العراقیه پس از پایان اجلاس دو روزه خود طی یک بیانیه مهم اعلام کرد که ائتلاف رژیمی موسوم به اتحاد ملی را به رسمیت نمی شناسد و در دولتی که اتحاد ملی آن را تشکیل دهد و یا هر دولتی که ریاست آن با نوری المالکی باشد, شرکت نخواهد کرد....
تلویزیون الشرقیه گزارش داد رهبران العراقیه شامل دکتر ایاد علاوی, صالح مطلک, اسامه النجیفی, طارق الهاشمی, رافع العیساوی و جمال الکربولی بالاتفاق هر دولتی به ریاست نوری مالکی را تحریم کردند.
در قسمتی از بیانیه العراقیه آمده است: هفت ماه و اندی از انتخاباتی که عراقیه در آن برنده شده گذشت. در این هفت ماه صحنهٴ سیاسی شاهد موج تخلفات از قانون و مانعتراشیهای عمدی مبنی بر تلاشهای روشن توسط قوه مجریه عراق و رئیس شورای وزیران، مالکی، مشخصًا برای سلب حق قانونی و دموکراتیک العراقیه بوده است و این کارها از طریق حذف و کنار زدن حساب شده و سیاسی و باز شماری آراء و سپس تلاش برای تفسیر قانون در جهت برآورده کردن خواستههای بعضیها برای انحصار قدرت در دست خود، صورت گرفت …از این رو العراقیه عقیده دارد که ادامهٴ کار قوهٴ مجریهٴ کنونی با این اعمال غیر منطقی و نامعقول و با این میزان مغایرت و فاصله با پایههای قانون اساسی و ارزشهای دموکراتیک، یک کار بسیار خطرناک علیه منافع عمومی است. از این رو العراقیه اعلام میدارد: 1- العراقیه آنچه را که موسوم به ائتلاف ملی است یا بیانیه ها و مواضع آن را به رسمیت نخواهد شناخت و تشکیل آن را تلاشی مذبوحانه برای تحکیم فرقهگرایی سیاسی میداند.2- العراقیه عقیدهدارد که نمونهٴ کنونی ادارهٴ کشور به ریاست نوری مالکی تکرار شدنی نیست، بنابراین العراقیه از همکاری یا مشارکت در هر دولتی در آینده که به ریاست مالکی باشد معذور خواهد بود.3- العراقیه به مشورتهایش با لیستهای مختلف انتخاباتی بویژه ائتلاف ملی برای تشکیل یک دولت مشارکت ملی مبتنی بر پایهٴ حق انتخاباتی و سیاسی ادامه خواهد داد.»
نوری مالکی بلافاصله بعد از این بیانیه واکنش نشان داد و آنرا به جناح تندرو العراقیه نسبت داد.
همزمان صالح مطلک از رهبران العراقیه نیز طی پیامی به مردم عراق گفت دوران دیکتاتوری به پایان رسیده و اجازه نمی دهیم کسی بخواهد با زور به قدرت چنگ بزند.… لذا ممکن نیست بپذیریم که کسی بخواهد با زور و به شیوه ای که امروز رخ می دهد, به قدرت چنگ بزند. …دکتر صالح مطلک گفت:امکان ندارد من و برادرانم در لیست العراقیه قبول کنیم که تجریه تلخ و دردناک چهارسال گذشته تکرار شود و ممکن نیست قبول کنیم که تجربه تجاوز به زنان و مردان تکرار شود . ممکن نیست قبول کنیم که روزانه با سلاحها و کلتهای مجهز به صدا خفه کن و غیر صدا خفه کن و مواد انفجاری قربانی بدهیم. ممکن نیست بپذیریم که مردم عراق آنطور که امروز گرسنه هستند, گرسنگی تحمل کنند.. دکتر صالح مطلک با اشاره ضمنی به تلاشهای مذبوحانه پاسدار هزارتیر در حاشیه اجلاس سازمان ملل و پاسدار قمی سفیر سابق رژیم برای نخست وزیری مجدد مالکی، با تودهنی به رژیم گفت: غیر ممکن است ما بپذیریم که یک افسر اطلاعات از کشور مشخصی, بر ما یک کاندیدای مشخصی را برای منصب نخست وزیری تحمیل کند و ممکن نیست اجازه بدهیم که رئیس جمهور کشوری, کشورهای جهان را دور بزند آنطور که امروز دور می زند تا اینکه بر جهان و بر عراقیان کاندیدایی که آن کشور می خواهد را تحمیل نماید.
به دنبال رد قاطع نخست وزیری مجدد مالکی از سوی العراقیه، بر مخالفت با نخست وزیری مجدد مالکی از سوی سایر فراکسیونهای عراق نیز تاکید شد: برخی از اعضای لیست عمار حکیم بار دیگر با نخست وزیری نوری مالکی مخالفت کردند. امیر الکنانی دبیرکل فراکسیون الاحرار گفت این فراکسیون از نخست وزیری مجدد نوری مالکی حمایت نمی کند.
همچنین بهاء الاعرجی از رهبران جریان صدر فاش ساخت که صدریها این پیشنهاد را اکه به نخست وزیری مجدد مالکی رای بدهند و او زندانیان صدری را از زندانها آزاد کند، رد کرده اند.
همزمان با این تحولات، دخالتهای رژیم آخوندی در عراق با موجی از اعتراضها مواجه شد. دکتر ایاد علاوی رئیس العراقیه دخالت رژیم ایران را در عراق غیرقابل قبول دانست و آن را رد کرد و گفت: رژیم ایران … دخالت در امور داخلی عراق را بصورتی غیر قابل قبول شروع کرده است و این چیزی است که ما و مردم عراق آن را رد می کنیم. دکتر علاوی گفت: ما شاهد این هستیم که امروز رژیم ایران تلاش می کند تا نیروهای سیاسی عراقی را به تهران برای گفتگو فرا بخواند آنها از مدتها قبل اصرار می کنند که من به ایران بروم. چرا من به ایران بروم؟ نمی فهمم که چرا باید به ایران بروم چرا نمی آیند با من در عراق و یا مثلا در دمشق و یا جای دیگری ملاقات کنند؟ چرا من به ایران بروم و در آنجا صحبت کنم ما اینکار را نمی کنیم. همچنین مثال الآلوسی رئیس حزب امت عراق رژیم ایران را مانع تشکیل دولت دانست و گفت: رژیم ایران نمی خواهد در عراق ثبات سیاسی برقرار شود نه برای شیعه و نه برای سنی و این چیزی است که ما را نگران می کند.:رژیم ایران می خواهد همه سرنخ ها را در دست داشته باشد و درحال حاضر نیز مثل 4سال گذشته از دولت نوری مالکی حمایت می کند. وی رژیم ایران را پشت اقدامات مستمر تروریستی در عراق دانست و نسبت به سکوت در برابر آن هشدار داد.
هم چنین محمود عثمان نماینده مجلس از فراکسیون کردستانی گفت: دخالت رژیم ایران افزایش یافته است. وی افزود: دولت اوباما می خواهد از عراق خارج شود و توجه زیادی به وضعیت آن ندارد ولی رژیم ایران کماکان توجه اصلیش رو به عراق است. همزمان با این تحولات، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا بار دیگر از رهبران عراق خواست تا برای تشکیل هرچه سریعتر دولت تلاش کنند. به گزارش تلویزیون الشرقیه فلیپ کراولی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت کلینتون در دیدار با همتای عراقی خود بر اهمیت اینکه رهبران عراقی تصمیماتی سریع برای تشکیل دولت اتخاذ کنند تاکید کرده است.