یافتههای اداره ممیزی بازتاب نگرانی های ابراز شده از سوی برخی از تحلیلگران دفاعی و دیپلماتهای سابق آمریکا میباشد. آنها میگویند اگر نیروهای آمریکا طبق برنامه عراق را ترک کنند، موجب فروریختن دستاوردهای امنیتی در عراق خواهد شد که به سختی تحصیل شده بود. …
در گزارش آن، دفتر بارزسی کل وزارتخارجه گفت عراق سالها از ثبات فاصله دارد. گزارش هشدار داد که شکست رهبران سیاسی در عراق برای تشکیل یک دولت واحد روی “وظایف فوری” واشنگتن برای طرحریزی نقش دیپلوماتیک آن بعد از 2011 تأثیر گذاشته است.
استیفان بیدل، یک ناظر امور عراق در شورای روابط خارجی گفت در غیاب یک میزان قابل توجه از حضور ارتش آمریکا در عراق، برای دیپلوماتها مشکل است تا رقابتهای سنی-شیعی و اعراب- اکراد را به کنترل در آورد.
وی گفت، “بهطور طبیعی، تثبیت این چنین وضعیتی نیاز به نیروهای حافظ صلح دارد”. حافظان صلح، سربازان میباشند. این بدین معنا نیست که کارهای مهم و ازرشمندی از دست غیرنظامیان آمریکایی بر نمیآید. … حفاظت امنیتی در این شرایط مهم است، و این چیزی نیست که غیرنظامیان وزارتخارجه بتوانند انجام دهند.
در گزارش آمده است که 6ماه اول 2012 به احتمال زیاد “بهطور خاص خطرناک خواهد بود” زیرا که افراطگراها اراده آمریکا و قابلیتهای نیروهای عراقی را به آزمایش خواهند کشید.
گزارش این سؤال را عنوان کرد که آیا آمریکا میتواند اهداف پرزیدنت باراک اوباما مبنی بر تضمین شرایط امن کاری برای پرسنل آمریکایی باقیمانده در عراق در 2012 را برآورده کند. گزارش ادامه داد، “ریسکهای امنیتی روبهافزایش هستند.
در گزارش آمده است، “مأموران ممیزی گفتند که وزارتخارجه بایستی“به دقت ارزیابی کند“ که آیا امکان دارد که امنیت کاری در عراق را تضمین کند ”.
در آن آمده است، گزارش برای سفارت آمریکا در بغداد اعتبار قائل شد که گامهای چشمگیری در طراحی انتقال از کنترل نیروهای نظامی ایفا کرده است. اما پروسه برنامهریزی “مستلزم تمرکز سطح بالای روشنتر و بموقع، و همچنین دستورالعمل سیاستگذاری از سوی واشنگتن” و کاخ سفید میباشد.
یک نگرانی اصلی، تنشهای غلیان کرده قدیمی در شمال عراق بین اعراب و اکراد میباشد که اساساً بر سر سرنوشت شهر نفت خیز کرکوک میباشد که هر دو مدعی آن هستند. …».