بر پایه این گزارش، روز شنبه، ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، نمایندگان جناحهای رقیب سیاسی عراق را فراخواند تا، برای یافتن راه حلی جهت تشکیل دولت عراق، در ریاض گرد هم آیند.
خبرگزاری «آلمان» در این باره نوشت: ملک عبدالله جناحهای سیاسی را دعوت کرد، با نظارت نمایندگان ۲۲ کشور اتحادیه عرب، به منظور «خاموش کردن قطعی آتش یک فرقهگرایی ناخوشایند» در عراق، پس از مراسم حج در ریاض در ماه نوامبر به مشورت بنشینند.
دیکتاتوری آخوندی از طریق متحدین خود در احزاب شیعه عراق، مانع از شکل گیری دولت جدید در عراق شده است. تاخیر در تشکیل دولت جدید عراق به نگرانیهایی دامن زده است. از نظر برخی تحلیلگران، عدم تشکیل دولت در کشوری که تحت نفوذ ملایان ایران است، میتواند بار دیگر عراق را به ورطهی خشونتی گسترده بکشاند.
دویچه وله در گزارشی در این زمینه می نویسد، همسایگان سنیمذهب عراق بر نوری مالکی فشار میآورند تا، در ائتلاف با اپوزیسیون سنی، دولت جدید را تشکیل دهد. این کشورها نگران نفوذ فزاینده رژیم ایران در عراق هستند. چرا که این امر میتواند بر توازن نیرو در این منطقه پرتنش تأثیر منفی بگذارد.
گفتنی است که، اخبار رسیده از عراق حکایت از اصرار مالکی بر ماندن در پست نخست وزیری دارد و این امر مهمترین مانع در مسیر تشکیل دولت می باشد. انتشار اسناد ویکی لیکس، از دخالت دیکتاتوری آخوندها در عراق، و نقش مالکی در اداره تیمهای ترور پرده برداشته و فشار را بر دولت مالکی افزایش داده است.