از سوی رژیم ایران، سعید جلیلی نماینده رژیم در آژانس بین المللی انرژی اتمی در این مذاکرات شرکت کرده است. به گزارش خبرگزاریها، قرار است روز سه شنبه این گفت و گوها در باره فعالیت های هسته ای ادامه یابد.
خبرگزاریهای بین المللی خبر دادند که همزمان با مذاکرات گروه کشورهای 5+1 با نمایندگان رژیم ایران، اپوزبسیون ایران تظاهراتی در اعتراض به برنامه اتمی ایران برگزار کرد.
(بیشتر بخوانید: خبرگزاری فرانسه: هواداران اپوزیسیون ایران در ژنو تظاهرات می کنند)
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این مذاکرات برای اولین بار پس از ۱۴ ماه توقف انجام می شود. و انتظار کمی وجود دارد که به نتیجه مشخصی برسد.
یک هفته پیش از نشست ژنو، رژیم ایران اعلام کرد که یک دانشمند هسته ای به نام مجید شهریاری بر اثر انفجار بمب در خودروی وی کشته شده است.
همچنین یک روز مانده به آغاز مذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه یک، رژیم ایران ادعا کرد که در زمینه تولید کیک زرد- ماده اولیه برای تولید اورانیوم- به خودکفایی رسیده است و اولین محموله این ماده از معدن گچین در بندرعباس به تاسیسات اتمی نظنز منتقل شده است.
در واکنش به این خبر، سخنگوی کاخ سفید تولید کیک زرد از سوی ایران را باعث ایجاد «نگرانیهای بیشتر» دانست.
به خبرگزاری آسوشیتدپرس یک دیپلمات مقیم وین که آشنا به مسائل اتمی است گفت اقدام ایران یک حرکت سمبولیک در آستانه مذاکرات ژنو است.
به نظر می رسد رژیم ایران در صدد است تا این پیام را برساند که تصمیم ندارد به هیچ وجه فعالیت های هسته ای خود را متوقف کند.
تماس تلفنی رییس جمهور آمریکا و چین
به گزارش رادیو فردا، کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد که رییس جمهور آمریکا با همتای چینی خود درباره ایران مذاکره کرده است.
کاخ سفید می گوید: در تماس یکشنبه شب باراک اوباما با هوجینتائو، وی از چین خواست تا همراه با آمریکا و سایر کشورها «پیام روشنی به کره شمالی ارسال کند مبنی بر اینکه تحریکات این کشور غیر قابل پذیرش است.»
کاخ سفید بدون اشاره به جزئیات بیشتر اعلام کرده است که رییس جمهور آمریکا همچنین موضوع ایران را مورد بحث قرار داده است.
قدرت های بین المللی از ایران خواسته اند تا به نگرانی های جامعه جهانی درباره ماهیت برنامه هسته ای خود توجه کرده و به آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه دهد تا درباره اهداف این فعالیت ها راستی آزمایی کند.
روز شنبه، لیام فاکس، وزیر دفاع بریتانیا، گفت که گفت و گوهای ژنو باید آغازی جدی برای حل و فصل این مسئله باشد.
وی با رد حمله نظامی به ایران اظهار داشت :«ما خواهان یک راه حل از طریق مذاکره هستیم و نه از طریق نظامی. اما ایران باید برای دستیابی به نتیجه با ما همکاری کند.»
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز گفته است: این به عهده ایران است تا درباره مقاصد برنامه اتمی خود اعتماد سازی کند.
وی از تهران خواست تا در مذاکرات ژنو، «قاطعانه موضوع پیگیری ساخت سلاح هسته ای را رد کند.»
کشورهای غربی نگران ساخت سلاح اتمی از سوی ایران در پوشش برنامه اتمی خود هستند ولی تهران این ادعا را رد می کند.