آمریکا نسبت به مشارکت صدریها در دولت عراق هشدار داد

ادامه مذاکرات العراقیه با فراکسیونهای پارلمانی برای تشکیل دولت عراق، پیامدهای ابراز مخالفت آمریکا با توافق صدریها و لیست مالکی بر سرتجدید نخست وزیری مالکی، دیدار رافع العیساوی از رهبران العراقیه با وزیرخارجه ترکیه، رسوایی ادعای دروغ احمدی نژاد درموردجلب حمایت سوریه نسیت به مالکی، از تحولات مهم عراق بود. گزارشی از این تحولات را ملاحظه می کنید:

«آمریکا دیوار سکوتش را که به مدت یکهفته  نسبت به کاندیداتوری نوری مالکی برای منصب  مجدد نخست وزیری که به برکت جریان صدر تشکیل شد،  پنهان می کرد شکست و آنرا “ خطر بزرگ ”نامید» .روزنامه العالم با انتشار این خبر نوشت: جیمز جفری سفیر آمریکا در عراق گفت: “هر نقشی که  دولت عراق به جریان صدر بدهد، تأثیر منفی بر امکان مشارکت استراتژیک واشینگتن با دولت بغداد را دارد” العالم افزود این نخستین علامت از واشینگتن در رابطه با شکل گیری اتحاد ملی می باشد که تهران با فشار  و بسختی آنرا تشکیل داد”.

وال استریت ژورنال نوشت: «جیمز جفری سفیر آمریکا در عراق مخالفت خود را با اتحاد نوری مالکی و جریان صدر نشان داد». این موضعگیریهای آمریکا همزمان با تاکید و پافشاری العراقیه براستحقاق انتخاباتی و مخالفت با دخالت رژیم ایران، موقعیت العراقیه را بیش از پیش مستحکم کرده و در نقطه مقابل شکست قطعی مالکی در نخست وزیری دور دوم را در چشم انداز قرار داده است: به گزارش الجزیره، روزنامه القدس العربی چاپ لندن نوشت: دیدار دکتر ایاد علاوی از مصر برای محدود کردن نفوذ رژیم ایران بود و مالکی در تشکیل دولت شکست خواهد خورد» تلویزیون الجزیره 16/7/89 و الصباح الجدید نوشت: توافق مالکی با صدریها شکستهای سیاسی و شقه اتحاد شیعه را به همراه دارد الصباح الجدید نوشت: محافل آمریکایی هشدار میدهند که پیروزی مالکی اصرار فاسدانه و تمایل استبدادی برای قدرت و علیرغم مخالفت وسیعی است که نسبت به او وجود دارد.

در همین حال به گزارش الشرق الاوسط دکتر ایاد علاوی تصریح کرد:  اتحاد ملی شکست خورد و با تشکیل اتحادی بین صدری ها و مالکی به پایان رسید.

همزمان العراقیه از تشکیل ائتلاف جدید در مخالفت با نوری مالکی خبر داد. حیدر ملا سخنگوی العراقیه گفت مجلس اعلا و وحدت عراق و جبهه توافق برای تشکیل دولت مشارکت ملی که همه ترکیبهای جامعه در آن باشد بهم نزدیک می باشند. وی در گفتگو با البغدادیه گفت تفاهم و نزدیکی بین العراقیه و مجلس اعلای انقلاب اسلامی طی روزهای آینده به یک ائتلاف جدید میانجامد که بر اساس توزیع اختیارات بین فراکسیونهای سیاسی  و تقسیم قدرت  می باشد.

 همچنین ایاد علاوی به العربیه گفت: در حال حاضر با مجلس اعلا و صدریها و فضیلت و توافق و وحدت عراق در حال گفتگو هستیم.تلویزیون العربیه: 890716 ساعت خبر: 0700 سلمان الجمیلی از رهبران العراقیه گفتگو با مجلس اعلا؛ حزب فضیلت؛ جبهه توافق و وحدت عراق را خوب توصیف کرد و تاکید کرد که العراقیه در دولتی به ریاست نوری مالکی شرکت نخواهد کرد:منبع: تلویزیون السومریه:890715 ساعت خبر: 0800 و هاشم الهاشمی  دبیرکل حزب فضیلت پس از دیدارش با ایاد علاوی در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت: در این دیدار کلیه مسائلی را که به روند سیاسی بر می گردد، مورد بحث قرار دادیم از جمله این مسائل تشکیل دولت بود

ایاد علاوی همچنین با فراکسیون توافق دیدار کرد.  در این دیدار علاوی و ایاد السامرائی رئیس فراکسیون بر ادامه گفتگوها برای تسریع در تشکیل دولت مشارکت  ملی تاکید کردند.

همزمان اعضای لیست عمار حکیم نیز مجددا مخالفت خود را با نخست وزیری مالکی ابراز داشتند. علی شبرْ عضو  لیست عمار حکیم گفت: یقین دارم که فضیلت در دولتی که العراقیه و مجلس اعلا نباشند شرکت نخواهد کرد. ما هم در دولتی که العراقیه نباشد شرکت نخواهیم کرد....

همچنین باسم العوادی مشاور مطبوعاتی عمار حکیم گفت مجلس اعلا همچنان با کاندیداتوری نوری مالکی برای منصب نخست وزیری مخالف است. وی تصریح کرد: موضع مخالف با نوری المالکی ثابت می باشد و از اتفاق آرای شورای مرکزی و سازمان بدر برخوردار شده است.

از سوی دیگر با شقه در درون ائنلاف رژیمی،  دروغگویی پاسدار هزارتیر در سوریه برای جلب حمایت از مالکی به یک رسوایی برای احمدی نژاد تبدیل شد. به گزارش تلویزیون المشرق یکی از رهبران مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق گفت احمدی نژاد در دیدارش با بشار اسد رئیس جمهور سوریه دروغ هایی در رابطه با موضع مجلس اعلا در تائید و حمایت از مالکی بعنوان کاندیدای اتحاد ملی گفته است و دیدار عمار حکیم با بشار اسد برای توضیح موضع مجلس اعلا در مخالفت با کاندیداتوری نوری مالکی برای نخست وزیری مجدد وی بوده است......»

به موازات این تحولات، رهبران العراقیه بار دیگر اشمئزاز خود از دخالتهای رژیم ایران در امور عراق را نشان دادند. دکتر صالح مطلک گفت رژیم  ایران در مصادره حق العراقیه و جلوگیری از تشکیل دولت توسط آن با توسل به تمام امکانات ممکن، نقش اساسی ایفاء کرده است.

 دکتر رافع العیساوی در سفر به ترکیه  با وزیر خارجه ترکیه احمد داوود اوغلو دیدارکرد و در این دیدار، دخالت در  امور عراق را علت پیچیده شدن شرایط عراق عنوان کرد.
هم چنین اسامه النجیفی گفت دخالتهای رژیم ایران کشور عراق را متشنج کرده است
ایاد علاوی و حیدر ملا بار دیگر دخالتهای رژیم ایران را رد کردند و  حیدر ملا به تلویزیون الفیحاگفت: اتحادیه عرب باید برای متوقف کردن نفوذ رژیم ایران در عراق نقش خودش را ایفا کند