در این تظاهرات که بزرگترین تظاهرات ایرانیان در کانبرا ارزیابی شد، سناتور جان ویلیامز از نمایندگان حزب ملی استرالیا؛ کلون تامسون, نماینده پارلمان فدرال از حزب کارگر, خانم کیم ساتلر, رهبر اتحادیه کارگری ایالت " ا. سی. تی ACT", پدر روحانی پستر برایان میدوی, رهبر ملی Crosslink, پیتر مورفی رئیس انجمن استرالیاییهای حامی دموکراسی در ایران و نصرت حسینی از انجمن زنان ایرانی مقیم ایالت ویکتوریا بودند. در این برنامه همچنین یک بیانیه حمایت از تظاهرات از سوی عفو بین الملل، توسط یکی از حامیان مقاومت قرائت شد.
تظاهرات در مقابل پارلمان فدرال استرالیا با اعلام یک دقیقه سکوت برای شهدای شهر اشرف و قیام قهرمانانه مردم ا یران توسط مجری برنامه آقای پیتر مورفی، شروع شد. آنگاه سرود ای ایران با صدای جاودانه بانوی هنر آواز ایران با همخوانی شرکت کنندگان اجرا گردید .
سپس سخنرانان برنامه به سخنرانی پرداخته و با هنرمندی آقای سیاوش آرین و خواندن بیانیه تظاهرات برنامه مقابل مجلس به پایان رسیده و بیانیه تظاهرات توسط هیتی به دفتر مجلس فدرال این کشور ارائه شد .
در پایان تجمع و تظاهرات مقابل مجلس، شرکت کنندگان با وسائل نقلیه به سوی سفارت عراق حرکت نمودند وبعد از یک توقف نیم ساعته در جلوی سفارت عراق که با سخنرانی شخصیتهای شرکت کننده و شعار همراه بود اعتراض خود را به اعمال جنایتکارانه دولت نوری المالکی علیه ساکنان شهر اشرف اعلام کردند .
آنگاه شرکت کنندگان به سوی سفارت رژیم ضد بشری آخوندی به راه پیمایی پرداخته و در مقابل لانه فسا د و جاسوسی ملایان در استرالیا به تظاهرات و سر دادن شعارپرداختند و دوتن از شخصیتها سخنرانی های کوبنده ای علیه نقض حقوق بشر درایران و محاصره شهر اشرف ایراد نمودند .
این تظاهرات که با شرکت ایرانیان از ایالات مختلف استرالیا برگزار شد، بسیار مورد توجه و حمایت نمایندگان مجلس فدرال و شهروندان استرالیایی مقیم کانبرا قرار گرفت و در جریان این تظاهرات، هیئتی از نمایندگان مجلس فدرال به علامت همبستگی با تظاهر کنندگان به جمعیت پیوست و از آنان حمایت کرد.
اولین سخنران تظاهرات سناتور جان ویلیامز از حزب ملی استرالیا بود. ایشان ضمن اعلام همبستگی خود و دیگر نمایندگان حزبش از این تظاهرات و جنبش دمکراسی درایران در مورد رفتار ظالمانه نیروهای عراقی علیه ساکنان اشرف گفت برای من عجیب است که چرا سازمان ملل متحد درقبال مسئولیتش برای حفاظت از ساکنان کمپ اشرف عقب نشسته و اجازه می دهد که این وقایع اتفاق بیفتد. وی هم چنین در ادامه سخنانش با اشاره به سنگسار زنان گفت این عمل برای ما بسیار شوکه کننده و وحشیانه است.
وی در پایان سخنانش حمایت قاطع خود را از مقاومت ایران و ساکنان شهر اشرف اعلام نمود.
سخنران بعدی آقای کلوین تامسون, نماینده پارلمان فدرال از حزب کارگر بود. ایشان ضمن اعلام همبستگی با تظاهرکنندگان از حقوق ساکنان کمپ اشرف حمایت کرد و خواهان برقراری امنیت برای ساکنان شد. آقای تامسون همچنین دولت استرالیا را به خارج نمودن نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست سازمانهای ممنوعه فرا خواند و اظهار داشت که این لیست گذاری بهترین هدیه ای بود که ما به رژیم بنیادگرای حاکم برایران که احمدی نژاد رئیس جمهور آن می باشد، تقدیم کرده ایم و ما به ازای آن از آنها تهدید و باج خواهی دریافت کردیم. آقای تامسون بر ضرورت تحریم های همه جانبه بیشتر بر این رژیم تاکید نمود.
