منظور از "بمب کثیف" ، بمبی است که به چاشنی معمولی مجهز بوده که پس از انفجار سبب نشر پرتو و مواد رادیواکتیو میشود.
وزیرامورخارجه آلمان در روز چهارشنبه (3آذر/ 24نوامبر) در گفتوگویی با روزنامه "راینیشه پست" تاکید کرد که 20 فرد مسلح به بمب اتمی یک ارتش به حساب میآیند. وستروله افزود که آلمان از عضویت خود در شورای امنیت سازمان ملل استفاده خواهد کرد تا بتواند با علل تروریسم مقابله کند.
وزیر خارجه آلمان ”ناچیز شمردن خلع سلاح“ و بیتوجهی به ”کنترل رقابت تسلیحاتی“ را خطری جدی خواند. وستروله گفت: ”با بسته شدن درهای پارلمان آلمان بر روی بازدیدکنندگان، امیدوارم این موضوع برای همگان روشن شده باشد که سیاست خارجی و صلح، همکاری در زمینه توسعه و جلوگیری از بحران تنها اموری آکادمیک و دور از ما نیستند، بلکه مربوط به امنیت ما میشوند. “
وستروله با هشدار به احزاب آلمانی، از آنان خواست که از شرایط حساس کنونی سوءاستفاده نکنند و با سیاستهای یکجانبه خود سبب ایجاد بیگانهستیزی در جامعه نشوند. وی تصریح کرد که مواضعاحزاب آلمانی تنها مربوط به درون آلمان نمیشود، بلکه تاثیراتی جهانی در پی خواهد داشت.
سازمان امنیت پاکستان: 20 شهروند آلمانی در قرارگاههای تروریستی
بنابه گفتهی سازمان امنیت پاکستان ( isi ) حدود 20 شهروند آلمانی در قرارگاههای تروریستی در مرز مشترک افغانستان و پاکستان بهسر میبرند. یک افسر امنیتی پاکستان تصریح کرد که اغلب این شهروندان آلمانی، از خانوادههای مسلمان و مهاجر هستند.
این افسر امنیتی افزود اما در میان ”جنگجویان اسلامگرای آلمانی“، عدهیینیز به چشم میخورند که اصلیتی آلمانی داشته و با تغییر دین به اسلام گرویدهاند. وی درباره اهداف آموزش این افراد ابراز بیاطلاعی کرد.
این افسر امنیتی افزود که در کنار آلمانیها، شهروندانی نیز از بریتانیا و آمریکا در قرارگاههای تروریستی آموزش میبینند. آمار دقیقی از تعداد شهروندان خارجی که در پایگاههای تروریستی در پاکستان بهسر میبرند، وجود ندارد.
به گفته مقام امنیتی پاکستان بسیاری از شهروندان خارجی پس از ورود غیرقانونی به پاکستان به تروریستها پیوستهاند. وی تصریح کرد عدم اطلاعات کافی درباره این افراد بدین خاطر است که برخی از آنان از مرزهای غیرقابل کنترل افغانستان و ایران به پاکستان سفر کردهاند.