مهمترین تحولات سیاسی عراق در 24 ساعت گذشته

دیدار دکتر ایاد علاوی با رئیس جمهور مصر؛ هشدار رهبران العراقیه نسبت به ادامه دخالتهای رژیم در عراق و رسوایی تلاشهای نوری مالکی برای امتیاز دادن به فراکسیونها  به منظور حفظ منصب نخست وزیری،  از تحولات مهم عراق بود. 
دکتر ایاد علاوی رئیس العراقیه با حسنی مبارک رئیس جمهور مصر قاهره حول تلاش برای تشکیل دولت مشارکت ملی گفتگو کرد تلویزیون الشرقیه به نقل از  منابع مطلع گزارش داد  حسنی مبارک در این دیدار بر اهمیت حق انتخاباتی و قانونی در روند تشکیل دولت تاکید کرده است.  ایاد علاوی  همچنین در دیدار با عمرو موسی دبیرکل جامعه عرب موضوع تشکیل دولت و کلیات روند سیاسی در عراق را مورد بحث قرار داد. به گزارش تلویزیون العراقیه عمرو موسی حمایت جامعه عرب از روند دمکراسی در عراق را مورد تاکید قرار داد و گفت: ما با تشکیل دولت مشارکت ملی موافق هستیم که بر اساس آشتی ملی بنا شده باشد و به همه کشورهای عربی و جهان نشان بدهد که کل عراق را نمایندگی میکند. در همین حال دکتر صالح مطلک در یک گفتگوی تلفنی با روزنامه العالم گفت «همه فراکسیونها منتظر شنیدن نظر آمریکا هستند که تمایلش برای ایجاد فرمولی که لیست العراقیه با آن موافق باشد را نشان می دهد» صالح المطلک افزود: العراقیه“  خواستار تشکیل یک اکثریت است ,  بخصوص که گفتگوهای العراقیه با مجلس الاعلی  وحزب فضلیت  و جریانهای دیگری که به آن خواهند پیوست وکردها ادامه دارد”. (روزنامه العالم13/7/89)


همزمان دکتر ظافر العانی از رهبران العراقیه فاش ساخت دیدار ایاد علاوی از مصر و بدنبال آن سفرش به کشورهای خلیج فارس که برای چهارشنبه برنامه ریزی شده است با هدف ارائه موضع العراقیه و ”پایان دادن به دخالت های رژیم ایران“ انجام می شود .وی افزود:” هیأتهایی از العراقیه سفرهای خود را  به کشورهای عربی و منطقه ای با دیدار ایاد علاوی ، طارق الهاشمی و رافع العیساوی به ترکیه آغاز کردند و هدف از این سفرها توضیح مواضع العراقیه و  انداختن پروژکتور بر روی  دخالت های موجود رژیم تهران برای دور کردن العراقیه از حقش و با هدف ایجاد توزان منطقه ای می باشد“  “در همین حال دکتر صالح ملک از رهبران العراقیه گفت رژیم ایران وضعیت امنیتی و سیاسی عراق را متشنج می کند.وی گفت دخالت رژیم ایران در امور عراق توسط همه طیفهای جامعه عراق رد شده است.
 همچنین هانی عاشور مشاور مطبوعاتی العراقیه در مصاحبه با الصباح الجدید گفت: توسعه دخالت رژیم ایران در عراق شاید باعث تصادم با مصالح بین المللی شود.
همزمان با این تحولات، موضعگیری شدید العراقیه و سایر نیروهای ملی علیه مالکی استمرار داشت: زیاد طارق الزوبعی پارلمانتر از لیست العراقیه در اظهاراتی ویژه گفت: لیست العراقیه  بشکل قاطعی بعهده گرفتن منصب نخست وزیری مالکی را  برای بار دوم نمی پذیرد, چرا که طی سالیان گذشته که در رأس دولت بود, دولتی شکست خورده  و نا موفق  بمعنای دقیق کلمه بوده است.. زوبعی گفت موضوع دخالتهای رژیم ایران در پروسه تشکیل دولت روشن است و مسئولین رژیم ایران از نخست وزیری مالکی به رغم اعتراضات زیاد در داخل اتحاد ملی  و یا خارج از آن, حمایت می کنند.
وی افزود: رژیم ایران با  تمامی امکاناتش تلاش می کند که موانعی را جلوی لیست العراقیه برای رسیدن به منصب نخست وزیری بگذارد چرا که از موضع ملی العراقیه مبنی بر ممانعت از دخالت رژیم ایران در عراق، در وحشت است. دخالتی که باعث می شود عراق کشوری تثبیت نشده باقی بماند و خشم مردم  را برانگیخته است.
 خالد عبدالله العَلوانی نماینده پارلمان از جبهه توافق گفت بر اساس قانون اساسی تشکیل دولت حق العراقیه است و در حاشیه قرار دادن آن منجر به ”فجایع بزرگی می شود“  همچنین صباح الساعدی  از لیست عمار حکیم  نسبت به کاندیداتوری نوری مالکی هشدار داد و  گفت نخست وزیر شدن شخصیتی که مورد اعتراض ترکیب های پارلمانی است بر جامعه عراق تاثیر خواهد داشت. در همین رابطه نیویورک تایمز نوشت نخست وزیری مجدد نوری مالکی در عراق ممکن است منجر به عواقبت وخیمی طی سالهای آینده در این کشور شود
  از سوی دیگر عزیز  العَکیلی از لیست عمار حکیم فاش ساخت نوری مالکی برای باقی ماندن  در قدرت مشوق های بزرگی به فراکسیونهای برنده داده است تا اینکه او را برای نخست وزیری مجدد تایید کنند. درهمین حال در مورد دیدار روز گذشته نوری مالکی با حزب فضیلت؛ حسن الشّمری از رهبران حزب فضیلت گفت هیأتی که با نوری مالکی جلسه داشتند اعلام کرده که از تصمیماتی که اتحاد ملی برای کاندیداتوری وی گرفته حمایت میکند به شرط اینکه این کاندیدا بتواند جریانات دیگر را به مشارکت در دولت قانع کند.
همزمان با بن بست تشکیل دولت، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که  ویلیام برنز معاون سیاسی این وزارتخانه  به منظور بحث با رهبران فراکسیونهای سیاسی و بحث درباره بحران تشکیل دولت  به بغداد سفر خواهد کرد