تیمور شرقی به جای دیکتاتوری آخوندی کاندید عضویت در نهاد زنان سازمان ملل متحد

در شرایطی که شورای اقتصادی - اجتماعی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (١٠ نوامبر) اعضای هیات اجرایی نهاد «زنان سازمان ملل متحد» را انتخاب می کند، نامزدی دیکتاتوری آخوندی برای عضویت در این سازمان و فعالیت های پشت پرده چندین کشور غربی مخالف دستیابی رژیم ضدزن آخوندی به این کرسی، در صدر اخبار رسانه های کانادا قرار گرفته است.
نهاد «زنان سازمان ملل متحد» در ماه ژوئیه سال گذشته و به همت گروه های مدافع حقوق زنان و به هدف ارتقای برابری جنسیتی تاسیس شد. این نهاد و اعضای ٤١ نفره هیات اجرایی آن به صورت منطقه ای برگزیده می شوند. ده کرسی این نهاد به قاره آسیا اختصاص داده شده است.

روزنامه کانادایی گلوب اند میل از رایزنی های پشت پرده و جدی کانادا، ایالات متحده و استرالیا برای پیشگیری از عضویت رژیم ایران در نهاد زنان سازمان ملل خبر می دهد.
یک منبع دولت کانادا به خبرنگار این روزنامه گفته است دیپلمات های کانادا در نیویورک رایزنی های فشرده ای با نمایندگان کشورهای دیگر داشته و مصرانه از آن ها خواسته اند تا راه رژیم ایران برای عضویت در نهاد «زنان سازمان ملل متحد» را سد کنند.
حکومت ایران که تا روز گذشته یکی از ده دولتی بود که نامزد دستیابی به این کرسی شد، شانس بالایی برای عضویت در هیات اجرایی این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد داشت. اما بنا به گزارش «سی بی سی»، تلویزیون دولتی کانادا، رایزنی های پشت پرده کانادا، آمریکا و استرالیا با کشورهای دیگر برای پیشگیری از موفقیت تهران و انتخاب یک نامزد دیگر، سبب شد نام «تیمور شرقی» روز ١٠ نوامبر و دقیقاً روز رای گیری به این فهرست افزوده شود.
ژاک لابری، سخنگوی وزارت امور خارجه دولت فدرال کانادا به گلوب اند میل گفته است: «ما با هدف ابراز علنی نگرانی های جدی خود از وضعیف اسف بار و وخیم حقوق بشر در ایران نه تنها به حکومت ایران رای نمی دهیم، بلکه در این مورد خاص از هر فرصتی برای آگاهی رسانی بهره خواهیم جست. ما برای حمایت از عضویت تیمور شرقی مشکلی نداریم».     
نهادهای مدافع حقوق بشر اعلام کرده اند از بین نامزدهای دیگر عضویت در این نهاد سازمان ملل که پیشینه نقض حقوق زنان دارند، رژیم ایران بیشترین آمار آزار و اذیت و نقض گسترده حقوق مدافعان حقوق زنان و منتقدان قوانین تبعیض آمیز حاکم بر این کشور را دارد.
فیلیپه بولوپیون، مدیر سازمان دیده بان حقوق بشر در سازمان ملل متحد، به روزنامه گلوب اند میل گفته است حضور دولت ایران در هیات اجرایی زنان سازمان ملل «پیام بسیار ناخوشایندی ارسال خواهد کرد چرا که این رژیم در قبال همه اهدافی که نهاد زنان سازمان ملل بر آن ها بنا شده، خصومت آشکار نشان داده است».
گلوب اند میل، در مقاله روز چهارشنبه خود ضمن اشاره به نقش راهبردی آمریکا در مخالفت با عضویت رژیم ایران در نهاد زنان سازمان ملل متحد می نویسد: «کارزار ایران برای عضویت در این نهاد، فعالان حقوق زنان را به خشم آورده است و ندای اعتراض مقامات کشورهای مختلف را بلند کرده است، چرا که ایران کشوری است که زنان را به اتهام زنا به سنگسار محکوم می کند».