رژیم ایران کنوانسیون رفع تبعیض نسبت به زنان را نمی پذیرد

سایت رادیو آمریکا – 20 نوامبر ـ جلسه کمیته فرعی حقوق بشر سنای آمریکا بحث درباره کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حذف کلیه اشکال تبعیض علیه زنان را که به پیمان زنان معروف است، در دستور خود داشت. در این جلسه یکی از سخنرانان گفت این پیمان که منعکس کننده اصل اساسی حقوق زنان و معیار سنجش حقوق بشر است از جانب کشورهایی چون ایران، سومالی و سودان مورد تأیید قرار نگرفته است.

ملونی وروییر، سفیر آمریکا در اداره مسائل جهانی زنان، می گوید سومالی، ایران و سودان در زمره کشورهایی قرار دارند که بدترین پیشینه حقوق بشر را در جهان، یدک می کشند.

خانم وروییر می افزاید ایالات متحده بگونه ای استوار بر اصول برابری زنان بصورت امری مقدس در قانون اساسی این کشور معتقد است و تأیید «کنوانسیون رفع هرگونه تبعض نسبت به زنان» از سوی آمریکا از آنجهت اهمیت دارد که رهبری معنوی کشور در مورد حقوق بشر برای ما مهم است.

امنیت ملی و حقوق زنان
سفیر آمریکا در اداره مسائل جهانی زنان می گوید تأیید پیمان زنان موجب ترقی سیاست خارجی آمریکا و منافع امنیت ملی کشور خواهد شد و استراتژی امنیت ملّی پرزیدنت اوباما این امر را به رسمیت می شناسد که در کشورهاییکه زنان از حقوق کامل و برابر برخوردارند، آرامش و کامیابی بیشتری وجود دارد.

پیمان زنان که ۳۱ سال پیش از سوی سازمان ملل متحد مورد قبول واقع شده است اولین پیمانی است که بطور همه جانبه حقوق و آزادیهای زنان را شامل می شود و کشور های امضاء کننده را متعهد می کند تا با پایان دادن به تبعیض در مورد زنان زمینه های مهمّی چون برابری زنان، حقوق شهروندی، فعالیت های سیاسی، ارث، دارایی، خشونت در خانواده و قاچاق زنان را در بر می گیرد.

این پیمان تا کنون از سوی ۱۸۶ کشور جهان مورد تأئید قرار گرفته است. حامیان پیمان زنان می گویند این پیمان ثابت کرده است که ابزار مهمّی در راه افزایش دسترسی دختران به تحصیلات اولیه، گسترش حمایت از زنان در مقابل خشونت و قاچاق زنان، توسعه خدمات درمانی و بهداشتی و مروج استقلال اقتصادی و مالی در میان زنان، بوده است.