تلویزیون CNN ـ 29 سپتامبر 2010, مجری: اکنون بطور مستقیم به واشنگتن دی سی می رویم تا به سخنان هیلاری کلینتون که در مورد ایران و تهدیدات آن صحبت می کند گوش کنیم.
هیلاری کلینتون: وبلاگنویسها روزنامه نگاران و فعالین حقوق زنان در ایران به زندان افتاده اند و بسیاری از آنها به دلیل بدرفتاری در زندان، بیمار شده اند این عملکردها, طبعا بر خلاف ادعاهای اخیری است که در ملل متحد بعمل آمد, مبنی بر اینکه ایرانیان از حق آزادی بیان برخوردارند, و اینکه هیچکس بدلایل سیاسی در زندان نیست..
پرزیدنت با امضای این دستور اجرایی, این پیام را می فرستد که آمریکا در کنار حقوق جهانشمول تمامی مردم می ایستد و همانطور که پرزیدنت اوباما هفته گذشته در ملل متحد گفت ما با صدای بلند به کسانی که به سرکوب عقاید می پردازند می گوییم ما بعنوان صدای بی صداها خدمت خواهیم کرد و اینکه ما دولتها و افراد سو استفاده کننده را مسئول اعمالشان خواهیم دانست.
این اولین باری است که آمریکا تحریماتی را بر اساس نقض حقوق بشر بر ایران اعمال می کند. ما دوست داریم بتوانیم به شما بگوییم که این ممکن است بار آخر باشد, اما بیم داریم که اینطور نباشد. ما اکنون ابزار جدیدی در دسترس خود داریم که به ما اجازه می دهد, افراد ایرانی و مقاماتی که مسئول نقض جدی حقوق بشر هستند, یا در آن همدستی کرده اند را نامگذاری کنیم. این کار به شیوه ای صورت می گیرد که به هیچ طریق بر رفاه مردم ایران تاثیر نگذارد. قانون 2010 حسابرسی , بی بهره کردن , و تحریمات جامع ایران به ما اجازه می دهد که تحریماتی را علیه مقامات ایرانی مشخصی که شواهد معتبری علیه آنها وجود دارد, اعمال کرده, و از دادن ویزای آمریکا به آنها خودداری کنیم. امروز, ضمن انجام این کار, ما همبستگی خود را با قربانیان آنها و با همه ایرانیانی که خواستار دولتی می باشند که به حقوق بشر , و به شان و آزادی آنها احترام بگذارد, اعلام می کنیم. با این کار, ما حمایت قوی خود را از حاکمیت قانون نشان می دهیم و از جانب آنهایی که صدایشان را نمی توانند برسانند, بطور علنی صحبت می کنیم, چرا که آنها در زندان هستند, یا مرعوب شده اند, و یا بیم تلافی جویی علیه خودشان یا خانواده شان را دارند. امروز یک بار دیگر ما برای آزادی فوری تمامی زندانیان سیاسی در ایران و سراسر جهان فرا می خوانیم و از دولت ایران می خواهیم برای خاتمه دادن به این سو رفتارها دست به عمل زده و به آزادیها و حقوق جهانشمول شهروندان خودش احترام بگذارد.
تیموتی گایتنر: با تشکر از هیلاری کلینتون وزیرخارجه و همچنین از استوارت لیوی همکار من بخاطر کار روی این دستاورد در وزارت خارجه که از نزدیک با هم در طراحی آن کار کردند. اینها اقدامات مالی قابل توجهی میباشند. چند کلامی دارم راجع به اینکه این اقدامات چقدر جواب دارند و مؤثر خواهند بود. بجای اینکه ما تحریمهایی کلی را بر روی کل ایران اعمال کنیم ، تلاش کردهایم روی عاملان، نهادها و اعمال مشخصی، متمرکز باشیم که در مجموع منافع ما را مورد تهدید قرار میدهند. ما متوجه شدهایم که وقتی افراد را مشخص و جدا مینماییم و رفتار آنها را افشا میکنیم، ازجمله بانکها، شرکتها و دولتها در سراسر جهان, با قطع معاملات اقتصادیشان نسبت به این افراد، این نهادها پاسخ میدهند. این استراتژی میتواند بسیار مؤثرباشد. ما شمار فزایندهیی از کمپانیها و نهادهای مالی را در کشورهای سراسر جهان دیدهایم که روابط مالیشان با ایران را قطع کرده, یا بطوری اساسی آن راکاهش دادهاند. آنها چنین تصمیم گرفتهاند، آنها مشاهده کردهاند و ریسکهای مربوط به معامله با ایران را ارزیابی کردهاند و به این نتیجه رسیدهاند که ریسک این معاملات بسیار زیاد است. ما پیشاپیش علائمی در دست داریم که رهبری ایران نسبت به تأثیر این جریان, ابراز نگرانی کردهاند.
ما پیشرفت مهمی داشتهایم و من اینجا میخواهم تأکید کنم که هدف ما, نه آسیب رساندن به مردم ایران بلکه اعمال تدابیری قوی و مؤثر است که رهبری ایران را تحت فشار قرار خواهد داد تا مسیر خطرناکی که طی میکنند را ترک کنند. ما به جستجو برای یافتن راههایی برای اینکه رفتار غیرقانونی در همه زمینههایی که منافع ما را تهدید کند را هدف قرار بدهیم, ادامه میدهیم. باتشکر.
