فراخوان عفو بین الملال در مورد محدودیتهای پزشکی اعمال شده بر ساکنان اشرف

 

عفو بین الملل در فراخوان جدید خود با عنوان « از: عفو بین الملل به: متخصصین بهداشت و پزشکی
اطلاعیه فراخوان به عمل موضوع: محدودیتهای پزشکی اعمال شده بر روی تبعیدیان ایرانی از جمله پناهندگان» نوشت: گزارشها حاکی از آن است که صدها ایرانی تبعیدی، از جمله پناهندگان، ساکنان کمپ اشرف در عراق، در شمال بغداد، به دلیل محدودیتهای پزشکی اعمال شده توسط مقامات عراقی از عوارض جدی بیماری رنج میبرند.

طی 5 ماه گذشته، وضعیت وحشتناک پزشکی در کمپ، بسا بیش از گذشته خراب شده است. گزارش شده است که تعداد کثیری از آنها که از بیماریهایی همچون سرطان، مشکلات قلب، بینایی، کیسه صفرا، مشکلات استخوانی، سنگ کلیه و سایر امراض رنج میبرند که در صورت عدم مداوای سریع و مناسب ممکن است در وضعیت برگشت ناپذیری قرار گیرند.
کمپ اشرف که در 60کیلومتری شمال بغداد قرار دارد، محل استقرار حدود 3400تن از اعضا و هواداران گروه اپوزیسیون ایرانی، سازمان مجاهدین خلق ایران (پی ام او آی) میباشد. اعضای این سازمان قریب به 25سال است که در آنجا زندگی میکنند و اکنون تبدیل به شهر کوچکی شده که دارای مغازهها و سایر تسهیلات میباشد.


کمپ اشرف از آوریل 2003 تا اواسط 2009 تحت کنترل نیروهایی آمریکایی بود. سپس دولت عراق براساس شروطی که در قرارداد ”سوفا” قید شده بود، حفاظت آن را به عهده گرفت. عراقیها پس از امضای قرارداد با دولت آمریکا، حفاظت کمپ را به عهده گرفتند. طبق موادی که در قرارداد سوفا آمده بود، نیروهایی آمریکایی از شهرهای عراق خارج میشدند. از زمانی که این انتقال مسئولیت صورت گرفته است، ساکنین کمپ که نیاز به درمان پزشکی دارند با مشکلات بسیاری برای دستیابی به امکانات برای درمان پزشکی خودشان چه در داخل یا خارج کمپ، مواجه بودند چرا که کمپ مذکور توسط نیروهای امنیتی عراق در محاصره قرار گرفته است. یک کمیتهٴ عراقی که مسئول تمامی امور مربوط به کمپ میباشد، اکنون گفته میشود که مسئول تصمیم گیری برای مداوای پزشکی است. اعضای این کمیته خودشان تصمیم می‌گیرند که چه کسی می‌تواند به بیرون از کمپ برای ملاقات با پیگیری تخصصی کند و چه کسی نمیتواند. همین کمیته ورود کالا به داخل اشرف را نیز کنترل میکند. مضافاً اینکه نیروهای عراقی با کارهایی همچون نصب بلندگو و پخش پیام و موزیک با صدای بلند، زندگی را برای ساکنان اشرف سخت کرده اند.

به دلیل فقدان مداوای پزشکی مناسب برای بیماریهای مشخصی در بیمارستانی که در مجاورت کمپ قرار دارد، بعضی از ساکنین مجبورند که پیگیری درمانیشان را در بیمارستانهای تخصصی بغداد یا مناطق کردنشین عراق انجام دهند. به هرحال، عفو بین الملل گزارشهایی را دریافت کرده است که تأکید میکند بیمارانی که قرار پزشکی در بیمارستانهای بغداد داشته اند نتوانسته اند که قرارشان را اجرا کنند چرا که نیروهای امنیتی عراقی به بیماران اجازه نداده اند که کسان دیگری همچون مترجم همراهشان باشد.
اکثر بیماران در کمپ به زبان عربی تکلم نمیکنند چرا که زبان مادری آنها فارسیست بنابراین بدون حضور مترجم آنها نمیتوانند با دکترها در عراق صحبت کنند. گزارشها حاکی از آن است که بیمارانی که به سایر جاها برای درمانشان رفته اند، بدون تشخیص بیماریشان یا مداوا برگشته اند چرا که مترجمی حضور نداشته است. همچنین گزارش شده است که بیمارانی که مشکل تحرک داشتهاند به دلیل عدم وجود صندلی چرخدار یا تختهای ویژه، از تردد آنها ممانعت به عمل آمده است. مقامات عراقی از ایجاد تسهیلاتی از این سنخ خودداری کرده اند.
تأخیر در مداوا موجب مشکلات جدی طویلالمدتی را برای تعداد زیادی از افراد  ایجاد کرده است. گزارش شده است که الهام فردی پور، یک بیمار زن که از سرطان تیروئید رنج میبرد نتوانست در بغداد مورد معالجه قرار گیرد چرا که اجازه همراهشدن مترجم یا پرستار با وی را ندادند، نتیجه این شد که وی در کمپ بماند بجای اینکه تنهایی برای اجرای قرارش تردد کند. چشمانداز وضعیتش اکنون نامعلوم است اما بدون یک معالجه سریع، سرطان وی در حال گسترش خواهد بود. مضافاً اینکه 60تن دیگر از ساکنین اشرف نیاز به چک و تشخیص پزشکی توسط متخصص قلب برای سایر مشکلات متعدد قلبیشان دارند. تعدادی نیاز به جراحی دارند تا از مشکلات بعدی که در اثر حملات قلبی ممکن است ایجاد شود، جلوگیری شود.
بدرفتاری با بیماران توسط نیروهای عراقی نیز گزارش شده است. سربازان با توسل به زور، بیماران را از بیمارستان جابهجا کرده ویا اینکه بدون اجازهٴ بیمار وارد اتاق آنها شدهاند. در بعضی موارد نیز درگیریهای لفظی با بیماران داشته اند. در یک مورد به طور مشخص، یک سرباز، بیماری را که به تازگی از عمل جراحی برگشته بود مورد ضرب و شتم قرار داده است که باعث غش کردن بیمار شده است.


لطفاً سریعاً به ارگانهای ذیل بنویسید:
- توضیح دهید که شما یک متخصص پزشکی بوده و نسبت به حقوق بشر نگران هستید،
- از دولت عراق بخواهید تا فوراً محدودیتهای درمانی بر اشرف را بردارد،
- از مقامات عراق بخواهید تا آنها نسبت به نیازهایی که ساکنان به معالجه تخصصی دارند، اقدام کرده و به ساکنان اجازه داده شود که سریعاً کمپ را برای رسیدگیهای درمانی در هر محلی که مناسب است، ترک کنند.
- از مقامات عراقی بخواهید تا اجازه دهند که بیماران خودشان مترجمین را براساس نیاز خودشان انتخاب کرده و به مترجمین نیز اجازه داده شود که به همراه بیماران حضور یابند تا در زمان اجرای قرار با متخصصین پزشکی این امر تسهیل یابد.
- از مقامات بخواهید تا تسهیلات را برای پزشکان متخصص فراهم نمایند که آنها کارشان را بدون اینکه خوفی از تلافی جویی نیروهای عراقی داشته باشند، انجام دهند.
- از نیروهای عراقی بخواهید تا به بدرفتاری و سوءرفتارشان با بیماران خاتمه داده و اجازه دهند تا بیماران به طور خصوصی دکترهای خودشان را ببینند.

برای دیدن آدرس جهت ارسال نامه اینجا را کلیک کنید