قریب ۴۰ درصد از تجارت بین المللی نفت جهان، از جمله حدود ۲ میلیون بشکه نفت صادراتی روزانه ابوظبی، از این تنگه می گذرد.
تست نشت، و دیگر آزمایش های لازم برای اطمینان از ایمنی این خط لوله ۳۷۰ کیلومتری، که باید پیش از بهره برداری انجام گیرد، به گفته خادم ال قبیسی (Khadem al Qubaisi) مدیرعامل شرکت بین المللی سرمایه گذاری نفتی (IPIC) که مالک خط لوله است، ماه آینده شروع می شود.
ارزش نفتی که ابوظبی درسال گذشته از طریق تنگه هرمز واقع در حد فاصل میان ایران و عمان صادر کرد، ۲۷۵ میلیارد درهم (۶۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار) بود.
ایران وعراق در جنگ های دهه ۱۹۸۰ در جریان عملیات موسوم به جنگ نفت کش ها سعی به مسدود ساختن تنگه هرمز داشتند.
در آوریل امسال، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی ایران گفت اگر به جمهوری اسلامی حمله شود تهران مجددا سعی خواهد کرد این آبراه را مسدود کند.
در ماه ژوئیه، یک نفت کش ژاپنی حامل نفت از راویس (Ruwais) درنزدیکی ابوظبی به مقصد ژاپن، به یک قایق کوچک حاوی مواد منفجر برخورد، که به متلاشی شدن یک دریچه شیشه ای، ایجاد حفره در بدنه نفت کش، و مجروح شدن یکی از خدمه آن منجر شد. گروهی که خود را سپاهیان عبدالله عظام معرفی می کرد در پیامی که روی وب سایت خود گذاشت مدعی حمله به این نفت کش شد.
ماه گذشته امارات متحده عربی یک پایگاه دریائی در فجیره باز کرد.
ابوظبی با انتقال نفت از راه زمینی از میدان های نفتی خود در حبشان (Habshan) به ساحل فجیره، در مخارج بیمه نیز، در مقایسه با قیمت هائی که برای ارسال سریع محموله های صادراتی به بازارهای بین المللی از طریق تنگه هرمز باید بپردازد، صرفه جوئی خواهد کرد.
ظرفیت خط لوله نفتی ابوظبی، موسوم به (ADCOP) یک میلیون و پانصد هزار بشکه در روز است که معادل نیمی از تولید روزانه نفت این امارت است.
صدای آمریکا