ستوده کارشناس ارشد حقوق بینالملل است و در فعالیتهای حقوقی خود رویکردهای حقوق بشری دارد. وی از بیش از دو ماه پیش در زندان به سر میبرد و تا کنون دوبار در اعتراض به بازداشت خود و برای بهبود شرایط زندان دست به اعتصاب غذا زده است.
اعتصاب غذای دوم نسرین ستوده که اوایل همین هفته پایان یافت، به صورت خشک بود و ۹ روز به طول انجامید. اعتصاب غذای اول وی ۲۸ روز طول کشید. هر دو بار خانم ستوده تنها پس از تقاضای بسیاری از فعالان مدنی و حقوق بشری به اعتصاب خود پایان داد.
لونینگ در ادامه اظهارات خود بازداشت نسرین ستوده را نمونهای از برخورد سیستماتیک دولت ایران علیه مدافعان حقوق بشر در ماههای اخیر توصیف کرد. او با تصریح اینکه با نگرانی اخبار مربوط به وخامت وضعیت سلامتی این حقوقدان ایرانی را دنبال میکند، دولت ایران را فراخواند، به تعهدات بینالمللی خود در زمینه رعایت حقوق سیاسی و شهروندی مردم ایران عمل کند.
وکیلی با کارنامه حقوق بشری
نسرین ستوده در سالهای اخیر، دفاع از بسیاری از بازداشت شدگان سیاسی و مطبوعاتی و عقیدتی را عهدهدار بوده است. این فعالیتها در ماههای پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد سال گذشته تشدید شدهاند.
ستوده وکیل مدافع شماری از زندانیان سیاسی از جمله عیسی سحرخیز، محمد صدیق کبودوند و حشمتالله طبرزدی بوده است. وی علاوه بر دفاع از زندانیان سیاسی، در دفاع از متهمان به قتلی که پیش از رسیدن به سن بلوغ مرتکب این جرم شدهاند نیز بسیار فعال بوده است.
شیرین عبادی، وکیل دعاوی و برندهی جایزهی نوبل صلح یکی دیگر از موکلان ستوده است.
ستوده به خاطر فعالیت های حقوق بشری خود در سال ٢٠٠٨ میلادی برندهی جایزهی حقوق بشر "سازمان حقوق بشر بینالملل" بوده است.
خانم ستوده که دارای دو کودک خردسال است، از سوی مقامهای جمهوری اسلامی ایران به "تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور" متهم شده است.
اعتراضهای وسیع داخلی و بینالمللی به ادامه بازداشت نسرین ستوده
در ۶۷ روزی که از بازداشت نسرین ستوده میگذرد، بسیاری از سازمانها، نهادها و چهرههای مدافع حقوق بشر و آزادیهای مدنی در ایران و جهان خواهان آزادی وی شدهاند.
سازمان عفو بینالملل، گزارشگران بدون مرز، دیدهبان حقوق بشر، کمیسیون بینالمللی حقوقدانان، واسلاو هاول، مدافع حقوق بشر در رژیم کمونیستی چکسلواکی و رئیسجمهور پیشین جمهوری چک، شیرین عبادی، حقوقدان ایرانی و برنده جایزه صلح نوبل، زهرا رهنورد و نزدیک به ۹۰۰ نفر از فعالان مدنی و سیاسی در ایران از جملهی نهادها و افرادی بودهاند که در بیانیههای جداگانه یا مشترک ضمن ستایش از کارنامه حقوق بشری نسرین ستوده، آزادی فوری او را خواستار شدهاند.
۳۸ نفر از موکلان نسرین ستوده که عمدتاَ از مدافعان حقوق زنان، فعالان حقوق بشر و یا روزنامهنگار هستند نیز با نوشتن نامهای تقاضای مشابهای را مطرح کردهاند.
جمهوری اسلامی ایران تا کنون در برابر اعتراضها و تقاضاهای داخلی و خارجی برای آزادی نسرین ستوده بیتفاوتی نشان داده است.