سخنران بعدی خانم کیم ساتلر, رهبر اتحادیه کارگری ایالت ا. سی .تی و شهر کانبرا بود. ایشان ضمن تبریک به همه شرکت کنندگان دراین تظاهرات گفت که مسئله نقض حقوق بشر و از سوی دیگر جنبش دموکراسی خواهی درایران چندین سال است که مورد توجه اتحادیه های کارگری استرالیا واقع شده است و اینکه تعدادی زیادی از خواهران و برادران ما که از اعضای اتحادیه های کارگری درایران می باشند درحال حاضر در بین زندانیان سیاسی در زندانهای ایران می باشند. وی در ادامه گفت : موقعیت کنونی درایران, یک موقعیت وحشتناک برای مردم ایران می باشد. شما یک دولت دمکراتیک از دهه 50 به بعد نداشته اید, از زمانیکه مصدق درایران انتخاب شد. شما در حال مبارزه برای بدست آوردن دموکراسی بوده اید انقلاب شما نیز دستخوش یک سیاست رایج توسط ایالات متحده و اتحادیه جماهیر شوروی سابق قرار گرفت که نهایتا به دست خمینی و خامنه ای افتاد. همه دوستان و همکاران من در اتحادیه های کارگری برای شما و مبارزه شما برای دمکراسی آرزوی موفقیت دارند و قلبمان با شماست.
خانم کیم ساتلر گفت: مسئله ساکنان شهر اشرف یک مثال کلاسیک است که عده ای بخاطر سرکوب آن مدال می گیرند. ما به دولت عراق که مسئولیت منطقه سبز بغداد را به آن دادیم اعتماد نمی کنیم, ولی متاسفانه مسئولیت حفاظت ازشهر اشرف را به آنها سپردیم. دلیلی که ما مشروعیت به حضور خود در عراق می دهیم این است که نیروهای حفاظتی و ارتشی عراق قادر نیستند که امنیت و آسایش برای مردم عراق فراهم آورند ولی با این وجود مسئله حفاظت شهر اشرف را به آنها دادیم و مسئله ای که دراشرف درحال اتفاق افتادن است این موضوع را کاملا آشکار می کند که یک فاجعه ویرانگراست. شهر اشرف مانند غزه است که از ورود مواد غذائی و دارویی جلوگیری بعمل می آید. سازمان ملی اتحادیه ها در همبستگی با شما کار خواهد کرد نه تنها در استرالیا بلکه در سطح بین الملل و خانم شرون برو, رئیس جهانی اتحادیه های کارگری درگیراین موضوع نیز می باشد. ما به حمایت شما برای استقرار دمکراسی درایران ادامه خواهیم داد.
در ادامه برنامه خانم شیرین فغانی, بیانیه ای را که ازسوی مسئول عفو بین الملل ایالت ACT درحمایت از تظاهرات ایرانیان صادر شده بود ، قرائت کرده و به اطلاع عموم رساند. دراین بیانیه عفو بین الملل نقض حقوق بشردرایران را محکوم نموده با اشاره به نقض حقوق ساکنان کمپ اشرف بر مسئولیت سازمان ملل متحد در مورد ادامه مانیتورنیگ و حفاظت ساکنان کمپ اشرف تاکید کرده بود.
