این اقدام ابتکاری در حالی رخ داد که در سالهای اخیر بسیاری از مراکز تصمیم گیر تحقیقاتی، امنیتی و اقتصادی آمریکا اذعان کرده بودند که یکی از چالشهای اصلی و نقاط ضعف ایران، وابستگی به واردات بنزین است و آمریکا هرگاه قصد اعمال فشار فوری بر ایران دارد، باید به گزینه قطع صادرات بنزین به ایران فکر کند..
اما با توجه به اقدام اخیر وزارت نفت در استفاده از ظرفیت صنایع پتروشیمی، میزان واردات بنزین کشور به حداقل رسید و این مسئله در رسانههای بین المللی نیز انعکاس یافت و البته نهادهای تحقیقاتی و تصمیم گیر بیگانه نیز به خوبی از اهمیت این اقدام، آگاه هستند.
اما در فضای رسانه ای، از یکی دو ماه گذشته تاکنون که بحث خودکفایی بنزین مطرح شد، شماری از رسانههای داخلی با اتخاذ مواضعی مشکوک، تلاش کردند این اقدام را غیرواقعی یا غیراقتصادی و مضر جلوه دهند. در چند هفته اخیر بارها شاهد انتشار شایعاتی درباره زیان پتروشیمیها یا کاهش صادرات پتروشیمی به علت اختصاص بخشی از ظرفیت آن به تولید بنزین در چند روزنامه و سایت اصلاح طلب بودیم، که آمارها نشان داد، نه تولید پتروشیمی کاهش یافته و نه صادرات آن. البته حتی اگر این واقعه نیز رخ می داد، با توجه به هدف مهمتر یعنی خودکفایی بنزین، بزرگنمایی این مشکلات محل تامل است.
سایت اصلاح طلب ایسنا که از بودجه دولت ارتزاق می کند، بار دیگر خلاف منافع ملی اقدام کرد و این بار مرموزانه تلاش کرد موفقیت کشور در خودکفایی بنزین را زیر سوال ببرد.
هرچند مراکز تصمیم گیری آمریکا به خوبی واقفند که دیگر گزینه تحریم صادرات بنزین به ایران، کارآیی خود را از دست داده، اما رسانههای غربی و رسانههای داخلی و خارجی حامی فتنه گران، تلاش بیوقفهای در زیر سوال بردن موفقیت کشورمان داشتهاند.
نمونه سوال برانگیز این جریان، چهارشنبه گذشته از سوی سایت خبرگزاری ایسنا رخ داد. این خبرگزاری خبری با تیتر «گزارشی از میزان واردات بنزین در شهریورماه و ضرورت آن» منتشر کرد. در متن این خبر آمده است: «بنا بر آمار رسمیگمرک جمهوری اسلامیایران در شهریور ماه امسال بیش از 141 هزار تن بنزین با ارزش 106 میلیون دلار وارد کشور شده است که نسبت به شهریور سال گذشته 4 برابر شده است».
هرچند در متن خبر با ذکر این واقعیت که «البته باید توجه داشت که واردات بنزین دو کابرد مهم و ویژه دارد که یکی مخلوط کردن بنزین وارداتی با توجه به عدد اکتان بالای آن با بنزین تولید داخل است و دیگری افزایش ذخایر استراتژیک، بنابراین واردات بنزین نمیتواند صرفا به معنای نیاز داخلی باشد»، به طور مرموزانه ای تلاش شده که نیت منتشرکننده خبر، مثبت جلوه داده شود اما در ادامه با تصریح بر این که «میزان واردات بنزین در شهریور ماه امسال نسبت به شهریور ماه سال گذشته از نظر وزن و ارزش به ترتیب 305 و 337 درصد افزایش داشته است.» خوراک رسانه ای مناسبی برای رسانههای ضد انقلاب و رسانههای فتنه مهیا شده است. البته این رویکرد در سایت ایسنا، سابقه زیادی دارد. این سایت معمولا نظرات مخالفان و منتقدان دولت را با تیترهای خنثی منتشر میکند تا هجمههایی که به دولت در متن خبر صورت گرفته، پوشانده شود. آنگاه نوبت سایر رسانههای اصلاحطلب است که تیترهای واقعی را از متن اخبار ایسنا استخراج کرده و منتشر کنند.
در مورد اخیر نیز در واقع، سایت ایسنا که همچنان تحریریه آن در اختیار نیروهای اصلاح طلب قرار دارد، گرا را به رسانههای ضد انقلاب برای زیر سوال بردن خودکفایی بنزین داد و بلافاصله رسانههای ضد انقلاب مملو شد از اخباری با این تیتر: «افزایش واردات بنزین پس از ادعای خودکفایی».