ازسوی دیگر، العراقیه برضرورت خلع ید از رژیم ایران در عراق تاکید کرد و ابتکار بارزانی درمورد مذاکرات فراکسیونها برای تشکیل دولت جدید ازسوی العراقیه مورد استقبال قرارگرفت.
هم چنین تظاهرات و اعتصاب در شهرهای بغداد، کرکوک و کربلا به منظور تسریع در تشکیل دولت جدید بالاگرفته است.
نگاهی به این تحولات:
حیدر ملا سخنگوی العراقیه در مصاحبه با تلویزیون الشرقیه بر ضرورت خلع ید از رژیم ایران به عنوان راه حل مشکلات در عراق تاکید کرد و اعلام نمود: ما امروز در برابر دو راه قرار گرفته ایم یا باید طرح رژیم ایران را اجرا کنیم یا اینکه با مردم مان در برابر آن بایستیم ونقطه پایانی بر دخالتهای رژیم ایران در عراق بگذاریم. حیدر ملا در این موضعگیری بسیار قوی گفت: تمامی رنجهایی که ما طی 7 سال گذشته کشیده ایم بدلیل دخالتهای رژیم ایران بوده است و طرف امریکایی نیز در گفتگوهایش با تمامی فراکسیونهای سیاسی گفته اند که امریکا می خواهد که با دولت بعدی نقطه پایانی بر دخالتهای رژیم ایران گذاشته شودوبهمین خاطر ما می گوییم که موضع العراقیه مبنی بر مخالفت در شرکت در دولتی است که رییس آن نوری مالکی باشد به این دلیل که او کاندیدای تعیین شده رژیم ایران است. ما در العراقیه پیام روشنی به تهران وجده وآنکارا ودمشق ارسال کردیم که العراقیه بر اساس احترام به حاکمیت وعدم دخالت در امور داخلی عراق با کشورهای همسایه ارتباط دارد ولی مجری دستورات رژیم ایران مانند آن چه که دولت عراق در 7سال گذشته بوده، نیست. در همین حال در پی این موضعگیری قاطع العراقیه, لیست مالکی دریک ادعای سخیف و رسوا العراقیه را بقایای حزب بعث توصیف کرد که از جدایی شماری از اعضای العراقیه و پیوستنشان به مالکی, جلوگیری بعمل می آورد. اما این اظهارات رسوا واکنش به جا و شدید العراقیه را متوجه خود کرد و حیدر ملا به تلویزیون الشرقیه گفت: وقتی کاندیداتوری مالکی به این شیوه جنایتکارانه صورت گرفت ما گفتیم که این اقدام نقض سیاست گفتگوست وامروز برای ما مسجل شد که دولت قانون احساس می کند که مالکی دیگر شانسی ندارد. حیدر ملا هم چنین تصریح کرد تمامی تلاشهای دولت قانون شکست خورد والعراقیه از هر زمان قویتر و متحد تر است. وی در مصاحبه با تلویزیون الشرقیه افزود: تطیمع دولت قانون علیه اعضای العراقیه دیگر فایده ای ندارد و تهدید به پروند سازی قضایی, تنها همبستگی اعضای العراقیه در مخالفت با مالکی را افزایش می دهد. هم چنین سلمان جمیلی از العراقیه در واکنش به سخنان مالکی، به تلویزیون الشرقیه گفت: دولت قانون را به چالش میکشیم. نمیتوانید یک نفر درالعراقیه پیدا کنیدکه خیانت کند و از العراقیه جدا شود(الشرقیه 15/7/89) همزمان رافع العیساوی از رهبران العراقیه مخالفت العراقیه با کاندیداتوری المالکی را در سفرش به کویت به دولت این کشور اطلاع داد.
از سوی دیگر با شکست طرح رژیم ایران ـ مالکی، برای نخست وزیری دور دوم، الشرق الاوسط به نقل از منابع سیاسی و امنیتی موثق عراقی در شهرهای فرات مرکزی گفت آنها نسبت به کودتا توسط شبه نظامیان وابسته به رژیم ایران هشدار دادند. الشرق الاوسط افزود: منابع مسئول در منطقه فرات میانی که شامل استانهای بابل، کربلا، نجف، المثنی، القادسیه میشود گفتند که تشکیلات عصائب اهل الحق که مورد حمایت رژیم ایران است آمادگی هایی برای انجام کودتای نظامی سازمانیافته در بغداد و استانهای مرکزی و جنوب را بعد از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، کسب کردهاند. در همین حال به گزارش تلویزیون الشرقیه ارتش آمریکا در عراق بار دیگر برحضور نظامی و تروریستی رژیم در عراق تاکید کرد و اعلام نمود: تاکتیک شلیک موشک بویژه شلیکهایی که به منطقه سبز صورت می گیرد شیوه کار گروههای مسلح مورد حمایت رژیم ایران می باشد و ژنرال رالف بیکر فرمانده نیروهای آمریکایی در میانه عراق گفت شش ماه گذشته شاهد افزایش تهاجمات موشکی به منطقه سبز بوده ایم.
به موازات این تحولات جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا برتشکیل دولتی فراگیر در عراق که منعکس کننده نتایج انتخابات باشد تأکید کرد. وی روز جمعه در یک تماس تلفنی با بارزانی رئیس منطقه کردستان عراق این موضع دولت آمریکا را ابراز کرد.
در همین حال میسیون الدملوجی نیز ابتکار مسعود بارزانی برای تشکیل کمیته ای متشکل از 8 تا 12 عضو از نمایندگان همه فراکسیونهای سیاسی برای آغاز گفتگوها حول تشکیل دولت جدید، را مورد استقبال العراقیه اعلام کرد. این درحالی بود که شهرهای کرکوک و بغداد و کربلا شاهد تظاهرات و اعتصاب برای تسریع در تشکیل دولت بودند. تلویزیونهای البغدادیه، العربیه ، الفیحا و الرافدین از این اعتراضات در بغداد و کربلا و بصره و نجف و چند شهر دیگر، گزارش دادند. العربیه گزارش داد سازمانهای غیر دولتی در بغداد برای سومین بار دست به تحصن زدند و خواستار سرعت بخشیدن به تشکیل دولت و محترم شمردن قانون اساسی عراق برای تشکیل دولت شدند. العربیه افزود در تحصن سازمانهای غیر دولتی اضافه بر اعضای مجلس, نمایندگان 400سازمان جامعه مدنی شرکت کردند. میسون الدملوجی، سخنگوی رسمی العراقیه که در این تحصن شرکت داشت به العربیه گفت: من قبل از اینکه یک سیاستمدار باشم یک شهروند هستم و از طریق همین سازمان ها وارد سیاست شده ام وعجیب نیست که با این برگزیدگان باشم
در همین حال احمد داوود اوغلو وزیر خارجه ترکیه در دیدار با طارق الهاشمی معاون رئیس جمهور عراق از تأخیر در تشکیل دولت عراق به دلیل عدم توافق بر سر منصب نخست وزیری ابراز نگرانی کرد