هفته نامه تایم در مقاله ای به قلم تونی کارون می نویسد: مقامهای آمریکایی به آژانسهای خبری میگویند که آنها از گفتگوهای با ایران انتظار چندانی ندارند. یکی از مقامات بلندپایه به نیویورک تایمز گفت، این (مذاکرات) تنها به تحریمها زمان بیشتری برای گزش میدهد، و در عین حال آمادگی آمریکا برای گفتگو را نشان میدهد و به ایجاد حمایت بین المللی بیشتری برای اقدام قهری بیشتر(در آینده) کمک خواهد کرد. و با اوبامایی که با شکست حزب خود در انتخابات میان دوره یی خونین شده است، برخی در واشنگتن - قابل توجه تر از همه مقاله نویس ارشد واشنگتن پست دیوید برودر - حتی بهصورت علنی میگویند که بهترین امید اوباما برای انتخاب مجدد ممکن است در متحد کردن کشور پشت خود در یک رویارویی با ایران باشد.
هیچ علامتی از اینکه رئیس جمهور یا سایر تصمیم گیرندگان کلیدی، شک و تردید خود نسبت به راه حل نظامی برای این بن بست را کنار گذاشته اند، وجود ندارد.
شک و تردید به خاطر آگاهی از این امر است که عواقب شروع یک جنگ میتواند خطرناکتر از تهدیدات کنونی ایران باشد. ولی نیویورک تایمز گزارش کرده است که در دولت اوباما مباحثه یی بر سر این موضوع که آیا اوباما باید در صورت ادامه مخالفت ایران تهدید اقدام نظامی را تشدید کند یا خیر، در جریان است.
دنیس راس، نماینده دولت در امور ایران، در نوشته های خودش در مورد این موضوع روشن ساخته که به عقیده وی ایران تنها در صورتی عقب نشینی خواهد کرد که معتقد باشد با تهدید معتبر اقدام نظامی روبه رو است.
ولی در حال حاضر هیچ مبنای قانونی برای اقدام نظامی وجود ندارد. . .
اگر در دور بعدی گفتگوها انتظاری برای بن بست شکنی وجود داشته باشد، در رابطه با یک مصالحه قابلقبول تنها مشکل، فقدان اتفاق نظر در میان خود قدرتهای غربی، و بسا کمتر با سایر بازیگران کلیدی مانند روسیه و چین میباشد. ولی به نظر میرسد هیچ یک از طرفین دنبال چنین چیزی نیستند.
برای آمریکا، گفتگوها فرصتی است تا به ایران این پیام را برساند که تا آمادگی تهران برای تسلیم شدن, فشار افزایش خواهد یافت؛ اما از در طرف ایران، مذاکرات تنها فرصتی است تا این موضوع را روشن کند که قصد عقب نشینی ندارد و مطمئن است میتواند از پس تحریمها و هر فشار دیگری که آمریکا بهطور حق بجانب توان وارد کردن آن را داشته باشد، بر میآید.
همین بن بست در تمام طول دور دوم دولت جرج بوش هم ادامه داشت، و به عبور ایران از آستانه هسته ی و رسیدن به توانایی تولید هسته یی با کسب دانش غنی سازی منجر شد.
جمهوریخواهان آماده برای به چالش کشیدن اوباما در زمینه سیاست خارجی آمریکا - خبرگزاری فرانسه 12/8/89: «به دنبال یک پیروزی بزرگ در انتخاب قانونگذاران، جمهوریخواهان احتمالاً رئیس جمهور اوباما را بر سر طیفی از مسائل سیاست خارجی به چالش بکشند، و مشی وی در خاورمیانه، چین، افغانستان و کنترل تسلیحات هسته یی را زیر سؤال ببرند.
با تمرکز رای دهندگان روی اقتصاد آشفته کشور، بحرانهای بینالمللی و جنگ 9ساله در افغانستان در کمپین انتخابات، اساساً نادیده گرفته شد.
ولی کارشناسان میگویند انتظار میرود جمهوریخواهان، مسلح به اکثریت در مجلس نمایندگان، از جایگاه جدید خود برای به تصویر کشیدن اوباما بهعنوان [یک فرد] ضعیف در زمینه امنیت ملی، نرم در برابر چین، و مردد در مورد اسرائیل استفاده کنند. . . . انتظار میرود جمهوریخواهان در کنگره، انتقادات خود به کاخ سفید در مورد ایران را تجدید کنند، و نسبت به تلاشها برای متوقف کردن برنامه هسته یی تهران ابراز بی صبری کنند.
استفن فلاناگان از مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی گفت، ”دولت برای افزایش بیشتر فشار، فشار بیشتری حس خواهد کرد”.
تحلیلگران گفتند موج رای دهندگان جمهوریخواه میتواند پیمان مهم تسلیحات هسته یی بین آمریکا و روسیه را محکوم به فنا کند، مگر آن که سنای کنونی موفق شود این توافق را در جلسه نهایی خود به تصویب برساند. . . ».