ایاد علاوی رئیس العراقیه در سفر به مصر روز گذشته با عمروموسی دبیرکل جامعه عرب در قاهره دیدار و آخرین تحولات صحنه سیاسی عراق و آنچه را که در رابطه با تشکیل دولت مورد بحث قرار داد.
احمد المساری از العراقیه درباره علت سفر ایاد علاوی به مصر به دخالتهای رژیم ایران در عراق اشاره کرد و گفت: اتحادیه عرب وکشورهای عربی می توانند در کاهش فشار رژیم ایران بر برخی از فراکسیونهای سیاسی نقش داشته باشند … ما از کشورهای عربی و اتحادیه عرب میخواهیم کمک کنند تا دخالت رژیم ایران کاهش یابد و بتوانیم دولت توافق ملی را تشکیل بدهیم......».
همچنین عدنان الدنبوس از اعضای العراقیه در مصاحبه با تلویزیون البغدادیه گفت ایاد علاوی در مصر گفتگوهای مهمی خواهد داشت. با طرف های بسیار مهمی تماس خواهد داشت. و فکر می کنم طی دو روز آینده نتیجه مثبتی حول اصلاح وضعیت بدست بیاید. همزمان حسنی مبارک رئیس جمهور مصر خواستار تشکیل دولتی شد که نماینده تمامی نیروها و طرفهای سیاسی در عراق باشد. به گزارش تلویزیون الشرقیه وی در گفتگو با روزنامه نیروهای مسلح مصر گفت دولت آینده عراق باید منعکس کننده نتایج انتخابات پارلمانی بدون حذف هیچ طرفی و حافظ هویت عربی عراق باشد.
در تحولی دیگر ایاد علاوی در یک تماس تلفنی با مقتدی صدر تحولات موجود در صحنه سیاسی عراق را مورد بحث قرار دادند. خبرگزاری نینای عراق که این خبر را مخابره نمود افزود: بیانیه هیئت سیاسی جریان صدر اعلام کرد: “.طرفین در جریان این تماس بر ضرورت اینکه این دولت باید یک دولت مشارکت ملی و شامل همه طرفها باشد، تاکید کردند.
درباره توافق العراقیه با حزب فضیلت و مجلس اعلای انقلاب اسالمی حیدر ملا سخنگوی العراقیه گفت:”در اجلاسی که با حضور العراقیه، مجلس اعلا در مورد تشکیل یک دولت مشارکت ملی توافق بعمل آمد “همچنین عدنان الدنبوس از اعضای العراقیه گفت: فضیلت و العراقیه و مجلس اعلای انقلاب اسلامی روی پایه های دولت مشارکت ملی واقعی به توافق رسیدند
همزمان میسون الدملوجی سخنگوی العراقیه گفت موضع العراقیه روشن و شفاف است و در دولت با نخست وزیری مالکی شرکت نخواهد کرد. همچنین صالح مطلک از رهبران العراقیه تصریح کرد چهارسال حکومت مالکی برای ملت عراق فاجعه بار بوده است. معرفی وی برای کاندیدای نخست وزیری سرقت نتایج انتخابات است. به گزارش تلویزیون الرافدین صالح مطلک گفت جریان صدر و دولت قانون؛ عراق را وارد تونل تاریکی کرده اند و آنرا در یک تراژدی قرار داده اند که درمان کردن آن با کاندیداتوری نوری مالکی مشکل خواهد بود. صالح مطلک خاطر نشان نمود که لیست نوری مالکی به میزانی که می خواهد رضایت کشورهای همسایه را کسب کند، برای افکار عمومی عراق ارزشی قائل نیست».
ناظران سیاسی معتقدند که ایستادگی رهبران العراقیه بر خواست قانونی عراق، مالکی را از تشکیل دولت محروم میکند. در همین رابطه به گزارش تلویزیون السومریه، عادل عبدالمهدی از رهبران مجلس اعلا گفت: سازمان بدر بیانیه ای رسمی صادر کرد و گفت از موضع سیاسی مجلس اعلا که ریاست آن با عمار الحکیم است حمایت می کند موضع عمار حکیم هم این است که از کاندیدتوری نوری المالکی حمایت نمی کند و این موضعی واضح و صریح و اعلام شده از سوی مجلس اعلا می باشد. ما با عدم حضور در جلسه اتحاد ملی نظر واضح و صریح خودمان در مخالفت با این معرفی را ابراز کردیم و این موضوع مهمی است که باید به آن توجه کرد و عبدالکریم الحطاب از رهبران العراقیه گفت: الحطاب به خبرگزاری ملی عراق /نینا/ گفت :” در شرایطی که مجلس اعلای و سایر نیروها در ائتلاف ملی با کاندیداتوری مالکی مخالف هستند ،و جریان صدر دو هفته برای کسب حمایت سایر فراکسیونها به او فرصت داده است و در صورت شکست ،صدری ها حمایتشان را از او پس می گیرند در نتیجه فرصت برای سایر فراکسیونهای برای انجام گفتگوهای جدی که در نهایت منجر به برسمیت شناختن حق قانونی العراقیه و استحقاق انتخاباتی او بعنوان بزرگترین برنده در انتخاباتی که حدودا هشت ماه پیش برگزار شد مهیا می شود.
به موازات این تحولات جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با بارزانی رئیس منطقه کردستان بر ضرورت مشارکت ملی و شرکت نمایندگان اقشار مختلف عراق در دولت جدید تاکید کرد.