آقای مالکوم فاولر، ضمن اعلام حمایت قوی از حقوق مجاهدان اشرف اظهار داشت، جامعه وکلا از برگزاری این جلسه حمایت میکند و وی در غیاب تونی فیشر، رئیس کمیته بینالمللی حقوقبشر جامعه وکلا، در این جلسه شرکت کرده است.
لرد کینگ، عضو مجلس اعیان از حزب کارگر که در این برنامه به نمایندگی از کمیته پارلمانی بریتانیا برای ایران آزاد شرکت داشت، در سخنان خود گفت: «اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در اشرف، با فعالیت گسترده و آموزنده خود به میلیونها ایرانی الهام دادهاند تا در برابر دیکتاتوری مذهبی بایستند و در تظاهرات برای تغییر دموکراتیک شرکت کنند، بنیان این رژیم را بلرزانند و توجه جهانیان را به خود جلب کنند».
لرد کینگ در ادامه سخنانش گفت: ملاها اشرف و ایرانیانی که اشرف الهامبخش آنان هستند را تنها تهدید برای بقای خود میدانند، رژیمی که مصمم به دست پیدا کردن به تسلیحات اتمی است و بنیادگرایی را به سراسر عراق، افغانستان، لبنان و فلسطین گسترش میدهد و یک تهدید اصلی برای صلح جهانی است».
لرد کینگ ضمن یادآوری حمایت 5/2 میلیون تن از مردم عراق و 3 میلیون شیعه عراقی از اشرف محدودیتهای ایجاد شده توسط کمیته سرکوب اشرف، علیه مجاهدان اشرف بهویژه بیماران را محکوم کرد و خواستار رفع محاصره آن شد.
آقای دیوید وون از تالار حقوق بریک کورت اظهار داشت اعضای اپوزیسیون اصلی ایران، سازمان مجاهدین خلق مستقر در اشرف از حمایت گستردهای میان مردم ایران برخوردار هستند و به همین دلیل رژیم، حداکثر فشار را از طریق مأموران اطلاعاتیش روی آنها میگذارد در حالی که آنان تحت قوانین افراد حفاظت شده قرار دارند.
خانم کلر مسکین قاضی مدافع حقوقبشر طی سخنانی گفت: ساکنان اشرف بهطور مستمر تحت فشارهای روحی بودهاند، چرا که مأموران اطلاعاتی رژیم ایران در مقابل در ورودی اشرف با استفاده از بلندگوهای بسیار قوی به مدت 9ماه شب و روز ساکنان را مورد توهین و ناسزاگویی قرار دادهاند.
سر جفری بایندمن بنیانگذار شرکت وکالت حقوقبشر در این جلسه اظهار داشت: نیروهای آمریکا باید بلافاصله به اشرف بازگردند و مسئولیت حفاظت و امنیت ساکنان آن را به دست بگیرند. (یونامی) باید یک دفتر نمایندگی دائمی در اشرف دایر کند و برای لغو کلیه محدودیتهای ضدانسانی اعمال شده توسط دولت عراق، اقدامات لازم را انجام دهد و به شکنجه روانی ساکنان اشرف پایان دهد.
سر جفری بایندمن افزود: دولت عراق باید بلافاصله دست از محاصره اشرف بردارد و مطابق قطعنامه پارلمان اروپا عمل نماید و حقوق بنیادین و حفاظتی ساکنان اشرف را که طبق کنوانسیون چهارم ژنو و قانون بینالمللی از آن برخوردار بودند، تایید کند.
دولت عراق باید از اهداف غیرقانونی و نامشروعش در نقض اصل نانرفولمان (اصل عدم بازگشت اجباری) برای جابهجایی اجباری ساکنان از خانهای که 25سال است در آن زندگی کردهاند، آشکارا دستبردارد.
مسعود ضابطی در سخنان خود تعرضهای نیروهای مسلح عراقی به ساکنان اشرف در ماه اکتبر را توضیح داد و افزود طی این مدت از ورود مینیمم امکانات اولیه هم چون سوخت، دارو و نیازهای اساسی جلوگیری شده است.
فرزانه حسینی که اقوامش در اشرف مستقر هستند از طرف خانوادههای اشرفیان گفت او و خانوادهاش دو سال است که برای گرفتن ویزا تلاش کردهاند ولی به جایی نرسیدند.