دولت است محقق شود و می گوییم این آنچیزی است که العراقیه در راه آن تلاش می کند و خداوند به نیات آگاه است».