سؤال خبرنگاران: در مورد مؤثر بودن این تحریمها ، با توجه به اینکه تاکنون تحریمهای گستردهیی علیه آی.آر.جی.سی[سپاه پاسداران] و بقیه اعمال شده و تلاش بر این بوده که آنها به پای میز مذاکره آورده شوند, بنظر نمیرسد که کارگر بودهاند، من میخواهم بدانم که شما چه علا ئم و شواهدی دارید که این تدابیر جواب دارند و به چه دلیل الان شما فکر میکنید تحریم این ناقضین مشخص حقوق بشر، باعث تفاوتی در رفتار آنها خواهد شد؟ و سؤال بعدی من این است که آیا شما خبری از هیأت عمانی که اکنون در ایران در گفتگو برای احتمال آزادی دو کوهنورد آمریکایی است دارید؟
هیلاری کلینتون: اول اینکه ما کاملاً بر این اعتقاد هستیم که تحریمهای موجود که از طریق تلاشها در مللمتحد به اجرا درآمدهاند, و بعد هم تحریمهای افزوده که توسط کنگره ما و دولت ما و همچنین اتحادیه اروپا، ژاپن و سایرین اعمال شدند, تأثیر خود را گذاشتهاند. استوارت لیوی در سخنرانی که در نیویورک داشت, که فکر کنم هفته گذشته بود, و بنا به شواهدی که ما داریم, این تحریمها کاملاً جدی بودهاند و بر جامعه سیاسی، روحانی و معاملاتی تأثیر خود را گذاشتهاند. بنابراین, از نظر ما تلاش دیپلوماتیکی که ما طی یک سال و نیم گذشته نسبت به برنامه اتمی ایران دنبال کردهایم, وحدت نظر جامعه بینالمللی روشن بوده است و ما با همکارانمان در گروه پنج بعلاوه یک، برای بازگشت نهایی ایرانیها به پای میز دیپلوماتیک مشغول گفتگو بودهایم. این یک سیاست متفاوتی بوده است و همانگونه که تیم (گایتنر) و من گفتهایم, ما از این ابزار جدید که کنگره به ما داده استفاده میکنیم تا بطور پایهیی تبلیغ کنیم و این تلاشها را به نقض حقوق بشری وصل کنیم که در ایران در جریان است و آن مقاماتی, که بنا به شواهد معتبر که داریم, مسئول دستور دادن یا به اجرا درآوردن اینگونه نقضهای حقوق بشر بودهاند را در بر بگیرد. ما نه تنها به برنامه اتمی ایران پرداختیم بلکه به فکر مردم ایران هم بودهایم. ما به وضعیت آنها در کشورشان اهمیت قائل شدیم و نسبت به عواقب انتخابات مورد منازعه در ایران ابراز نگرانی کردیم. بنابراین, یک سری تدابیر عملی مالی و مسافرتی اعمال خواهد شد اما این بیانیهیی در ارتباط با ارزشهای ماست. این بیانیه نه تنها راجع به مردم ایران است که در رنج هستند, بلکه ابراز همبستگی با قربانیان اینگونه رفتار در سراسر جهان است.
تیموتی گایتنر , وزیر خزانه داری: ما دریافتیم که وقتی بر روی نهادها، افراد و شرکتها و فعالیتهای مشخصی متمرکز می شوید, و بر روی فعالیت های مشخصی که آنها درحال انجام آن می باشند متمرکز می شوید , با سهولت بیشتری می توان برای انجام چنین اقدامات مالی و اقتصادی, بدون اینکه عواقبی داشته باشد, حمایت بدست آورید , و این منطق پایه ای این استراتژی است. حال, از کجا بدانیم که این استراتژی کارایی دارد؟ ما می توانیم ببینیم و هرهفته می بینیم که چقدر برای دولت ایران, دور زدن این چیزها سخت است, و برای آنها بسیار سخت تر و قیمت آن نیز برای آنان بیشتر می شود , و تاثیرات بسیار قابل مشاهده ای در میان رهبری ایران دارد که اعمالی که اتخاذ شده است, دارای عواقب حاد و شدید اقتصادی می باشد.
کلینتون : من چیزی ندارم به آن اضافه کنم.
مجری: شما سخنان وزیر خزانه داری تیموتی گایتنر و وزیر امور خارجه هیلاری کلینتون را شنیدید که در مورد فرمان اجرایی جدید که رئیس جمهور اوباما امضا کرده است صحبت می کردند. هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه گفت, این اولین بارست که آمریکا برعلیه نقض حقوق بشر درایران, تحریم اعمال می کند, وی گفت این تحریم ها, افراد ویا مشخصاً نقض کنندگان حقوق بشر را هدف قرارخواهد داد, که گایتنر گفت, با هدف قرار دادن افراد, این امر با موفقیت همراه خواهد بود که بانک ها و شرکت ها در سراسر جهان, آنها را منزوی خواهند کرد. بنا به گفته وزیر امورخارجه هیلاری کلینتون, این نه تنها نشان دهنده موضع عملی, بلکه بیان ارزش های آمریکاست که آمریکا از همه مردم و حقوق بشر در سراسر جهان حمایت می کند, بنابراین ,این اقدامی جدید از طرف آمریکاست , و وی گفت این اولین بارست که آمریکا علیه ایران بر سر نقض حقوق بشر تحریم اعمال می کند.
خبرهای مرتبط:
اوباما فرمان تحریم ۸ تن از مقامات ناقض حقوق بشر رژیم ایران را صادر کرد + لیست اسامی تحریم شدگان
http://www.youtube.com/watch?v=AoRQTk5d94w