ابراز نگرانی گزارشگران بدون مرز
سازمان گزارشگران بدون مرز نسبت به خطر صدور حکم اعدام برای دو وبلاگنویس ایرانی هشدار داده و ابراز نگرانی کرده است. سازمان گزارشگران بدون مرز، روز پنجشنبه ۲۳ سپتامبر با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: ”با توجه به اتهامات سنگین و بیپایه و اساس علیه وحید اصغری و حسین درخشان، خطر صدور حکم اعدام برای آنها بنابه قوانین اسلامی وجود دارد“. . .
سازمان گزارشگران بدون مرز همچنین نسبت به فعالیت ”مرکز بررسی جرایم سازمانیافته“ سپاه پاسداران ایران و بهطور مشخص سایت مربوط به آن ”گرداب“ و ”ارتش سایبری“ ابراز نگرانی کرده است. بر اساس بیانیهاین سازمان بینالمللی مدافع آزادی بیان مسئولیت شناسایی و دستگیری وبلاگنویسان با این سازمانهای وابسته به سپاه پاسداران است. در این بیانیه وضعیت کوهیار گودرزی و حسین رونقی ملکی نیز ”نا بسامان“ توصیف شده است.
پیش از این هم، گزارشگران بدون مرز، در بیانیهای، ایران را بزرگترین زندان روزنامهنگاران نامیده و خواهان آزادی فوری تمام روزنامهنگاران زندانی در این کشور شده بودند. چندی پیش سازمان گزارشگران بدون مرز با محکوم کردن دادگاه معترضان به نتایج انتخابات ریاستجمهوری اخیر نسبت به پیاده شدن ”سناریوی وحشت“ جمهوری اسلامی از طریق اعدام بازداشتشدگان هشدار داده بود: ”رهبران جمهوری اسلامی گمان میکنند با اعدام میتوانند آرامش را به این کشور بازگردانند“. . . ».
بنا به گزارش تلویزیون کانادا، مقامات دولت فدرال کانادا از حدود دو سال پیش و از زمان بازداشت حسین درخشان در تهران، با مقامات ایران در تماس بوده اند و ارسال یادداشت دیپلماتیک و دیدار با مقامات بلند پایه جمهوری اسلامی، از جمله این اقدامات بوده اند.
وزیر امور خارجه دولت فدرال به تلویزیون کانادا گفته است با وجودی که دولت ایران تابعیت دوگانه حسین درخشان را به رسمیت نمی شناسد، اما مقامات دولت فدرال «برای دسترسی به اطلاعاتی در مورد پرونده وی تلاش خواهد کرد و این روند در موارد رسیدگی قضایی به پرونده افراد با تابعیت دوگانه در سایر کشورها نیز طبیعی است
«انجمن قلم کانادا» و سازمان «خبرنگاران کانادایی مدافع آزادی بیان» نیز طی هفته جاری با انتشار بیانیه مشترکی، در مورد اخبار مربوط به احتمال صدور حکم اعدام برای حسین درخشان، وبلاگ نویس ایرانی کانادایی دربند در ایران ابراز نگرانی عمیق کردند.
طرفداری از احمدی نژاد
حسین درخشان وبلاگ نویس ایرانی-کانادایی پیش از سفر به ایران با تغییر جهت ناگهانی سیاسی خود به یکی از طرفداران جمهوری اسلامی بدل شده بود. او در وبسایت شخصی خود بارها جنبش های مدنی ایران از جمله جنبش زنان ایران و کمپین یک میلیون امضا را مورد انتقاد قرار داده بود و علنا از محمود احمدی نژاد و سیاست های او حمایت می کرد.
خبرهای مرتبط: