گزارش تحولات سیاسی عراق در 24 ساعت گذشته

مواضع قاطع نیروهای ملی عراقی علیه مالکی تحت الحمایه ولی فقیه رژیم ایران، واکنش آمریکا در قبال بی آبرویی سیاسی مالکی در سفر به ایران و پاسخ بارزانی به بحران سازی رژیم، از مهمترین تحولات عراق بود.

خبرگزاری فرانسه با عنوان مالکی طی دیدارش در تهران، مصرانه از رژیم ایران می خواهد که در بازسازی عراق کمک کند، آویختن فضاحت بار مالکی به ولی فقیه طلسم شکسته برای دخالت بیشتر در عراق را بازتاب داد. خبرگزاری فرانسه نوشت: توقف یک روزه مالکی در تهران، بخشی از یک مسافرت منطقهای میباشد که هدفش کسب حمایت از تلاش به منظور ماندن در قدرت است …

 اما این دریوزگی سیاسی مالکی را بیش از پیش به مهره یی سوخته و ناکام تبدیل کرد. محمد البیاتی از رهبران مجلس اعلا  سفرهای خارجی نوری مالکی را بی ارزش توصیف کردوگفت این سفرها  بجای اینکه تضادی از وی حل کند,  اوضاع عمومی کشور را بحرانی تر می کند.. وی تأکید کرد این دیدارها از زاویه قرارددادهایی که از آنها نتیجه می شود,  فاقد ارزش قانونی و شرعی می باشد.

 انزوای رسوایی برانگیز مالکی در دیدار با ولی فقیه ارتجاع موضعگیری قاطع نیروهای ملی را در روند رو به پیش قطب بندی سیاسی جامعه عراق را نیز به دنبال داشت:دکتر  ظافر العانی از رهبران العراقیه گفت: دیداری که مالکی از تهران به عمل آورد، العراقیه رابه سمت بیشترین تمایلش برای عدم تجدید نخست وزیری مالکی پیش برده است.

 دکتر صالح مطلک از رهبران العراقیه گفت:  انتخاب رژیم  ایران روشن است. از مدتها پیش خواستار نخست وزیری نوری مالکی است. زیرا که می خواهد دمکراسی در عراق را از بین ببرد و   روند سیاسی فرقه ای در عراق ایجاد کند و ما بعنوان یک جریان ملی این را رد می کنیم. وی که باتلویزیون العربیه مصاحبه می کرد گفت: می خواهم بگویم و در این مصاحبه تاکید کنم که عراقیان قاطعانه هرگونه دخالت در تصمیم گیری  از طرف هر کشوری که باشد را رد می  کنند.

 وی درباره سفر نوری مالکی به کشورهای سوریه، اردن و ایران گفت: مالکی در راس یک دولت اجرایی است و هیچ اختیاراتی برای امضای توافقنامه  و قرار داد ندارد. صالح مطلک تصریح کرد این قراردادها از نظر العراقیه مردود است و نمی پذیریم که اموال عراق اینطور بذل و بخشش شود، تا اینکه فرد مشخصی نخست وزیر شود.  ما میخواهیم به استبداد در حاکمیت پایان بدهیم و مخالفت ما با کاندیداتوری نوری مالکی از این عقیده برخواسته است و ما می خواهیم به فساد مالی و اداری و نقض حقوق بشر درعراق که طی چهار سال گذشته وجود داشت خاتمه بدهیم.

 حیدر الملا سخنگوی ائتلاف العراقیه در رابطه با دیدار مالکی از ایران و حمله دولت قانون به علاوی و العراقیه گفت :” این نوعی جنون سیاسی از سوی دولت قانون است که پیامد شکست در بدست آوردن اتفاق نظر ملی در مورد کاندیدا کردن مالکی برای نخست وزیری است . عبدالستار الجمیلی از رهبران العراقیه گفت: العراقیه در دولتی که ریاست آن با مالکی باشد، شرکت نمیکند این موضع اعلام شده العراقیه است

عبدالکریم السامرایی یکی دیـگر از رهبران العراقیه گفت العراقیه اعلام نمود در دولتی که ریاست آن با نوری المالکی باشد شرکت نخواهد کرد وی افزود:  العراقیه در اجلاس خود روشن ساخت که ائتلافش با مجلس اعلا منسجم است
اسامه النجیفی از رهبران العراقیه گفت: به سمت طرح مشارکت بین فراکسیون العراقیه و مجلس اعلا و فضیلت میرویم و تاکید روی عدم مشارکت در هر دولتی است  که ریاست آن با نوری مالکی باشد. وی افزود:  نسبت به جریانات دیگر از جمله ائتلاف کردستان برای تشکیل مشارکت ملی واقعی که تغییر را برای مردم عراق محقق کند گشایش داریم.

 فلاکت مالکی در دریوزگی از ولی فقیه واکنش آمریکا را نیز برانگیخت. توماس ماتیر، پژوهشگر مرکز سیاستهای خاورمیانه از واشنگتن به تلویزیون الجزیره گفت: آمریکا نسبت به دخالت رژیم ایران در عراق نگران است. همچنین نسبت به هلال شیعی که تا لبنان امتداد دارد نگران است. وی افزود:  منافع اهل سنت که از دوستان آمریکا در عراق می باشند این است که نمی‌خواهند عراق کشوری تحت نفوذ رژیم ایران باشد.

لس آنجلس تایمز  نوشت یک مقام آمریکایی گفت هدف ما این  است که دولت جدید عراق همه جریانهای عمده، خصوصا سنیها را نمایندگی کند.
 همزمان با سفر مالکی به ایران، تلویزیون الشرقیه: گزارش داد منابع عالیرتبه کُرد در اربیل, حمله تلویزیون رژیم ایران علیه بارزانی را محکوم کردند.  الشرقیه افزود:  این منابع بار دیگر شهروندان کُرد را نسبت به تهاجمات تروریستی که امنیت منطقه و مشخصا اربیل را هدف قرار داده بر حذر داشتند. همین منابع گفتند که تلاش   بارزانی برای حل مشکلات بین گروههای سیاسی در داخل عراق و تلاش وی برای تشکیل دولت مشارکت ملی و قوی دلیل دیگری برای تهاجم رژیم ایران به تاریخ و  سابقه ملا مصطفی بارزانی و  زمینه سازی جهت ایجاد ناامنی در منطقه کردستان می باشد»
 هم چنین روزنامه‌  خه‌بات ارگان حزب دمکرات کردستان عراق در سرمقاله روز دوشنبه خود به تلاشهای شبکه خبر رژیم مبنی بر تحریف واقعیت تاریخ مبارزاتی مردم کردستان پاسخ داد و نوشت: افکار عمومی جهان نیک می‌داند که  رژیم ایران از وجهه‌  خوبی برخوردار نیست، نزد کسی قابل اعتماد نیست، در سطح بین‌المللی نیز منزوی شده، تحت تحریم و محاصره‌  اقتصادی قرار دارد و با این انتقاد روبروست که ناقض حقوق بشر و آزادی و آزادی بیان است. ای کاش شبکه‌  خبر و رسانه‌های رژیم ایران به جای هجوم علیه دیگران به مشکلات و گرفتاری‌های مردم خویش بپردازند.