واشنگتن معرفی نوری المالکی برای منصب نخست وزیری از سوی دولت قانون و جریان صدر را اعلامی واحد دانست که حمایت کافی برای تشکیل دولت را تشکیل نمی دهد. به گزارش تلویزیون الشرقیه، رویتر به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گفت آمریکا معتقد است که تمامی چهار فراکسیون برنده انتخاباتی باید در هر دولتی ائتلافی جدید که تشکیل می شود شرکت داشته باشند که از جمله آنها لیست العراقیه و لیست کردی است.
از سوی دیگر فیلیپ کراولی سخنگوی وزارت خاجه آمریکا گفت واشنگتن به رهبران عراقی گفته است باید یک ائتلاف سیاسی تشکیل شود که به اندازه کافی برای تشکیل دولت قدرتمند و فراگیر باشد.
این موضعگیری آمریکا پس از آن بود که العراقیه روزگذشته اجلاس گسترده ای با حضور رهبران ، اعضاء فراکسیون پارلمانی و کمیته هماهنگ کننده برگزار کرد و بار دیگر بر مواضع قاطع خود علیه نخست وزیری نوری مالکی تأکید نمود. العراقیه پس از پایان جلسه طی بیانیه یی تاکید کرد که العراقیه بر موضع قبلی خود مبنی بر عدم شرکت در هر دولتی به نخست وزیری نوری مالکی پای می فشارد و بر حق قانونی و انتخاباتیش مصر است و از آن کوتاه نخواهد آمد» .
به گزارش الشرقیه سخنگوی رسمی العراقیه در پایان این اجلاس گفت تمامی اعضای العراقیه به اتفاق آرا با شرکت در دولتی که ریاست آن با نوری المالکی باشد، مخالفت کردند. منبع: تلویزیون الشرقیه:890710 ساعت خبر: 1700 حامد مطلک نماینده مجلس از العراقیه نیز اعلام کرد که العراقیه مجدداً در نشست امروز رهبرانش بر حق قانونی و انتخاباتی خود برای تشکیل دولت بعنوان فراکسیون برنده اول تاکید نموده است.
از سوی دیگر رهبران العراقیه نشست خود را با مجلس اعلای انقلاب اسلامی و حزب فضیلت مثبت ارزیابی کردند. سلمان الجمیلی از رهبران العراقیه گفت نشست العراقیه با مجلس اعلای اسلامی وحزب فضیلت منجر به یک دیدگاه مشترک شده است که بر این اساس حل بحران تشکیل دولت از طریق ائتلاف العراقیه و ائتلاف ملی عراق و ائتلاف کردستانی بدست می آید. وی خاطرنشان کرد که برهم صالح تاکید کرده است که اکراد در دولتی که العراقیه و مجلس اعلا در آن نباشند شرکت نخواهند کرد».
همزمان دکترظافر العانی از رهبران العراقیه تاکید کرد” با توجه به مخالفت العراقیه، نوری مالکی شانسی برای تشکیل دولت ندارد و هردولتی بدون العراقیه نامشروع خواهد بود . منبع:خبرگزاری نینا:890710 ساعت خبر:1030 و عزیز علوان العکیلی نماینده پارلمان و عضو مجلس اعلا گفت :متحد ماندن لیست العراقیه باعث می شود که نوری المالکی نتواند دولت را تشکیل بدهد.
از سوی دیگر دانایی سفر سفیر جدید رژیم آخوندی در یک اظهارنظر پرفضیحت و مداخله جویانه پس از استقبال از معرفی نوری مالکی گفت: جریاناتی که در عراق هستند متوجه این موضوع هستند که بایستی در چارچوب پارلمانی با هم تعامل داشته باشند و جریانهای مخالفی که بعضاً از آنها یاد میکنیم این استعداد و ظرفیت را برای همکاری با نوری مالکی به نظر ما خواهند داشت.
اما این اظهارات وقیحانه درحالی است که پافشاری العراقیه بر مواضع اصولیش، شقه تعمیق شوندهیی را به اتحاد رژیمی تحمیل کرده است. تلویزیون الجزیره گزارش داد با اعلام این کاندیداتوری واکنشها شروع شد. شاید برجستهترین آن، چیزی است که از سوی دشمن سرسختش العراقیه از زبان سخنگویش حیدر الملا گفته شده است. وی خروج مجلس اعلا و حزب فضیلت از اتحاد ملی را پایان آنچه به نام فراکسیون برتر در داخل پارلمان نامیده میشود، دانست. به گفته وی این امر باعث شده العراقیه به بزرگترین فراکسیون تبدیل شود و از دادگاه فدرال خواسته است تا حکم نهایی را صادر کند. در همین رابطه خبرنگار تلویزیون الحره گزارش داد : صالح مطلک گفت آنچه بین صدری ها و دولت قانون رخ داد شروع بحرانی جدید می باشد و در دولتی که آن را دولت فساد و سهمیه بندی توصیف می کرد و شرکت نخواهد کرد.
همچنین مصطفی ابراهیم خبرنگار البغدادیه گزارش داد بر اساس اطلاعات منبع موثق؛ آمریکا بعد از ائتلاف نوری مالکی با جریان صدر، تاییدش از مالکی را پس گرفته است. وی گفت: در رابطه با امور داخلی نیز اطلاعاتی موثقی بدست آوردم که ائتلاف کردستانی که 58 کرسی دارد دو جناح شده اند. طالبانی وحزبش که 8کرسی دارند ازمالکی حمایت می کند ولی بارزانی با50 کرسی از ائتلاف بین العراقیه و مجلس اعلا استقبال کرده اند و نسبت به تشکیل دولت توسط جریان صدر و دولت قانون اعتراض دارند. لذا العراقیه در حال حاضر با خیال راحت می گوید که موضعش بسیار قوی تر است.
این درحالی است که به گزارش الشرقیه باقر جَبر الزُبیدی یکی از رهبران مجلس اعلا گفت مکانیسمی که بر اساس آن نوری المالکی به عنوان کاندیدای نخست وزیری معرفی شد درست نیست و وی را کاندیدای بحران و نه کاندیدای حل قرار خواهد داد. به موازات این تحولات العراقیه نسبت به دخالتهای رژیم ایران هشدار داد تلویزیون الشرقیه گزارش داد: ایاد علاوی رئیس لیست العراقیه گفت میزان دخالتهای رژیم ایران در عراق در حدی است که نمی توان در برابر آنها سکوت کرد. و احمد العلوانی عضو العراقیه نیز در مصاحبه با تلویزیون العراقیه گفت: رژیم ایران از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب عراق دخالت کرده است و در رابطه با همین تشکیل دولت و نخست وزیری دخالت می کند.