تهدیدات سیاسی
تهران برغم وعده هایی که به آمریکا داد که اگر واشنگتن اقدامی بر علیه اپوزیسیون اصلی سیاسی تهران که در عراق مستقر است انجام دهد, جنجالی بوجود نیاورد هزاران آخوند که توسط ایران حمایت می شوند از ایران وارد عراق شدند. آنها حامل کتاب, دیسکهای کامپیوتر, نوارهای صوتی بودند که در بهار 2003 بدنبال عملیات آزادی عراق تفسیر اسلام ستیزه گرای ایرانی را ترویج می کرد. گذشته از این, نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب, هسته های زیرزمینی مسلح را تاسیس و به حمایت آنها در سراسر منطقه جنوبی شیعه با استفاده از سازمانهای بشردوستانه و هلال احمر ایران بعنوان یک پوش ادامه داد.…
حتی هنگامیکه تهران شروع به فرستادن عوامل ایرانی به داخل عراق بعد از صدام حسین نمود, اعضای آنچه که تبدیل به حزب الله عراق گشت, به کشور نفوذ کردند. به دلیل اینکه بیشتر اعضای حزب الله عراق عرب هستند, آنها می توانند نیروی نیابتی ایرانی موثر تری را در عراق از عوامل ایرانی فارسی زبان که عربی یادگرفته اند تشکیل دهند.…
حزب الله سازمانهای خیریه در عراق تاسیس کرد تا فضای مطبوعی را برای نیرو گرفتن ایجاد کند که اینکار یک تاکتیک حزب الله لبنان است و پیش از این در جنوب لبنان با کمک ایران متمرکز و آزمایشش را پس داده بود. از این گذشته, بنابر گفته محمد العلاوی سخنگوی ارشد حزب الله در عرق, عوامل این سازمان بعنوان نیروهای پلیس محلی در بسیاری از شهرهای جنوبی عراق (یعنی ناصریه و عماره) عمل می کنند که ممنوعیت مقامات نیروهای چند ملیتی - عراق و دولت عراق بر روی شبه نظامیان غیر قانونی را چشم پوشی می کنند.
در کلیت, تهران از حزب الله عراق برای تکمیل کردن نفوذش در دفاتر محلی حکومتی و قضائیه عراق استفاده کرده است.…
تهدیدات نظامی
یک جنبه شریتر خطر ایران نسبت به عراق, انتقال تسلیحات تهران به نیروهای نیابتی اش در عراق است. در یک دستورالعمل مشترک برای سال 2010 ژنرال مایک مولن رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اظهار داشته است که ” ایران... به نیروهای نیابتی اش در داخل عراق تسلیحات ارسال می کند.” بنابر گزارشات کشوری سال 2008 وزارت دفاع بر سر تروریزم, تهران مسئول چند حمله مرگبار ضد ائتلاف با تامین کردن شبه نظامیان از توانمندی بمبهای کنار جادهیی (IED) و بمبهای پرتاب شونده (EFP) می باشد که بطور خاصی طراحی شده اند تا خودروهای زرهی را از کار بیاندازند. نیروی قدس در هماهنگی با حزب الله لبنان در داخل و خارج عراق برای شبه نظامیان عراقی ساختن و استفاده تکنولوژی آی ئی دی و دیگر تسلیحات پیچیده را مهیا ساخته است.…
در واقع ارسال بمبهای آی ئی دی به نیروهای نیابتی عراق بخشی از تلاشهای وسیعتر رژیم ایران برای تضعیف دولت عراق می باشد در هنگامیکه بغداد را برای حفاظت از چنین تهدیداتی به تهران متکی می سازد. ارسال بمبهای آی ئی دی به داخل عراق بویژه در هنگامیکه نیروهای آمریکایی عقب نشینی می کنند چون عراق فاقد اطلاعات و تکنولوژی در زرادخانه آمریکایی برای مقابله با تهدید بمب آی ئی دی است, مشکل آفرین می باشد.
بنابر فاش سازی که توسط گروه اصلی اپوزیسیون ایران مجاهدین خلق (ام ئی کی) از سال 2006, کارخانجات مهمات سازی ایران شکل پیشرفتهیی از بمبمهای کنارجادهیی در تکمیل بمبهای آی ئی دی ساخته اند تا درخواستهایی که توسط سپاه پاسداران صورت گرفته است را برآورده کند.…
در سال 2008, یک سایت تولید در پرچین در جنوب شرقی تهران وجود داشته که همچنین توسط مجاهدین خلق فاش شده است. نسل جدیدی از بمبهای کنار جادهیی توسط شرکتهای وابسته به وزارت دفاع ایران برای استفاده نیروهای نیابتی در عراق ساخته شده است. تهران شروع به ارسال بمبهای سهره (به معنی هوشیار) به عراق از طریق امتداد مرزهای جنوبی عراق با ایران نموده است. این سلاح تانکها و خودروهای آمریکایی را مورد هدف قرار داده اند. در طی سال 2007 نیروی قدس بمبهای جدید را اغلب از طریق عبور از مرزهای استان میسان بویژه در مجرالکبیر ارسال کرده است. سپس این بمبها در بغداد و دیگر شهرها توزیع شده اند.
