خلاصه آخرین تحولات عراق

موضعگیری قاطع رهبران العراقیه بر کوتاه نیامدن از استحقاق انتخاباتی و علیه مالکی؛  ناکام ماندن تلاش مذبوحانه مالکی برای مهار بحران ادامه حضورش در منصب نخست وزیری و اظهارات رئیس شوراهای بیداری در استان دیالی عراق در مورد نقش مستقیم رژیم ایران در حمایت از القاعده و گروههای مسلح تروریستی از تحولات مهم عراق بود.

گزارشی از این تحولات:
دکتر صالح مطلک از رهبران العراقیه در مصاحبه با تلویزیون الشرقیه نخست وزیری نوری مالکی را رد کرد و گفت پذیرش دیکتاتوری  برای بار دیگر امری غیر قابل قبول میباشد. وی افزود: امروز در عراق صف بندی به وجود آمده, از یک سو هم جبهه شدن با طرح ایرانی و از سوی دیگر هم جبهه شدن با اراده و خواست ملی وجود دارد. امید این است که صف بندی که با خواست و اراده ملی منطبق است , رشد کند بنحوی که بتواند دولت را در اسرع وقت ممکن تشکیل دهد. دکتر صالح مطلک تصریح کرد: صف بندی مرتبط به طرح خارجی در تحقق خواسته خود شکست میخورد. وی دخالت رژیم ایران را رد کرد و گفت: باید دولتی تشکیل داد که از بطن طرح ملی عراق بیرون بیاید

دکتر طارق الهاشمی معاون رئیس جمهور عراق  نیز در گفتگو با ”الشرق الاوسط“ بر حق العراقیه برای تشکیل دولت اصرار ورزید و گفت: قانون اساسی مقرر می کند که بزرگترین فراکسیون پارلمانی دولت را تشکیل می دهد و بر اساس نتایج تایید شده انتخابات فراکسیون العراقیه بزرگترین فراکسیون است .طارق الهاشمی  همچنین هشدار داد: اگر از طریق گفتگوهای سیاسی راه حلی پیدا نشود یکی از گزینه اضطراری در عراق گزینه تجدید انتخابات است.

هم چنین حیدر الملا، سخنگوی العراقیه گفت: تصمیم العراقیه نهایی، قاطع و حتمی و استراتژیک است و در پاسخ به خواسته‌های مردم عراق صورت گرفته است. تصمیم این است که زمامداری مالکی برای چهار سال دیگر تکرار نشود”. وی که با تلویزیون الجزیره مصاحبه می کرد گفت: ‌در یک معادله ساده، نیمی از عراق به مالکی رأی ندادند. 8استان حتی یک کرسی به وی ندادند. …. با یک حساب سرانگشتی سه چهارم  مردم عراق نوری مالکی را رد کردند. … صد در صد تضمین می‌دهم که العراقیه پروژه ای که فرقه‌گرایی سیاسی را تثبیت می‌کند نخواهد پذیرفت”».

عبدالکریم الحَطّاب از رهبران العراقیه گفت: العراقیه تسلیم نخواهد شد. وی که با خبرگزاری نینای عراق مصاحبه می کرد افزود: ” العراقیه امروز از هر وقت دیگر قویتر و به تشکیل یک دولت مشارکت ملی واقعی نزدیکتر است “ . الحطاب گفت:” کاندیدا توری مالکی به مثابه اعلام رسمی فروپاشی به اصطلاح اتحاد ملی است.

 هانی عاشور مشاور مطبوعاتی العراقیه گفت: العراقیه امتیازدادنها و معاملاتی  را که منجر به معرفی مالکی برای کاندیداتوری نخست وزیری شده رد می کند  چرا که نمی خواهد که به رای دهندگانش خیانت کند.

همچنین  فاطمه الکنانی نماینده پارلمان از العراقیه گفت :” العراقیه ممکن نیست از حق رای دهندگانش کوتاه بیاید . ایاد علاوی طبق قانون اساسی حق تشکیل دولت را دارد و ما بر آن اصرار داریم“ . 

