گزارش تحولات سیاسی عراق در 24 ساعت گذشته

دیدار دکترایاد علاوی با ملک عبدالله با پادشاه عربستان سعودی ، پیام مجمع عمومی ملل متحد و شورای امنیت به رهبران عراقی پیرامون تسریع درتشکیل دولت جدید،  تاکید مجدد العراقیه برمخالفت با تجدید نخست وزیری مالکی، از تحولات مهم عراق بود.

دکتر ایاد علاوی رئیس العراقیه با ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی دیدار کرده و  ”شرایط اخیر در عراق ”را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه در این ملاقات هم‌چنین رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان  و عادل الجوبیر ( adel al-jubeir )، سفیر عربستان در واشینگتن، یکی از نزدیکترین مشاوران سیاست خارجی پادشاه عربستان حضور داشتند. این خبرگزاری افزود: بر اساس گفته تحلیلگران، ریاض معتقد است مالکی خیلی به رژیم ایران نزدیک است. در همین حال اد ملکرت نماینده سازمان ملل متحد در عراق پیامی از مجمع عمومی سازمان ملل متحد و شورای امنیت به رهبران عراقی فرستاد. سازمان ملل در این پیام آنها را به پیشرفت در تلاش برای تسریع در تشکیل دولتی دربرگیرنده تمامی اجزاء مردم عراق تشویق نمود.
سفر ایاد  علاوی به عربستان سعودی  در حالی انجام گرفت که به گزارش تلویزیون الشرقیه موضعگیری رهبران العراقیه علیه مالکی به شکل قاطع ادامه یافت و العراقیه تاکید کرد که مخالفتش با نخست وزیری مجدد نوری مالکی همچنان از سوی تمامی جریانات تشکیل دهنده آن به قوت خود باقی است.
اسامه النجیفی از رهبران العراقیه به تلویزیون الشرقیه گفت: هیچگونه گفتگو و دیداری بین  العراقیه - دولت قانون وجود ندارد(الشرقیه 18/7/89) وی هم چنین به خبرگزاری اصوات العراق گفت: العراقیه از هر شخصیت ملی که عهده دار نخست وزیری باشد ولو اینکه از العراقیه هم نباشد حمایت خواهد کرد ولی مواضعمان در رابطه با مالکی به قوت خود باقی است. (اصوات العراق18/7/89)و عالیه نصیف جاسم  با اعلام نپذیرفتن کاندیداتوری مالکی برای دور دوم نخست وزیری، اعلام کرد و گفت: العراقیه بشرطی با دولت قانون گفتگو میکند که این لیست کاندیداتوری مالکی را تعیین تکلیف شده نداند.
 هم چنین حیدر الملا با اطمینان از این که مالکی کاندیدای رژیم ایران است، به رادیو سوا تصریح کرد العراقیه در دولتی که وزارت خارجه ایران آنرا اداره کند شرکت نخواهد کرد. در همین حال اسامه النجیفی به خبرگزاری نینا گفت: آمریکا به ما اطلاع داده که با دولتی که از العراقیه و مجلس اعلا تشکیل شود مخالفتی ندارد. وی افزود ابتدا آمریکا اتحاد بین العراقیه و دولت قانون را ترجیح میداد ولی اعتراض ما به مالکی این امر را متوقف کرد.  از سوی دیگر عالیه نصیف جاسم از رهبران العراقیه گفت نزدیکی زیادی میان العراقیه، مجلس اعلا، حزب فضیلت، لیست توافق عراق و وحدت عراق وجود دارد. وی افزود طی روزهای آینده این فراکسیونها به یک توافق مکتوب خواهند رسید تا اینکه مذاکرات خود را با ائتلاف کردستانی برای تشکیل دولت آینده را شروع کنند.
 این درحالی است که مجلس اعلا بیش  از پیش از مالکی فاصله می گیرد.  باسم العوادی از لیست حکیم گفت:  موضع مجلس اعلی در رابطه با مالکی تغییری نکرده . اگر مالکی میتواند دولت را تشکیل بدهد بفرماید و ما مانع نخواهیم بود در همین حال او تصریح کرد که مجلس اعلا با ائتلاف کردی و العراقیه در مسیر مثبتی پیش میرود.
هم چنین به گزارش تلویزیون الشرقیه صدر الدین قبانچی یکی از رهبران مجلس اعلا گفت ممکن است که مرجعیت دینی در نجف فرش را از زیر پای اتحاد ملی بکشد. در بیانیه مجلس اعلا به نقل از قبانچی آمده است: مرجعیت دینی در نجف مسیرها یی که  مجلس اعلا  انتخاب کرده را می پذیرد.
به موازات این تحولات در حالی که در یک واکنش عجز آلود به شکستهای پی در پی پاسدار دانایی فر سفیر رژیم آخوندی درعراق در یک موضعگیری رسوا و خفت بار گفت: «اتهامات برخی طرف های سیاسی عراقی به ایران مبنی بر دخالت در امور داخلی عراق را رد می کند»