آنیتا مک براید، فرستاده ویژه آمریکا در امور زنان در افغانستان، می گوید: «من واقعأ مستأصل می شوم وقتی مسأله عایشه یا چیزی شبیه به آن مکررأ اتفاق می افتد.»
شرایط زنان افغان در طی ۹ سال گذشته و به دنبال بیرون راندن طالبان توسط نیروهای مشترک رو به بهبود، گذاشته است. لیریک تامپسون، فعال حقوق زنان از موسسه بین المللی زنان برای زنان، می گوید پیش از آن که طالبان زنان را محکوم به پوشیدن برقع کند زنان شهرنشین بسیاری در افغانستان، مدرن و باسواد بودند.
آنیتا مک براید، فرستاده ویژه آمریکا در امور زنان در افغانستان، نیز اضافه می کند که «زنان به سرعت زندگی شان تغییر کرد و شکل وحشتناکی به خود گرفت، نه اجازه تنها بیرون رفتن داشتند و نه لباس عادی پوشیدن، تنها انتخاب برقع بود که از سرتا پا را می پوشاند و حتی جلوی دید را می گرفت.»
خانم مک براید در مورد وضعیت بعد از سقوط طالبان می گوید: «پیشرفت های بسیاری بوجود آمده است. مدارس بسیاری بازگشایی شده و بیش از ۲ ونیم ملیون کودک به مدرسه می روند زنان می توانند در انتخابات مجلس شرکت کنند و برخی نیز به پارلمان راه یافته اند»
اما هنوز زنان بسیاری قربانی خشونت هستند: خشونتی که به دلیل آن بسیاری از زنان برای رهایی از آن خود را به شعله های بی امان آتش می سپارند. فعالین حقوق زنان نگران هستند که طرح پیشنهادی دولت افغانستان در آشتی و پذیرش طالبان در نهادهای قدرت، وضعیت زنان افغان را از آنچه هست بدتر کند.