درخواست آلمان از ایران برای آزادی دو شهروند آلمانی

گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان در دیدار با منوچهر متکی، خواستار آزادی هرچه سریعتر دو شهروند آلمانی شده است،‌ که روز دوشنبه در تبریز و در حالی که سرگرم مصاحبه با پسر سکینه محمدی‌آشتیانی بودند، بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، روز جمعه اعلام کرد، در دیدار با متکی یک بار دیگر خواستار آزادی دو آلمانی بازداشت شده در ایران شده است. 

 بیشتر بخوانید: دپیلماسی فعال آلمان برای آزادی خبرنگاران بازداشت شده در ایران

وزیر امور خارجه آلمان پس از دیدار با منوچهر متکی در بروکسل در این باره به خبرنگاران گفته است: «یک بار دیگر خواسته فوری خود را مبنی بر لزوم آزادی هر چه زودتر دو شهروند آلمانی و بازگشت آنها به کشورمان به وزیر امور خارجه ایران اطلاع داده‌ایم.»

بر اساس گزارش‌های منتشر شده که از سوی مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی نیز تایید شده است، دو شهروند آلمان روز دوشنبه و در حالی که در تبریز سرگرم انجام مصاحبه با پسر سکینه محمدی‌آشتیانی، زن ایرانی محکوم به سنگسار بودند، بازداشت شده‌اند.

در این میان غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه حکومت ایران نیز روز جمعه در باره سرنوشت دو شهروند بازداشت شده آلمانی گفته است:‌ «این دو تبعه که با روادید توریستی در تبریز حضور یافته بودند، بدون مدرک از نام خبرنگار سوءاستفاده کرده و با خانواده سکینه آشتیانی ارتباط برقرار کرده بودند.»

وی همچنین ادعا کرده است، دو آلمانی بازداشت‌ شده، «به کار خلافشان اذعان، و اعلام کرده‌اند که استفاده از عنوان جعلی خبرنگار کار خلافی بوده‌است.»

این در حالی است که به دنبال انتشار خبر بازداشت این دو آلمانی در ایران «انجمن روزنامه‌نگاران آلمان» در بیانیه‌ای اعلام کرده بود، یکی از بازداشت‌شدگان خبرنگار و دیگری عکاس است.

گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، بدون ارایه جزئیات بیشتر از گفت و گوی خود در این باره با وزیر امور خارجه ایران ابراز امیدواری کرده است، که از طریق علنی نکردن جزئیات بتواند سهمی در «پایان خوب» این ماجرا داشته باشد.

اظهار امیدواری وزیر امور خارجه آلمان به آزادی دو شهروند این کشور در حالی است که دو شهروند آمریکایی به نام‌های شین باوئر و جاش فتال که بیش از یک سال از دستگیری آنها می‌گذرد، همچنان در زندان به سر می‌برند.

مقام‌های قضایی رژیم ایران چندی پیش سارا شورد، یک زن جوان آمریکایی را که به همراه این دو تن بازداشت شده بود، پس از میانجی‌گری عمان، با وثیقه پانصد هزار دلاری آزاد کرده بودند.

حیدر مصلحی وزیر اطلاعات ایران روز جمعه در این باره گفته است:‌ «خانم شورد به دلیل رافت اسلامی، بیماری، صدور قرار وثیقه سنگین و با حکم قضایی به طور موقت آزاد شد و در صورت لزوم باید به ایران بازگردد.»

وی همچنین با بیان این که دو آمریکایی دیگر باید منتظر محاکمه به اتهام جاسوسی باشند،‌ افزوده است:‌ «درباره این متهمین آمریکایی اسناد و مدارکی وجود دارد که در اختیار دستگاه قضایی قرار داده شده است تا درباره آنها تصمیم گرفته شود.»

برگرفته از رادیو فردا

 خبرهای مرتبط:

در پی دستگیری دو خبرنگار آلمانی در ایران، صدراعظم آلمان نسبت به این دستگیری ابراز نگرانی کرد.

دستگیری دو خبرنگار آلمانی واکنش آخوندها به خواست جامعه جهانی برای آزادی سکینه محمدی

بازداشت فرزندان و وکیل سکینه محمدی آشتیانی و دو خبرنگار آلمانی