از فرش ایران می رود فقط یادی در خاطره ها بماند

در شرایطی که حاکمان ایران از غیرموثر بودن تحریمهای اقتصادی علیه رژیم صحبت می کنند، رسانه های حکومتی با ابراز وحشت از عواقب این تحریمها، سیاستهای اقتصادی ویرانگر رژیم را زیر سوال می برند.

سایت حکومتی آخرین نیوز در یک گزارش تکان دهنده از بحرانهای اقتصادی که محصول حاکمیت فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران است پرده برداشته و ضمن اعتراف به بن بست همه جانبه ای، به نتایج ضد ملی سیاستهای کلان رژیم اذعان نموده است.

آخرین نیوز: با اجرای ممنوعیت جدید علیه واردات پسته ایران به آمریکا، بازار هفتصد میلیون دلاری داخلی آمریکا انحصارا در اختیار پسته کاران این کشور قرار می گیرد. اما این پایان ماجرا نیست چرا که این عارضه به زعفران ایران هم رسیده است هم اکنون افغانستان جایگاه ایران را به خود اختصاص داده است.

این سایت ضمن اشاره به ممنوعیت واردات فرش دستباف ایران به آمریکا، و اختلاف فاحش واردات و صادرات می نویسد: آمریکا و افغانستان بازار پسته و زعفران را از دست ایران خارج کردند.

در حالی که همه توجهات افکار عمومی و تصمیم گیران و تصمیم سازان داخلی خواسته یا ناخواسته متوجه مسایل سیاسی داخلی و برخی مناقشات بی ثمر و رقابت های بی هدف و روزمره و گروکشی و یارگیریهای سیاسی و حزبی متمرکز شده میزان دقت و حساسیت به برخی از اولویت ها و ضرورت های اقتصادی بویژه در عرصه اقتصاد جهانی بشدت کاهش یافته و در کنار برخی عوارض و آسیب های ناشی از تحریم و محدودیت های دشمنان و مخالفان جمهوری اسلامی ایران به بهانه بحث های هسته ای ، کوتاهی ها و سوء مدیریت مدیران اقتصادی کشور باعث تحمیل خسارات و صدمات جبران ناپذیری علیه اقتصاد ملی شده است .

در همین زمینه اقدامات امریکا و برنامه ریزی مشخص این کشور برای اخلال در روند صادرات برخی محصولات باارزش ایرانی و کوتاهی مدیریت تجارت خارجی در ایران باعث گردیده ایران دو بازار اصلی و انحصاری خود را ظرف مدت کوتاهی از دست بدهد بطوری که سه کالای و محصول فرش ،پسته و زعفران ایرانی بشدت دچار افت فروش و صادرات گردیده است .

آسوشیتدپرس در گزارشی به قلم اولیویا مونوز در این باره نوشت: پسته کاران ایالت کالیفرنیا احتمالا برندگان بزرگ ممنوعیت واردات پسته ایران به آمریکا خواهند بود که از روز چهارشنبه آغاز شد.باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا قانون ممنوعیت واردات پسته ایران را به آمریکا اول ژوئیه گذشته در واکنش به سیاست های هسته ای ایران امضا کرد.
این قانون در شرایطی به اجرا گذاشته شده که پسته کاران کالیفرنیا سرگرم برداشت محصول باغات پسته خود هستند.

آمریکا و ایران سخت در تلاشند تا عنوان نخست تولید پسته را در جهان از آن خود کند. کالیفرنیا که نود و پنج درصد پسته آمریکا را تولید می کند، سطح زمین های زیر کشت باغات پسته را در ده سال گذشته دو برابر کرده است. بنا بر اعلام وزارت کشاورزی آمریکا، نامساعد بود اوضاع جوی در ایران کمک کرده است تا آمریکا در دو سال گذشته بزرگترین تولید کننده پسته باشد.با اجرا ممنوعیت جدید علیه واردات پسته ایران به آمریکا، بازار هفتصد میلیون دلاری داخلی آمریکا انحصارا در اختیار پسته کاران این کشور قرار می گیرد.

