از هدفمندی یارانه ها تا قاچاق دارو

دویچه وله 2 دسامبر: پس از به اجرا درآمدن طرح هدفمندی یارانه‌ها از سوی دولت، گمانه‌زنی‌های بسیاری در خصوص افزایش قیمت‌ دارو از سوی مسئولان و کارشناسان مطرح شده است.

محمدرضا نوروزی، عضو عالی شورای سازمان نظام پزشکی ایران در سومین همایش علمی داروسازان سراسر کشور با اشاره به مشکلات موجود در چرخه دارو و درمان اعلام کرد: «پیش‌بینی ما بر این است که با طرح هدفمند شدن یارانه‌ها، قیمت دارو در کشور افزایش پیدا می‌کند». وی در ادامه مدعی شد در زمانی که برق، گاز و آب گران شده است، هزینه‌های درمانی و خصوصا در بخش‌های خصوصی باید یا از طریق یارانه‌ای که دولت می‌پردازد یا از مبالغی که مردم می‌پردازند تامین شود.
اظهارات متناقض مسئولان
مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت در مهر ماه سال جاری درگفتگو با خبرگزاری فارس اعلام کرده بود پس از هدفمندی یارانه‌ها در خصوص دارو با این مسأله روبه‌رو هستیم که «مجلس مصوب کرده است که یارانه دارو تغییر نمی‌کند و با توجه به افزایش دو برابری یارانه دارویی کارخانه‌ها با افزایش قیمت حامل‌های انرژی، هزینه تمام شده دارو برای کارخانه‌های دارویی و هزینه حمل‌ونقل دارو نیز افزایش پیدا می‌کند».
هدفمندی یارانه‌ها و قاچاق دارو
از سوی دیگر سرهنگ فتح‌الله زمانیان، رئیس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس ایران در شهریور ماه سال جاری از افزایش «۲۰۰ درصدی» قاچاق دارو به ایران خبر داده بود اما چندی پیش‌تر محمدرضا شانه‌سر، مدیر کل نظارت بر امور دارویی وزارت بهداشت گفته بود «طی ۴ سال گذشته، قاچاق دارو از ۲۵ درصد به زیر ۱۰ درصد رسیده است. . . ».
فروش چاقوهای چینی با مارک زنجان دردسر جدید زنجانی ها!- سایت عصر ایران (رژیم) 12/9/89: «مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: چاقوهای چینی با مارک زنجان وارد کشور شده و حتی در داخل استان زنجان به فروش می‌رسد.
امیر الهی در حاشیه جلسه احیای صنعت چاقوسازی، با بیان این‌که ورود و فروش چاقوهای چینی با مارک زنجان یکی از مشکلات افول این صنعت در استان زنجان است، افزود: چاقوی چینی با نام چاقوی زنجانی در داخل کشور به فروش می‌رسد در حالیکه کیفیت آن قابل مقایسه با کیفیت چاقوی زنجانی نیست. وی ادامه داد: به علت قیمت بالای مواد اولیه محصولات تولید شده نیز با قیمت بیشتری عرضه می‌شود و نتیجه این امر ایجاد مشکل بازاریابی و عدم فروش این محصولات است.