جزئیات بزرگترین پرونده قاچاق سوخت

روزنامه حکومتی خراسان روز چهارشنبه از فرار شخصی خبر داد که 130 میلیون لیتر سوخت یارانه ای را به امارارت خلیج فارس خارج قاچاق کرده و 20 میلیارد تومان پول از بانکهای کشور اختلاس کرده است.

بر اساس سناریویی که در این رسانه درج شده، مزبور به کمک شبکه خود، سوخت یارانه ای متعلق به کشاورزان را جمع آوری و با کشتی خارج می کرده است. این سناریو طوری تنظیم شده که نقش ارگانهای حکومتی، به ویژه سپاه پاسداران را در این قاچاق لاپوشانی کند. ساختگی بودن این سناریو تا آنجاست که این روزنامه از اعلام اسم فرد مورد نظر و نام شرکت پوششی وی خودداری کرده است.
هر کودک دبستانی می داند که هیچ فرد یا شرکتی بدون برخورداری از پشتیبانی ارگانهای حکومتی، قادر نیست 130 میلیون لیتر سوخت را از دست کشاورزان نگون بخت جمع آوری کرده و بار بزند و به کشورهای دیگر صادر کند.

سناریوی چاپ شده در روزنامه خراسان از این قراراست:
روزنامه خراسان 17 آذر: یک قاچاقچی سوخت یارانه ای که بزرگترین شبکه شناخته شده قاچاق سوخت به خارج از کشور را هدایت می کرد، پس از قاچاق ۱۳۰ میلیون لیتر سوخت و با ۲۰ میلیارد تومان بدهی بانکی به همراه خانواده اش و درآمد حاصل از قاچاق سوخت از کشور گریخت.
به گزارش خراسان فردی به نام «ه.پ» ۳۷ ساله که تحت پوشش شرکتی به نام «....» به فعالیت چند لایه در زمینه قاچاق سوخت یارانه ای به خارج از کشور مشغول بوده پس از مشخص شدن موضوع و پی گیری نهادهای مسئول به همراه همسر و دختر ۱۰ ساله اش از کشور گریخته است. گفته می شود «ه.پ» میلیاردها تومان از درآمدهای نامشروع حاصل از قاچاق سوخت یارانه ای به خارج از کشور را نیز به همراه خود از کشور خارج کرده است.


تأسیس شرکت داروسازی با مدرک دیپلم
در حال حاضر پرونده وی در دادگستری ۲ شهر مفتوح و در حال پی گیری های قضایی است. در خور یادآوری است شخص مزبور با وجود داشتن سابقه برخی فعالیت های مشکوک در دوران ۸ سال دفاع مقدس توانسته بود به مراکز مهم دولتی نفوذ کند. وی در چند سال گذشته با مدرک تحصیلی دیپلم اقدام به تأسیس شرکت داروسازی کرده بود و حتی اجرای مراسم های نورافشانی در شهر تهران را نیز برعهده داشت.


چگونگی روشن شدن فعالیت های مجرمانه برای دستگاه های امنیتی
پس از مشکوک شدن دستگاه های اطلاعاتی امنیتی کشور به باند مورد اشاره یک شناور با بیش از ۲ میلیون لیتر سوخت یارانه ای که به قصد یکی از بنادر حاشیه ای خلیج فارس در حال قاچاق بود شناسایی و توقیف شد و از آن پس شناسایی ارتباط ها و نحوه فعالیت این باند قاچاق در دستور کار نهادهای اطلاعاتی امنیتی قرار گرفت. پس از آن مشخص شد این باند موفق شده است نزدیک به ۱۳۰ میلیون لیتر سوخت را از کشور خارج کند، که در صورت اخذ جریمه، ملزم به پرداخت مبلغی در حدود ۲۰۰ میلیارد تومان خواهد شد.
یک منبع آگاه در مورد نحوه فعالیت این باند بزرگ قاچاق سوخت که تاکنون ۱۵ نفر از اعضای آن دستگیر شده اند به خراسان گفت: اعضای باند قاچاق سوخت ابتدا با استفاده از روش های مختلف اقدام به جمع آوری سوخت یارانه ای می کردند. یکی از آن راه ها جمع آوری سهمیه سوخت کشاورزان استان های خوزستان، تهران و فارس بوده است. بعد از جمع آوری، سوخت های قاچاق را با برخی مشتقات بی ارزش نفتی مخلوط و با عنوان روغن سوخته به مناطق جنوبی کشور منتقل می کردند. در مرحله بعد موادی که با عنوان روغن سوخته به مناطق جنوبی کشور رسیده بود در کارخانه های این باند دوباره تبدیل به بنزین و گازوئیل شده و به مقصد کشورهای امارات متحده عربی و افغانستان قاچاق می شد.به گفته این منبع آگاه اگر موضوع معوقات بانکی پی گیری می شد شناسایی این فرد با توجه به حدود ۲۰ میلیارد تومان بدهی اش به نظام بانکی کشور خیلی سریع تر و راحت تر اتفاق می افتاد.