یکی از دریافت کنندگان بمب سهره, ارتش مهدی متعلق به مقتدی صدر می باشد که از این تسلیحات بر علیه نیروهای آمریکایی در شهرک صدر, و مناطق حی الامین, اسکان و الشعه بغداد استفاده کرده است. بنابر گزارش شبه نظامیان به مقر سپاه قدس در تهران, ”در منطقه حی الامین در بغداد, یک ستون کامل نیروهای آمریکایی توسط این بمبها به آتش کشیده شد. این عملیات قهرمانانه توسط گروه شیخ حسین الزبیدی انجام گرفت. ولی متاسفانه برادرانی که ی در این انفجارات شرکت کرده بودند شانس این را نداشتند تا بموقع عقب بکشند و در نتیجه یک بمباران هوایی در منطقه, 14 تن از اعضای گروه شیخ حسین العبیدی شهید شدند.”
با تائید فاش سازیهای ام ئی کی, در ژانویه 2007 ژنرال ری ادیرنو فرمانده نیروهای چند ملیتی در عراق و مدیر وقت اطلاعات ملی جان نگروپونته اطلاعات مشابهی را منتشر کردند که صدور مرگبارترین بمبهای کنار جادهیی توسط ایران را را با اسناد اثبات می کند.…
اسناد به دست آمده به همراه اعضای دستگیر شده نیروی قدس ایران در طی سال 2006 فاش ساخته است که رژیم ایران همچنین درحال کمک به گروههای سنی مانند القاعده و انصار الاسلام به علاوه کمک به نیروهای نیابتی شورشی شیعی تهران می باشد.
افسران انگلیسی در عراق نیز به حضور تسلیحات ایران در عراق اذعان کرده اند. در ماه مارس 2007 آنها 30 تن از تلفات انگلیسی ها را از یک حمله بر روی یک پایگاه در بصره به راکتهای کاتیوشا و خمپاره های ساخته شده در ایران نسبت دادند. ارتش انگلیس تسلیحات جدید ایرانی ارسال شده را از خمپاره های قدیمتر تاراج شده از پایگاههای ارتش عراق که توسط شبه نظامیان در گذشته استفاده می شده است را متمایز کرده اند.…
نتیجه گیری
بدلیل اینکه رژیم ایران کماکان تهدیدات سیاسی و نظامی نسبت به عراق مطرح می کند این مهم است تا با این تهدیدات مقابله شود. تحقیقات کمیته سیاست ایران اظهار می دارد که موثرترین پادزهر نسبت به تهدید سیاسی در عراق برای جامعه بین المللی حفاظت از مخالفین ایرانی در عراق از تهدید فزایندهیی است که توسط نیروهای نیابتی عراقی ایران مطرح گردیده می باشد.
با توجه به تهدید نظامی مطرح شده تهران نسبت به بغداد مانند ارسال تسلیحات به نیروهای نیابتی شیعی منطقهیی ایران و شورشیان سنی, اقدامات متقابل برای ارتش آمریکا که می خواهد زرادخانه عراق را ترک کند ابزار ضروری می باشند. تسلیحات ایران به شبه نظامیان شیعی که شامل عناصر سرکش ارتش شبه نظامی مهدی مقتدی صدر و یک جناح انشعابی از تیپ بدر, جناح مسلح یک حزب قدرتمند شیعی سیاسی عراق ارسال می گردد.…
از این جهت در هنگامیکه نیروهای آمریکایی از عراق عقب نشینی می کنند این مهم است تا به نیروهای امنیتی عراق ظرفیت مقابله با تهدیدات بمبهای آی ئی دی از جانب ایران داده شود.
اخبار خوب این است که واشنگتن نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و حزب الله عراق را بعنوان سازمانهای تروریستی خارجی لیست گذاری کرده است. بنابر تحقیقات کیته سیاست ایران, اخبار بد این است که واشنگتن کماکان هنوز به لیست گذاری اپوزیسیون اصلی سیاسی تهران در تبعید با نفوذ وسیعش در ایران- شورای ملی مقاومت ایران و مجاهدین خلق ایران- بعنوان گروه تروریستی خارجی ادامه می دهد. این تحقیقات پیشنهاد می کند که رفع برچسب تروریستی از این دو سازمان, راهی برای کاهش تهدید سیاسی که توسط ایران نسبت به عراق مطرح می باشد و تهدید نظامی به نیروهای آمریکایی در هنگامیکه از عراق عقب نشینی می کنند خواهد بود.
ولی شاید بهترین امید برای مقابله با تهدید ایران نسبت به عراق در هنگامیکه نیروهای آمریکایی در حال کاهش می باشند, افرایش مشکلات رژیم ایران در خانه اش است. تا اندازهیی که آمریکا بتواند بطور لفظی و پوشیده از جنبش روبه رشد سبز حمایت کند و مخالفین در داخل ایران را برای کار با اپوزیسیون در پاریس و عراق مانند, شورای ملی مقاومت ایران و مجاهدین خلق, تشویق کند, و رژیم ایران را با تحریمات فلج کننده شقه کند, تهران کمتر قادر خواهد بود تا تبدیل به یک تهدید رشد یابنده در عراق گردد.