درخواست از رژیم ایران برای توقف بدرفتاری با روزنامه‌نگاران زن

ده‌ها عضو «سازمان تبادل آزادی بیان» در بیانیه‌ای به‌مناسبت «روز جهانی رفع خشونت علیه زنان»، از دولتمردان ایران خواسته‌اند که روزنامه‌نگاران زن زندانی در ایران را آزاد کنند و از خشونت با آنان دست‌بردارند.

به گزارش سایت دانشجو نیوز، 5 آذر، این 44 عضو که از اعضای فعال در کارگروه جنسیتی این سازمان هستند، به‌مناسبت 25نوامبر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند: ایران به‌دلیل رفتار فاجعه‌بار خود نسبت به زنان به‌ویژه زنان روزنامه‌نگار شهرت پیدا کرده است؛ بسیاری از زنان در این کشور زندانی شده‌اند که نام بردن از تمام آنان در این گزارش امکان‌پذیر نیست.

 

اعضای این سازمان مدافع حقوق زنان و معترض به خشونت، در این گزارش از شیوا نظرآهاری، ژیلا بنی‌یعقوب، هنگامه شهیدی، مهسا امرآبادی، نوشین احمدی خراسانی و مریم بیدگلی به‌عنوان زنان فعال در ایران نام برده و نوشته‌اند: آنها قربانی خشونت دستگاه قضائی و ماموران امنیتی ایران شده‌اند.

در این بیانیه از دولتمردان ایران خواسته شده است که به آزار و اذیت زندانیان، از جمله نوشین احمدی خراسانی، شیوا نظرآهاری و ژیلا بنی یعقوب پایان دهند و دیگر زنان روزنامه‌نگار در ایران را آزاد کنند.

این 44 عضو «سازمان تبادل آزادی بیان» در بیانیه خود هم‌چنین با زنان سراسر جهان که در انجام وظایف کاری و مدنی خود گرفتار بی‌عدالتی و خشونت جنسیتی شده‌اند، اعلام همبستگی کرده‌اند.

در این بیانیه نوشته شده است: زنان روزنامه‌نگار و فعال در جهان «از جمله ایران» به‌دلیل ابراز نگرانی در حوزه‌های حقوق زنان از جمله خشونت و آزادی بیان، زندانی شده‌اند.

اعضای «سازمان تبادل آزادی بیان» در بیانیه خود هم‌چنین از مقامهای کشورها خواسته‌اند تا در مورد زنان روزنامه‌نگار، نویسنده، وبلاگ‌نویس و فعال که قربانی خشونت جنسیتی بوده‌اند تحقیقات کامل و بدون شرطی انجام دهند تا به این وسیله بانیان خشونت مجازات شوند.

در پایان این بیانیه آمده است: اکنون زمان آن فرا رسیده است که دولتها، نهادهای بین‌المللی و جامعه مدنی تدابیر منسجمی را برای پایان دادن به خشونت علیه زنان به‌کار بگیرند.

سازمان تبادل آزادی بیان متشکل از بیش از 80 سازمان مستقل با هدف دفاع از ماده 19 منشور جهانی حقوق‌بشر، پایان دادن به خشونت علیه زنان و برقراری تبادل آزاد اندیشه‌ها در سال 1992 در مونترئال کانادا دایر شد.

«سازمان خبرنگاران بدون مرز»، «انجمن جهانی روزنامه‌ها و ناشران خبر» و «کمیته جهانی آزادی مطبوعات» از جمله نهادهایی هستند که این سازمان را تشکیل می‌دهند.

مجمع عمومی سازمان ملل در دسامبر 1997 با صدور قطعنامه‌ای روز 25نوامبر را روز جهانی رفع خشونت علیه زنان نامگذاری کرد.

این روز به یادبود ترور سه خواهر به نام «خواهران میرابل»، فعالان سیاسی در جمهوری دومینیکن نامگذاری شده است که به دستور رئیس‌جمهوری وقت دومینیکن در سال 1960 ترور شدند.