ژان فرانسوا ژولیارد دبیر اول گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام کرد " نهمین ردهبندی سالانهی آزادی مطبوعات در جهان همراه با شگفتآفرینیهای خوب، تائید حقایق تلخ و تثبیت برخی گرایشهاست. بیش از هر زمان دیگر نظارهگر آنیم که توسعه اقتصادی، اصلاحات اساسی و رعایت حقوق بنیادین الزاما همجهت نیستند. دفاع از آزادی مطبوعات مبارزه است، مبارزهای هست و خواهد بود، مبارزه برای مراقبت بیشتر در دمکراسی های کهنه جهان، مبارزه ای علیه ستم و برای عدالت در رژیم های توتالیتر که هنوز در اینجا و آنجای کره خاک وجود دارند. لازم است از یک سو به موتورهای محرک آزادی مطبوعات: فنلاند، ایسلند، نروژ، هلند، سوئد و سوئیس که در راس جدول قرار دارند، درود فرستاد و از سوی دیگر از قاطعیت فعالان مدافع حقوق بشر، روزنامهنگاران و وبلاگنویسان که در سراسر جهان از حق روشنگری دفاع می کنند، ستایش کرد. ما همواره به سرنوشتشان در هر کجا که هستند فکر میکنیم.
دبیراول گزارشگران بدون مرز افزود: ما بار دیگر خواهان آزادی لیو شیائوبو برنده جایزه صلح نوبل ٢٠١٠، نماد کنونی ادامه دهانبند زدن بر آزادی بیان از سوی سانسور حاکم بر چین هستیم. و نسبت به سیاست سرکوب که فرو رفتن در بن بست است به مقامات چین هشدار میدهیم.
ژان فرانسوا ژولیا گفت: در آن سوی جدول ردهبندی ما نگران سقوط برخی دولتها هستیم. وی افزود: در کشورهای اقتدارگرا متاسفانه گرایش به سمت بهبود وضعیت آزادی مطبوعات نیست"
جدول گزارشگران بدون مرز حاکیست، امسال بازهم چندین کشور اروپای شمالی فنلاند، ایسلند، نروژ، سوئد و سوئیس و هلند رده اول جدول را صاحب شدهاند. از آغاز انتشار رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ٢٠٠٢، این کشورها همواره صدرنشین جدول بودهاند. ایسلند، نروژ به جز در سال های ٢٠٠٦ و ٢٠٠٩ همیشه در رده اول قرار داشتهاند. این شش کشور الگوی احترام به روزنامهنگار و رسانه و همچنین حمایت از آنها در برابر مراجع قضایی هستند. علاوه بر این آنها به پیشرفت در عرصه آزادی مطبوعات ادامه میدهند. ایسلند بررسی قانونی نمونه و یگانه در جهان را به نام "ابتکار رسانههای جدید" آغاز کرده است و کشوری مثل سوئد با چارچوب قانونی (قانون در باره آزادی مطبوعات) به ویژه در عرصه فعالیت روزنامهنگاران از دیگر کشورها متمایز میشود.
بنا به این گزارش، ایران جایگاه خود را در پائینترین رده جدول حفظ کرده است. سرکوبی که در پی اعتراضات مردمی به اعلام انتخاب مجدد احمدی نژاد به ریاست جمهوری ایران در انتخابات مورد مناقشه خرداد ١٣٨٨، بر سر روزنامهنگاران و شهروند وبنگاران آوار شد، همچنان ادامه دارد.
بر اساس دیاگرامی که در گزارش گزارشگران بدون مرز آمده، رتبه ایران تحت حاکمیت آخوندها طی 9 سال گذشته همواره در حال سقوط بوده و از رده 160 به رده 175 (در بین 178 کشور) سقوط کرده است.