در همین حال اثیل النجیفی atheel al-nujaifi   فرماندار استان نینوا هشدار داد:  اگر نوری مالکی مجدداً در قدرت بماند عراق به سمت یک دیکتاتوری خواهد رفت .  وی که با خبرگزاری آسوشیتدپرس مصاحبه می کرد گفت:” این آخرین شانس برای دموکراسی در عراق است ”… .

این موضعگیریها درحالی که  باند مالکی تلاش کرده بود با خبرسازی حول حمایت حزب فضیلت از خودش بحران مشروعیتش را مهار کند، شقه و فروپاشی را در ائتلاف رژیمی عمیق تر کرد و به طور مشخص موضعگیری حزب فضیلت، مالکی را ناکام گذاشت: باسم شریف، سخنگوی رسمی حزب فضیلت در مصاحبه با العربیه گفت: موضع رسمی ما که در بیانیه ای که در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کردیم این بود که ما با کاندیدای اتحاد که از طریق مکانیزم توافق موجود در اتحاد ملی حاصل شود، موافق هستیم. وی افزود اما ما از جلسه کاندیداتوری خارج شدیم چون مکانیزمی برای توافق ندیدیم…اتحاد ملی شامل مجلس اعلا، جریان صدر، حزب فضیلت و اصلاح است. آنچه روز جمعه رخ داد، رأی گیری با توافق در اتحاد ملی نبود. ما خواستار ارائه کاندیدای واحد از سوی اتحاد ملی با امضای تمامی این اسامی که ذکر کردم، هستیم.

همچنین برهم صالح نخست وزیر کردستان و عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی دیدار کردند و بر ضرورت تشکیل دولت مشارکت ملی تاکید نمودند.

مجموعه این تحولات رژیم آخوندی را ناچار کرد که بی پردهتر حمایت رسوای خودش از  مالکی را ابراز کند. پاسدار علی لاریجانی رئیس مجلس ارتجاع در اظهاراتی ننگ آلود، معرفی نوری مالکی را «خردمندی مقامات عراقی» نامید. منبع: تلویزیون الشرقیه890711  ساعت خبر: 1700 موضعگیری رسوای پاسدار لاریجانی درحالی بود که خبرگزاری نینا از موضعگیری کوبنده دکتر ظافرالعانی از رهبران العراقیه علیه کاندیداتوری مالکی خبر داد. ظافر العانی از رهبران العراقیه به خبرگزاری ملی عراق، نینا گفت : دولت آیندهای که اتحاد ملی مالکی را برای تشکیل آن کاندیدا کرد یک گزینه ایرانی است و ما بخشی از آن دولت نخواهیم بود و در مقابل آن خواهیم ایستاد “ . دکتر ظافر العانی تصریح کرد:  اگر اصرار بر ایرانیزه کردن روند سیاسی باشد بهتر است که آنرا بین المللی کنیم و ما به جامعه بین المللی خواهیم گفت که ایران خواسته اش را بر برخی طرفها در روند سیاسی تحمیل می کند تا لیست برنده ای که مردم انتخابش کرده اند را تضعیف نماید“

درهمین حال  حسام المُجَمَعی رئیس شوراهای بیداری در استان دیالی مسئولیت ترورها در این استان را متوجه رژیم ایران دانست. رئیس شوراهای بیداری در استان دیالی تصریح کرد:  رژیم ایران بازیگر اصلی در پشتیبانی از تشکیلات القاعده و شبه نظامیان مسلح در استان دیالی است. این موضوع آنقدر روشن است که نمیشود آنرا پنهان یا انکار کرد. مجمعی گفت:  دولت مالکی نقش واقعی رژیم ایران را در اعمال تروریستی میداند ولی آن را بیان واذعان نمی کند زیرا برایش گران تمام می شود و بهایش از دست دادن کرسی و منصبشان است...»