پدرریورنت برایان میدوی از شخصیت های برجسته کلیسایی یکی دیگر از سخنرانان این تظاهرات بود. ایشان گفتند که این برای من افتخاراست که امروز در کنار شما که از جاهای مختلف استرالیا بنا به تعهدتان به میلیونها نفردر داخل و خارج ایران برای دفاع از دمکراسی درایران و حمایت از ساکنان شهر اشرف گرد آمده اید, باشم. من بعلاوه می خواهم به آن تعداد از ایرانیان شجاعی که خواسته نهائیشان دیدن یک ایران آزاد و دمکراتیک است و درکمپ اشرف بسر می برند درود بفرستم و حمایت خودم را ازآنان اعلام کنم. ما نمی خواهیم که ببنیم که این ایرانیان بیش ازاین متحمل رنج و سختی باشند, ما نباید اجازه دهیم که نیاز آنها به آزادی نادیده گرفته شود, نباید اجازه دهیم که مسئله آنها نادیده گرفته شود, نباید اجازه دهیم که حق آنها و نیاز به یک زندگی مسالمت آمیزبرای آنها نادیده گرفته شود. ما نمی توانیم این کارها انجام بدهیم. ما شماها را دوست داریم, شما در قلب ما جای دارید. ما هیچگاه درک نخواهیم کرد که شما دچار چه سختی هایی شده اید, ولی ما با پاسخ دادن به نیازآزادیخواهانه شما شناسائی می شویم, چرا که درقلب ما همین مسئله وجوددارد. ما می توانیم همه کار انجام بدهیم ، ما باید هرآنچه که درتوان داریم به انجام برسانیم. ما باید توجهات بین المللی را به توطئه ها علیه این افراد جلب کنیم. ما باید به این کار ادامه بدهیم و برایمان مسئله ای نیست که چقدر بطول بیانجامد.
آخرین سخنران برنامه خانم نصرت حسینی از انجمن زنان ایرانی مقیم ملبورن بود. وی گفت: هدف ما ازاین گردهمائی این است که حمایت و هبستگی خودمان را با مردم ایران وساکنان شهر اشرف که بدون توقف از ابتدا علیه این رژیم جانی فعالیت و مقاومت کرده اند اعلام کنیم. ما می توانیم که آزادانه دراینجا گردهم جمع شویم و علیه مسئله ای که با آن موافق نیستیم حرف بزنیم ولی درایران چنین امکانی برای مردم نیست. درحال حاضر تعداد بسیاری زندانی سیاسی درزندانهای مخوف ایران وجود دارند و تحت شدیدترین شکنجه ها قرار دارند. ما همچنین می دانیم که اگر ساکنان کمپ اشرف به ایران استرداد شوند آنها نیز دچار همین سرنوشت خواهند شد. دربین ما کسانی وجود دارند که اعضای خانواده شان درکمپ اشرف بسر می برند. ما می دانیم که استرالیا بخشی از نیروهای ائتلاف در اشغال عراق بوده است. ما معتقدیم که دولت استرالیا باید بنوعی مسئولیت حفاظت از ساکنان کمپ اشرف را بعهده بگیرد. ما می دانیم که نیروهای ارتش عراق قادر به ایجاد حفاظت و امنیت برای این ساکنان نیستند. نحوه برخورد ارتش عراق با این پناهندگان ویرانگر است. بسیاری از ما تصاویر و فیلمهایی مشاهده کرده ایم که چگونه با چوب و چماق و گلوله و فشار آب کشته شدند و بصورت وحشیانه با آنها برخورد شد.
من بعلاوه می خواستم که به وضعیت تعدادی از ساکنان کمپ اشرف که از بیمارهای بغرنج رنج می برند و اجازه مداوا ندارند اشاره کنم. این افراد از حق معالجه و تزریق دارو توسط نوری المالکی منع شده اند و ما معتقدیم که ساکنان کمپ مستحق دریافت دارو و امکانات پزشکی هستند, چرا که درحال حاضر در شرایط بسیار خطرناکی بسر می برند.
دراین برنامه همچنین آقای آرین از هنرمندان هوادار مقاومت ایران در استرالیا به اجرای موسیقی در همبستگی با ساکنان شهر اشرف پرداخت. دراین تظاهرات شرکت کنندگان شعارهای کوبنده ای علیه جنایات نوری المالکی در اشرف, علیه رژیم ضد بشری آخوندی سر دادند.
این تظاهرات مورد حمایت خبرنگاران استرالیائی و بویژه کانالهای تلویزیونی این کشور نیز واقع شد بطوریکه در تمام طول تظاهرات به تهیه فیلم و عکس و رپرتاژ پرداختند .