معاون فرهنگی وزارت کشور: پرهیز ناجا از برخورد با بدحجابی به دلیل جو سیاسی

معضل «بدحجابی», همچنان از مهمترین دغدغه های حکومت جهل و استبداد مذهبی است, به نحوی که علاوه بر گشت ارشاد و انواع نیروهایی که مستقیم دست اندرکار سرکوب زنان ایرانی به بهانه «بدحجابی» هستند, گروههایی هم برای گردآوری عکس و سند و مدرک علیه زنان و دختران تشکیل شده و به رغم همه این تمهیدات, باز هم کارگزاران حکومتی به افزایش مقاومت زنان اذعان دارند و از تبدیل «بدحجابی» به «کشف حجاب» صحبت می کنند.

 آفتاب: علیرضا افشار, معاون فرهنگی وزیر کشور گفت: آقای رئیس جمهور با اصل برخورد با مفاسد مخالفتی ندارند؛ بلکه حتی از مطالبات جدیشان از نیروی انتظامی و قوه قضائیه شدت بخشیدن به برخورد با این مفاسد است.

علیرضا افشار در گفتوگو با هفته نامه یالثارات درباره چگونگی اجرای طرح عفاف و حجاب, به تشریح شیوه بررسی حجاب خانمها توسط طرف قرارداد خود پرداخته است.
 
به گفته معاون فرهنگی وزارت کشور, جمع آوری اطلاعات مربوط به وضعیت حجاب و عفاف تاکنون در کشور سابقه نداشته است.

این کار یک بار انجام نگرفته بلکه شش بار در طی6و نیم سال انجام گرفته است. یعنی همان شیوه پایش مرحله اول در پنج مرحله بعدی تکرار شده تا به این وسیله ضریب خطای در نظر گرفته شده کاهش یابد.

شیوه کار این گونه بوده است که افراد پایشگر یک نفر عابر را در نظر میگرفت و در حالی که از او سوالاتی فرعی میپرسید نفر دیگری مشخصات فرد سوال کننده را به شکل نامحسوس و بر اساس معیارهای مثل نوع پوشش، آرایش و زیور آلات در فرم تطبق میداد و ثبت میکرد.

این کار از سه سال قبل انجام شده و طبق این طرح در معیارها افراد را به خیلی بدحجاب، بدحجاب و کمی بدحجاب تقسیم بندی کرده است که مورد کمی بدحجاب تقریبا عرف است و زیاد حساسیت ایجاد نمیکند و موارد بدحجاب و خیلی بدحجاب هم افرادی هستند که احساسات عمومی را جریحه دار میکنند.

و بنده پرسیدم چرا بعضی احساس میکنند وضعیت حجاب روز بهروز بدتر میشود. وی مدعی بود دلیل برخی مشاهدات، تغییر رفتار افراد بدحجاب است. به این مفهوم که این افراد اقدام به هنجارشکنی و کشف حجاب در گوشههایی از شهر تهران نمودهاند.

یک کد علمی دیگر هم وجود دارد که آن را ناجا به ما داده است به این مفهوم که نیروی انتظامی در طرح پایش و در طی چند سال از صفهای شلوغ نظیر مترو فیلم تهیه کرده و آنها را مورد ارزیابی قرار داده است و طی یک بررسی چند ساله به این نتیجه رسیده است که وضع حجاب بهبود یافته است.

رئیس جمهوری در چند جلسه موکدا از ما خواسته اند که با جرایم در حوزه فساد و فحشا با قاطعیت برخورد شود.

در وضعیت عدول از حجاب اسلامی درجه بندی وجود دارد و نمیتوان بایک شاخص همه را سنجید. اساسا در تعریف حجاب نیز اختلاف نظرهایی وجود دارد.

اینکه 9 درصد طلاق ها در جامعه بر اثر بدحجابی است برای ما به اثبات نرسیده است.
هنجارشکنی عدهای در دوران انتخابات دهم نشان از امیال باطنی آنها داشت. این سوء رفتار به کشف حجاب انجامید و در نتیجه اینگونه رفتار خلاف شرع و عرف کاملا با اغراض سیاسی انجام میگرفت.

تعطیلی گشت ارشاد
براساس آنچه ماموران ناجا ادعا می کنند تعطیلی گشتهای ارشاد، تنها در مقاطع کوتاهی در شرایط سیاسی خاص بعد از انتخابات ریاست جمهوری اتفاق افتاد تا بهانهای به کسی داده نشود. اما در اواخر سال 88 و اوایل سال 89 دستورالعمل جامعی از سوی وزارت کشور به نیروی انتظامی ابلاغ شده است و بعد از آن هم به نیروی انتظمی تاکید شده است که دستور العمل قبلی به قوت خودش باقی است.