وی با بیان این که باید با فرهنگ غرب به صورت اصولی مبارزه کرد، ابراز داشت: درست است که صدا و سیمای ما باید با ماهواره ها رقابت کند، اما نباید برای ایجاد رقابت، بی حجابی را ترویج کند.
حایری شیرازی، همچنین با اشاره به بیانات (خامنه ای) مبنی بر این که ریشه علوم انسانی کشور باید از قرآن گرفته شود، ابراز داشت: متأسفانه ما کارنامه مثبتی در این زمینه نداشته ایم، چرا که گاها کتاب هایی از غربی ها در این مدت وارد کشور شده است که با اضافه کردن یک آیه از قرآن و یا یک جمله از نهج البلاغه به اول آن و تغییر نام آن به یک نام اسلامی، به عنوان کتاب های علوم انسانی بر گرفته از اسلام، در اختیار مردم قرار گرفته است، حال آن که این ها در واقع مُسکن های مضری هستند که به اسم دین تجویز می شوند.
او، همچنین با بیان این که متأسفانه امروزه دانشگاه های ما دچار نوعی خود بزرگ بینی، و حوزه های علمیه نیز دچار نوعی خود کم بینی شده اند, گفت: متاسفانه حوزه های علمیه، در مفاهیم کاربردی علوم انسانی چندان کار نکرده اند و این خلا از سوی حوزه های علمیه، باعث شده است اروپا با وارد شدن به عرصه بعضی از مفاهیم کاربردی تولیدات در ظاهر خوشمزه، مانند سینمای هالیوود و کتاب های رمان منحرف و ... داشته باشد
وی با اشاره به معانی ابناء و نساء در قرآن و همچنین داستان فرعون و اقدامی که علیه زنان کرد، گفت: فرعون در زمانی عده ای از زنان غیر مصری را به اجبار در مصر نگاه داشت، تا با آوردن فرزندان، با نطفه های مردان مصری، بر جمعیت مصر بیفزایند که متأسفانه امروزه هم عده ای همواره نطفه فکری و عقیدتی دنیای غرب را در وجود خود می پرورانند.
آیت الله حائری شیرازی، خطاب به مسئولان وزارت آموزش وپرورش نیز بیان داشت: مردم درخانه های خود فرهنگ دوست دختر، دوست پسری را به فرزندان خود آموختند، یا این که دانش آموزان در مدارس و در محتوای کتاب های درسی شما به آن ها رسیدند؟ اگر امروزه عده ای ازجوانان درگیرمسائلی شده اند، به دلیل این است که سال ها زیر نظر آموزش وپرورش بوده اند.
وی با انتقاد از مجازات هایی که اغلب آن ها منجر به حبس می شود، گفت: مجازات زندان کردن مجرمان، برای براندازی خانواده هاست، چرا که برای مثال اگر شخصی که دزدی کرده به زندان بیفتد، چه بسا خانواده او نیز در ورطه فساد بیفتد، اما اگر احکام اسلام مانند قطع دست صورت گیرد، اثرات منفی به همراه ندارد.