باید تا دیر نشده جلو برنامه اتمی رژیم ایران را گرفت

جمهوریخواهان در کنگره آمریکا معتقدند که سیاست تعامل و مذاکره با رژیم ایران نمی‌تواند جلو دست‌یابی آن به سلاح اتمی را بگیرد، به همین دلیل خواهان برخوردی قاطع‌تر و حتی گزینه نظامی هستند. این نتیجه‌گیری جان بولتون، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل ‌متحد از توازن جدید در کنگره آمریکاست.

گزارشی از فاکس نیوز:
سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل ‌متحد گفت: با انتخابات جدید کنگره، محیط سیاسی در سیاست خارجی به‌شکل چشمگیری تغییر کرده است. با کمیته روابط خارجی که ایلیانا رزلهتینن، نماینده کنگره از فلوریدا، به‌زودی ریاست آن را به عهده خواهد گرفت، ما شاهد بحثهای عمومی زیادی در رابطه با شکست در سیاست خارجی دولت اوباما خواهیم بود.

در پاسخ به این سؤال که رژیم ایران چه واکنشی به آرایش جدید کنگره آمریکا دارد، جان بولتون گفت: رژیم ایران این موضوع را دنبال می‌کند چون می‌خواهد ببیند که دولت آمریکا در چه جهتی حرکت خواهد کرد. آنها ممکن است که حرفهای نماینده لیندزی گراهام از کارولینای جنوبی را یادداشت کرده باشند که گفته است آمریکا نه‌تنها باید استفاده از نیروی نظامی علیه برنامه اتمی رژیم ایران را بررسی کند بلکه باید علیه سپاه پاسداران نیز اقدام نماید. رژیم ایران می‌گوید که لیندزی گراهام فقط شوخی می‌کرده است ولی من فکر می‌کنم که سناتور گراهام و بسیاری دیگر در کنگره جدید به این نتیجه رسیده‌اند که سیاست دولت اوباما مانع دست‌یابی رژیم ایران به سلاح اتمی نخواهد شد و این لحظه دارد نزدیک و نزدیکتر می‌شود و اگر هدف ما جلوگیری از دست‌یابی این رژیم به سلاح اتمی است، باید کار دیگری به جز مذاکره و نشستن با دیپلوماتهای ایرانی انجام بدهیم. ما نباید تأخیر کنیم، هرچه زمان بگذرد، انتخابهای نظامی ما کمتر خواهد شد و متوقف کردن برنامه اتمی رژیم ایران سخت‌تر خواهد گردید.