هلوی این حرکت را به چند علت از شعارنویسی روی دیوارها و یا صندلی اتوبوس ها و قطارها مناسب تر و کم هزینه تر می داند و در توضیح نظر خود می گوید؛ شعارنویسی روی دیوارها همیشه با خطر شناسایی شدن شعارنویس ها و دستگیری آنها همراه است ولی نوشتن همین شعارها روی اسکناس ها می تواند در خلوت محض صورت پذیرفته و شعارنویس را از خطر شناخته شدن دور کند. از سوی دیگر احتمال این که مردم اسکناس های شعارنویسی شده را دور بریزند زیاد نیست، بلکه بسیاری از مخالفان این شعارها نیز ترجیح می دهند این اسکناس ها را هرچه زودتر خرج کنند. رابرت هلوی درباره یکی دیگر از- به زعم او- امتیازات شعارنویسی روی اسکناس ها می گوید؛ چنانچه این اسکناس ها در دست کسی دیده شود، برای مقامات قضایی و پلیس اثبات آن که شعار روی اسکناس توسط خود او نوشته شده باشد بسیار دشوار است. همین دستورالعمل با توضیحات تقریبا مشابه از سوی چند تن دیگر از تئوریسین های کودتای مخملی- از جمله جین شارپ- نیز ارائه شده است که شرح آن به درازا می کشد.
عوامل پشت صحنه فتنه اخیر نیز دستورالعمل یاد شده را به کار گرفتند و شعارهایی علیه اسلام، حضرت امام(ره) و حتی پیامبر اکرم(ص) روی برخی از اسکناس ها نوشته و سعی در توزیع آن در چرخه متداول اسکناس ها داشتند که این اقدام سران فتنه نیز مانند سایر اقدامات دیکته شده به آنها با واکنش شدید مردم مسلمان و مؤمن روبرو شده و بسیاری از این اسکناس ها توسط خود مردم به بانک ها تحویل گردیده و تعویض شدند.
درپی این اقدام نفرت انگیز عوامل فتنه و با مراجعه و پیگیری های مکرر مردم، بانک مرکزی در تاریخ 10 دی ماه اعلام کرد «اسکناس هایی که روی آن نوشته، مهر و یا هرگونه علامت اضافه وجود داشته باشد از 17 دی ماه فاقد اعتبار خواهد بود» و از دارندگان اینگونه اسکناس ها خواست با مراجعه به شعب بانک ملی ایران در سراسر کشور نسبت به تعویض آن اقدام کنند.
در پی صدور اطلاعیه بانک مرکزی، دستورالعمل تئوریسین های کودتای مخملی که با سفارش های پی درپی رسانه های فارسی زبان بیگانه مخصوصاً رادیو فردا -وابسته به سیا- و رادیو اسرائیل همراه بود، ناکام ماند و مردم از دریافت اسکناس هایی که روی آنها شعارنویسی شده بود به شدت خودداری می کردند و در چند مورد که شعارها علیه اسلام و امام و یا سایر مقدسات و باورهای ارزشی مردم بود، ارائه کنندگان اسکناس ها با برخورد سخت و خشم آلود مردم روبرو شدند.
و اما، دیروز، رئیس کل محترم بانک مرکزی در اقدامی سأال برانگیز اعلام کرد «سقف زمانی برای تعویض اسکناس های مخدوش برداشته شده است»! و در توضیح - بخوانید توجیه- این تصمیم گفت؛ «بانک مرکزی تاریخی را اعلام کرد که تمام بانک ها آن را پذیرفتند ولی این تاریخ به دلیل این که ممکن بود به مردم فشار آورده و آنها را با سختی مواجه کند و همچنین باعث هجوم مردم به بانک ها شود تمدید شد»! اشاره برادر عزیزمان جناب آقای بهمنی رئیس کل محترم بانک مرکزی درباره «تمدید» مورد اشاره ایشان نیز، تعجب آور است و به همه چیز شبیه است غیر از تمدید! ایشان می فرمایند «بنابراین سقف تاریخی برای تحویل اسکناس های مخدوش تا زمانی که مردم این اسکناس ها را به بانک بدهند، تمدید شده است»! یعنی اساساً سقفی در نظر گرفته نشده و این اسکناس ها همیشه و بدون کمترین مانعی، معتبر خواهد بود!
لطفاً کیهان را به سوء ظن! و تندروی! متهم نکنید و فقط اندکی در این ماجرا اندیشه بفرمائید. آیا اقدام دیروز بانک مرکزی، دقیقاً- و البته به طور ناخواسته- در راستای دستورالعمل رابرت هلوی نیست؟! و آیا جناب آقای بهمنی عزیز نباید با کمک مراکز امنیتی و اطلاعاتی کشور، خاستگاه این تصمیم عجیب و سأال برانگیز را کشف کرده و رد پای افراد نفوذی و جریانات آلوده ای که دستورالعمل دیکته شده بیگانگان به سران فتنه را در چنته بانک مرکزی جاسازی کرده و با لطایف الحیل از زبان ریاست محترم این بانک به پیاده نظام خود ابلاغ کرده اند را شناسایی کند؟!
آقای بهمنی عزیز! همه را مانند خود خیراندیش تلقی نفرمائید، از کدام هجوم مردم برای تعویض اسکناس های مورد اشاره سخن می گوئید؟! چه کسانی به جنابعالی گزارش داده اند که مردم برای تعویض اسکناس های مخدوش با مشکل و ازدحام در بانک ها روبرو شده اند؟! کمترین تردیدی نداشته باشید که تصمیم اخیر از طریق نفوذی های بیگانه به حضرتعالی القا شده است. حضرتعالی با صدور این ابلاغیه، بی آن که بخواهید و توجه داشته باشید، مجوز انتشار شعارهای ضد اسلامی و ضد انقلابی را صادر فرموده اید، که صد البته از ساحت ایمانی شما به دور است.... و بالاخره، در تیرماه 1359 هنگامی که حضرت امام متوجه شدند که در برخی از ادارات دولتی با استفاده از نامه های آرم دار رژیم شاهنشاهی مکاتباتی انجام گرفته است، به شدت برآشفته و خطاب به عوامل پنهان در پشت این ماجرا فرمودند؛
«باز هم آرم های شاهنشاهی در کاغذهایشان هست. من نمی فهمم که اینها چه اشخاصی هستند... اگر شاهنشاهی هستید، خوب بگوئید تا ما تکلیفمان را با شما تعیین کنیم، تا من بگویم ملت با شما چه کند ... چرا این افراد را از ادارات تصفیه نمی کنید؟» صحیفه امام(ره)، جلد 21، ص 747
حسین شریعتمداری