تلاش دولت آلمان برای آزادی دو خبرنگار آلمانی که در ایران بازداشت شدهاند ادامه دارد. این مسئله یک بار دیگر امنیت شغلی خبرنگاران خارجی در ایران را زیر سوال برده. آیا کار برای خبرنگار خارجی در ایران غیرممکن شده است؟
به گزارش دویچه وله، دو خبرنگار آلمانی که به منظور مصاحبه با فرزندان سکینه محمدی آشتیانی، زن محکوم به سنگسار به تبریز رفته بودند، از روز ۱۹ مهرماه در بازداشت به سر میبرند.
بیشتر بخوانید: دپیلماسی فعال آلمان برای آزادی خبرنگاران بازداشت شده در ایران
دولت ایران هنوز رسما ملیت این دو خبرنگار را اعلام نکرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه نیز میگوید: برخی منابع گفتهاند که این دو آلمانی هستند. این در حالی است که دولت آلمان از همان ابتدای انتشار این خبر در تلاش دیپلماتیک برای آزادی این دو خبرنگار است.
سخنگوی مطبوعاتی وزرات امور خارجه آلمان در این مورد به دویچهوله گفت: «وزارت خارجه آلمان در این مورد به طور خاص دستورالعملی صادر کرده و خواسته است تا تمامی جوانب این مسئله بررسی شود. همچنین یکی از کارمندان سفارت آلمان در تهران نیز به تبریز رفته و در آنجا تلاش خواهد کرد تا دلایل این دستگیری را جویا شود. وی همچنین سعی خواهد کرد تا با دستگیرشدگان ملاقات کند».
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز در اطلاعیهای به سختتر شدن شرایط کار خبرنگاران در ایران اعتراض کرده و همچنین خواهان آزادی فوری این دو خبرنگار آلمانی شده است. سخنگوی این سازمان دستگیری این دو خبرنگار را "حملهای سخت به آزادی بیان" دانسته است.
گفته میشود علت اصلی دستگیری این دو خبرنگار آلمانی مصاحبه آنان با فرزندان سکینه محمدی آشتیانی بوده است. حساسیتهای بینالمللی که هم اکنون در مورد پرونده سکینه محمدی آشتیانی وجود دارد باعث شده تا هرگونه پخش خبر در مورد این پرونده از سوی دولت ایران با واکنش روبرو شود.
اولریش پیک گزارشگر شبکه اول تلویزیونی سراسری آلمان که هماکنون در استانبول به سر میبرد، در این مورد میگوید: «پرونده سکینه محمدی آشتیانی پروندهای است که در سطح بینالمللی در رسانهها منتشر شده و خشم و انزجار جهانی را در تمام نقاط دنیا برانگیخته است، به طوری که رئیس جمهوری ایران محمود احمدینژاد را هم وادار به واکنش کرد. وی چند هفته پیش به خبرنگراران گفت که حکم سنگسار خانم آشتیانی هنوز تایید نشده است. در حقیقت او قصد داشت از میزان حساسیت بینالمللی در مورد این پرونده بکاهد. من فکر میکنم ایران الان در یک موضع دفاعی قرار گرفته و این یک موضوع بسیار مهم برای این کشور است نه تنها از جنبه قضایی بلکه از نظر سیاسی».
این خبرنگار آلمانی البته تاکید میکند که در ایران حساسیت زیادی روی این مسئله وجود دارد که خبرنگاران حتما با روادید خبرنگاری به ایران بیایند و در ایران نیز اجازه کار از وزارت ارشاد بگیرند.