ما پذیرش و احترام به حکومت قانون و احکام دادگاههای عراق توسط دولت این کشور را خوش آمد میگوییم. متأسفانه رفتار وحشیانه با پناهندگان ایرانی در کمپ اشرف توسط دولت عراق علیه پایه ای ترین رفتار بین المللی انسانی است و از نظر ما غیر قابل قبول است. ما امید به دیدن یک عراق دمکراتیک داشتیم و سرخوردگی ما بعد از این جنایت وصف ناپذیر است.
احترام به قوانین بین المللی و حقوق بشر این مخالفان ایرانی در عراق، از حداقل انتظارات ما در پارلمان اروپاست.
ما یکبار دیگر دولت عراق را به اجرای کامل قطعنامه پارلمان اروپا درباره اشرف مصوب 24 آوریل 2009 فرا میخوانیم. در این قطعنامه بر رعایت کنوانسیون چهارم ژنو تأکید شده و هرگونه تلاش برای استرداد و یا جابجایی اجباری ساکنان اشرف در داخل عراق مردود شمرده شده است.
برای تضمین امنیت کمپ اشرف در آینده, ما سازمان ملل متحد را فرامیخوانیم تا فوراً یک تیم ثابت در داخل اشرف مستقر کند. . . یونامی باید اطمینان حاصل کند که هیچیک از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در کمپ اشرف به هیچ جای دیگری در داخل عراق، بر خلاف میلشان جابجا نشوند.
دولت آمریکا یک قرارداد دو جانبه با تک تک اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در عراق امضاء کرده تا حفاظت آنها را تضمین کند، و تا زمانی که نیروهای آمریکایی در عراق هستند، باید هم چنان امنیت ساکنان اشرف را تأمین کند.
آلخو ویدال کوادراس
نایب رئیس پارلمان اروپا
رئیس کمیته بین المللی در جستجوی عدالت
عفو بین الملل در نروژ، با اعلام خبر آزادی 36گروگان آزاد شده از تمامی کسانی که با ارسال نامه های عفو بین الملل برای آزادی گروگانها در این کارزار بزرگ شرکت کردند، تشکر کرد و با تأکید بر اثرگذاری اینگونه فعالیتها، نوشت:
فایده دارد! 36 زندانی ایرانی آزاد شدند. تمامی 36 زندانی ایرانی قرارگاه اشرف که از ژوییه 2009 در زندان بوده اند، روز پنج شنبه 7 اکتبر آزاد شدند. ما دراولین فرصت، اطلاعات بیشتری در این زمینه خواهیم داد. از تمامی کسانی که نامه ارسال کردند، سپاسگزاریم.