تحولات عراق در 24 ساعت گذشته

ادامه مذاکرات العراقیه و لیست عمار حکیم درباره تشکیل دولت، شقه در ائتلاف وابستگان رژیم و شکست تلاشهای مالکی برای ماندن در قدرت به رغم فشارهای سیاسی و تروریستی رژیم ایران، از مهمترین تحولات عراق بود.
تلویزیون الشرقیه گزارش داد العراقیه، مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق و حزب فضیلت جلسه گسترده ای را که مهم توصیف شد به اتمام رساندند. … در بیانیه صادر شده، هر سه طرف بر ضرورت سیر امور به سمت ایجاد ائتلافات سیاسی به منظور فعال کردن طرح دولت ملی بدور از گرایشات حزبی و منافع تنگ نظرانه تاکید کرده اند. در این جلسه   محمد هاشم ابوجهاد مدیر دفتر عمار حکیم و رافع العیساوی رئیس هیأت گفتگو کننده العراقیه و حسن اَلشّمری نماینده حزب فضیلت شرکت داشتند. این درحالی است که اعلام حمایت ائتلاف وحدت عراق به ریاست جواد بولانی از کاندیداتوری عادل عبدالمهدی شکستی جدید برای به قدرت رسیدن مجدد مالکی محسوب میشود. تلویزیون الشرقیه گزارش داد ائتلاف وحدت عراق حمایت خود از کاندیداتوری عادل عبدالمهدی برای تصدی منصب نخست وزیری در دولت جدید را اعلام کرد.

 به گزارش الشرقیه این موضع ائتلاف وحدت عراق در جریان دیدار عضو پارلمان از وحدت عراق، شعلان عبدالجبار کریمی، با عادل عبدالمهدی مطرح گردید. در همین حال ضربه دیگر به مالکی موضعگیری صریح محمد بهادلی دفتر ستاد سیاسی جریان صدر بود که به گزارش تلویزیون الحره، حمایت جریان صدراز نوری مالکی را تکذیب کرد تلویزیون الحره گفت:
  بهادلی  امروز در یک موضع گیری مطبوعاتی اعلام کرد: جریان صدر از کاندیداتوری ائتلاف ملی برای منصب نخست وزیری حمایت می کند و نوری مالکی را نه بصورت رسمی و یا غیر رسمی چه در حرف و چه بطور ضمنی تأیید نکرده است.
 هم چنین تلویزیون البغدادیه گزارش داد: امیر الکنانی عضو جریان صدر گفت: تا این لحظه فراکسیون احرار حامی مالکی نیست. 
 از سوی دیگر شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات متحده عربی در  مجمع عمومی سازمان ملل متحد در یک موضعگیری به سود نیروهای ملی و به زیان مالکی و رژیم ایران،  بر  تشکیل دولتی فراگیر در عراق تاکید کرد و دخالت در امور عراق را محکوم کرد و گفت:  ما چشم به راه توافق بین برادران عراقی خود برسر  تشکیل یک دولت ملی و بنای  نهادهای امنیتی و سیاسی و اقتصادی و گسترش حاکمیت عراق بر تمامی  خاک آن هستیم … ما  بار دیگر بر ضرورت محترم شمردن تمامیت ارضی و حاکمیت و استقلال و عدم دخالت در امور داخلی عراق و حفظ هویت عربی و اسلامی آن تاکید می کنیم».
در واکنش به این تحولات که اساسا علیه ائتلاف رژیمی و نخست وزیری مجدد نوری مالکی است،   رژیم آخوندی فشارهای سیاسی و تروریستی اش را در عراق برای نخست وزیری مجدد نوری مالکی شدت داده است. محمود عثمان از رهبران لیست کردی گفت فشار  رژیم ایران بر صحنه سیاسی عراق بسیار زیاد شده  است.  و احمد المساری از رهبران العراقیه فاش کرد دیداری که قرار بوده در دمشق بین ایاد علاوی  و مقتدی صدر صورت بگیرد بدلیل فشارهای زیادی که صدر از طرف رژیم  ایران با آن مواجه است به تاخیر افتاده است.وی به تلویزیون العربیه گفت: مقتدی صدر تحت فشارهای زیادی از طرف رژیم ایران است تا نوری مالکی را بپذیرد. وی گفت: از جریان صدر و از مقتدی صدر انتظار داریم که در مقابل این فشارها کوتاه نیایند و به منافع مردم عراق بیاندیشند
 در همین رابطه تلویزیون الشرقیه گزارش داد مقامهای آمریکایی به روزنامه نیویورک تایمز گفتند رژیم ایران همچنان  به حمایت خود از گروههای شبه نظامی مورد حمایت  خودش  جهت  انجام تهاجمات سیستماتیک علیه منطقه سبز  به منظور تأثیر بر تلاش جاری برای تشکیل دولت و ایجاد ناامنی در کشور ادامه می دهد. این مقامات گفتند که گروههای مورد حمایت رژیم ایران طی ماه جاری 23 تهاجم با موشک و خمپاره  علیه  منطقه سبز انجام داده اند