احمدی نژاد گفت: با این برنامه ای که هم اکنون وجود دارد هرچه بیشتر کار کنیم بیشتر کم می آوریم زیرا الگوهای ما برای ساختن الگوهای اصیل و بومی نیست.
وی بسیاری از برنامه ریزی ها را مبتنی بر تئوری های غربی دانست و گفت: آنها با استیلای فناوری که پیدا کردند الگوی خود را موفق ترین الگو معرفی کرده و همان را در جهان منتشر کرده اند و بعضی از مدیران ما هم با اشتها از همانها استفاده و بر اساس آن برنامه ریزی نمودند غافل از اینکه این الگو نمی تواند مشکلات ما را حل کند.
او گفت: در این مسیر هر چقدر بدویم فاصله خود را با آن کشورها بیشتر خواهیم کرد و نمونه آن هم اکنون برخی کشورهای شرق آسیا هستند که مردمشان تبدیل به کارگر نظام سرمایه داری شده و مردم هر چه تلاش می کنند جیب سرمایه داران پر می شود.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه باید الگوهایی را که با مشکلات فرهنگی و اجتماعی ما همخوان است برای پیشرفت انتخاب کنیم، گفت: ما باید معیارهای خود را در پروژه ها در نظر داشته زیرا در معیار ما کمال انسان در بهره مندی مادی نیست.
احمدی نژاد با بیان اینکه باید بر توانمندی های خود متکی باشیم افزود: هر عظمتی لزوما مفید ما نیست و هنر ما در این است که دارایی های خود را بالا ببریم و فناوری ها در خدمت تولید سنتی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه اگر ما 5 سال پیش به جای وارد کردن فرش ماشینی به تولید جاجیم و گلیم که ریشه در فرهنگ ما دارد می توانستیم موفق تر باشیم.
احمدی نژاد در ادامه با اعلام اینکه مهندسی در گذشته ایران خیلی پیشرفته تر از مهندسی امروز کشور بوده است ، گفت: در مهندسی سنتی به بهترین نحو از چرخش طبیعت استفاده می شد.
وی تصریح کرد: اگر مردم هر منطقه با طبیعت آن منطقه زندگی کنند به تبع بسیاری از مشکلات کاهش یافته و بیماری ها نیز تقلیل می یابد.