مدیر عامل اتحادیه پسته کاران غرب آمریکا شامل کالیفرنیا، آریزونا و نیو مکزیکو گفت "ممنوعیت واردات پسته ایران به آمریکا، پاداش بزرگی برای پسته کاران آمریکاست. البته باید دید که این اقدام بر بازارهای خارجی ما چه تاثیری خواهد گذاشت. پسته ایران باید به جای دیگری صادر شود.ماتوئیان نیز پیش بینی کرد تولید پسته آمریکا تا سال دو هزار و هفده میلادی دو برابر شود.

نخستین بار آمریکا پس از موضوع گروگانگیری کارکنان سفارت این کشور در تهران در سال هزار و نهصد و هفتاد و نه، واردات پسته ایران را ممنوع کرد ولی این ممنوعیت در سال هزار و نهصد و هشتاد و یک لغو شد.آمریکا همچنین از سال هزار و نهصد و هشتاد و هفت تا دو هزار میلادی و در خلال جنگ ایران و عراق، واردات پسته ایران را ممنوع کرد. ولی بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق آمریکا ماه مارس دو هزار میلادی با تصور بهبود روابط آمریکا و ایران این ممنوعیت را لغو کرد.

ایران طی یکسال گذشته دوازده میلیون پوند پسته به آمریکا ارسال کرده است. دست اندرکاران صنعت پسته می گویند با ممنوعیت جدید واردات پسته ایران به آمریکا، پیش بینی می شود رقابت دو کشور به بازارهای خارجی معطوف شود.پسته کاران کالیفرنیا از دیرباز محصول خود را به اروپا صادر می کنند ولی اینک به بازارهای آسیا چشم دوخته اند.ماتوئیان اوایل ماه میلادی کنونی به همراه آرنولد شوارزنگر فرماندار کالیفرنیا و شماری از پسته کاران این ایالت به چین رفته بود.فروش پسته آمریکا به چین طی پنج سال گذشته از پنج میلیون دلار به پنجاه میلیون دلار رسیده است.

اما این پایان ماجرا نیست چرا که این عارضه به زعفران ایران هم رسیده است . اتحادیه زعفران کاران افغانستان با یک شرکت آمریکایی قرارداد  بسته اند و این شرکت همه تولیدات زعفران کاران  را می خرد.رئیس اتحادیه زعفران کاران استان بلخ هم در این باره اعلام کرد : از آنجا که کیفیت زعفران افغانستان در آزمایشگاههای آمریکا و هندوستان عالی شناخته شده است ، بازرگانان آمریکایی برای خرید زعفران این کشور تمایل زیادی دارند.

براساس این گزارش: پیش از این اسپانیا بهترین زعفران جهان را تولید می کرد که بخش اعظم زعفران را بصورت فله از ایران وارد می کرد و پس از بسته بندی در بازار جهانی عرضه می کرد اما اکنون افغانستان این جایگاه را به خود اختصاص داده است.

در این میان افغانی ها از کارشکنی ایرانیها گله دارند .یک مقام محلی افغان گفت: ایران از ورود بذر زعفران به افغانستان ممانعت می کند. رئیس اداره کشاورزی استان بلخ درشمال افغانستان بابیان اینکه کمبود بذر زعفران مهمترین مشکل زعفران کاران این استان است، کفت: ایران می داند که زعفران افغانستان کیفیت عالی دارد و می تواند بر تولیدات زعفران آن کشور در بازارهای جهانی تاثیر منفی بگذارد.وی افزود : به همین دلیل  ایران از ورود بذر زعفران به افغانستان جلوگیری می کند.

فرش ایران که داستان خود را دارد و چین و پاکستان و هند و حتی کشورهای اروپایی بازار را از چنگ تولیدکنندگان ایرانی به در آوردند و از فرش ایران می رود که نامی در خاطره ها باقی بماند.

حال با این اوصاف کافی است که سری به رسانه های ایران بزنید همه خروجی ها در حوزه سیاست متمرکز شده و این دغدغه ها و مشکلات که با اقتصاد و اولویت های معیشتی مردم در ارتباط است به فراموشی سپرده شده است .