اظهارات یک قاضی عراقی مستخدم دستگاه ولایت

هیأت عربی دفاع از اشرف، عضو کمیته بین المللی دفاع از حقوق ساکنان اشرف که توسط 8500 تن از حقوقدانان و وکلا در سراسر اروپا و آمریکا حمایت می شود، با صدور بیانیه ای اظهارات سخیف ناظم العبودی، رئیس دادگاه عالی جنائی عراق در تلویزیون العراقیه وابسته به مالکی، علیه ساکنان کمپ اشرف را به شدت محکوم کرده و آنرا چراغ سبز و زمینه سازی برای حمله مجدد به این کمپ نظیر آنچه که در 28 و 29 ژوئیه 2009 رخ داد، دانست.

هیأت عربی دفاع از اشرف در بیانیه خود اظهارات جنایتکارانه ناظم العبودی علیه مجاهدین خلق را خلاف بند پنجم ماده 19 قانون اساسی عراق دانسته و یادآور شدند: ” این اظهارات همچنین شمار زیادی از قوانین و میثاقهای بین المللی از جمله کنوانسیونهای ژنو, حقوق بشرو قوانین انسان دوستانه بین المللی و کنوانسیون پناهندگی.. را نقض میکند و یک فاجعه انسانی علیه موکلین ما در شهر اشرف را زمینه سازی میکند. امری که از مصادیق بارز جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی است و نشان میدهد که این فرد فاقد هرگونه صلاحیت قضایی است”.   
هیئت عربی دفاع از اشرف همه نیروهای ملی و دمکرات عراق و حقوقدانان و پارلمانها و سازمانهای حقوق بشری را به محکوم ساختن این اظهارات غیر قانونی و ضد انسانی فرا خواند.

جنبش ملی کلدانیها: احترام به قوانین بین المللی
از سوی دیگر, دبیر کل جنبش ملی کلدانیها طی بیانیه یی، با عنوان فراخوان به عدالت ، اظهارات تلویزیونی ناظم فرمان العبودی علیه سازمان مجاهدین خلق ایران را محکوم کرد.
در قسمتی از این بیانیه آمده است: جناب قاضی! شمشیر بر کسانی کشیده است که مورد حمایت و یاری قوانین حقوق بشر اعضای پارلمانهای اروپایی و کنگره آمریکا و کنوانسیونهای بین المللی قرارگرفته اند ، آنها  افرادی  هستند که به آنها ستم شده ، کما اینکه مجاهدین در لیست ترور اروپا نبوده و دادگاه استئیناف واشینگتن حکم به برائت آنها داده است. بنابرین ناظم العبودی بجای اینکه در مورد کیس مجاهدین از حکام رژیم ایران دفاع کند بایستی که از حکم همقطارانشان در دادگاه واشینگتن، حمایت میکرد.
در ادامه بیانیه جنبش کلدانیها آمده است: ما بایستی به قوانین بین المللی احترام گذاشته و به آن ملتزم بوده ومدافع آن باشیم،  …ما این موضع را محکوم کرده و آنرا نوعی خوش خدمتی برای رژیم ایران میدانیم.

یک وکیل دادگستری: قضاییه عراق احساس شرم کند
قحطان السعیدی وکیل دادگستری و از رهبران جنبش احرار گفت دخالت های مرگباری از سوی رژیم ایران در ارگانهای دولت عراق برای اعمال فشار علیه ساکنان اشرف که میهمانان عراق هستند در جریان است.
به گزارش خبرگزاری عراق جدید, قحطان السعیدی افزود اتحادیه اروپا وسازمان های بین المللی دولت عراق را به دست برداشتن از تعرض علیه ساکنان اشرف فراخواندند و ما می گوئیم که امضاء میثاق های بین المللی در زمینه پناهندگان و تایید و پذیرش اصول حقوق بشر باید مورد احترام قرار گرفته و به آن ملزم بود .
قحطان السعیدی افزود یونامی از سوی جامعه بین المللی برای نظارت بر وضعیت انسانی در قرارگاه اشرف مکلف شده است و قضائیه عراق باید از ورود به چنین مسائلی احساس شرم کند زیرا ساکنان اشرف افراد حفاظت شده به موجب کنوانسیون چهارم ژنو هستند.

-کمیته بین المللی حقوقدانان اعلام کرد مصاحبة رئیس محکمة عالی جنایی عراق علیه مجاهدین که آگهی آن پیشاپیش در تلویزیون حکومتی عراق تبلیغ میشد بدستور مستقیم مالکی پس از بازگشت از تهران در ماه گذشته صورت گرفته بود. ناظم عبودی میگوید بصورت ناگهانی در معرض برخی سئوالات قرار گرفته و آنچه گفته است, اعتبار قضایی ندارد.

تلویزیون حکومتی مالکی در بغداد از روز شنبه 13 آذر به پخش یک آگهی تبلیغاتی از مصاحبة یک قاضی بنام ناظم عبودی رئیس محکمة عالی جنایی عراق علیه مجاهدین مبادرت کرد:

مجری: سازمان مجاهدین خلق، نقش این سازمان چیست؟ رابطه آن با دادگاه عالی جنایی عراق چیست؟
قاضی ناظم فرمان العبودی، رئیس دادگاه عالی جنایی: این سازمان همانطور که در سطح بین المللی دسته بندی شده تروریستی است. این سازمان در دهه هشتاد به عراق آمد./ قضا قضا است. قضا به مثابه شمشیر است. کسی که مرتکب جرم شده مجازات میشود و مورد بازخواست قرار خواهد گرفت.
متعاقباً قاضی مزبور در مصاحبه خود که دوشنبه شب از تلویزیون حکومتی پخش شد, صراحتاً اذعان کرد که دستگاه او یک ارگان جداگانة  قضایی است که با دادگستری و شورایعالی قضایی عراق  هیچ رابطه ای ندارد و از نظر اداری و ملی به نخست وزیری نوری مالکی وصل است و از آنجا که ملت عراق یک ملت مسلمان است بر اساس اصل قصاص عمل میکند: 
ناظم العبودی: یعنی به هیچ وجه من الوجوه  به شورای عالی قضائی وصل نیست

مجری: از نظر اداری و مالی به نخست وزیری وصل است
ناظم العبودی: هیچ رابطه‌ای با شورای عالی قضائی و غیره ندارد.

ناظم العبودی: ما یک ملت مسلمان هستیم و اصل قصاص را داریم.

مأموریت قاضی عبودی
قاضی مزبور برای در بردن مالکی از پیگیرد دادگاه اسپانیا و مسئولیت مستقیم مالکی در حمله و کشتار 6 و 7 مرداد در سال 88 در قرارگاه اشرف و همچنین برای فراری دادن مالکی از عواقب جنایتهای افشا شده در اسناد ویکی لیکس, خاطر نشان کرد که مأموریت دادگاه او صرفاً محدود به وقایع سال 1968 تا اول ماه مه 2003 در عراق است و هیچ مسئولیتی دربارة هر آنچه خارج از این محدودة زمانی رخ داده است ندارد:
ناظم العبودی: دادگاه ما مأموریتش در محدوده زمانی از 17 ژوئیه 1968 تا 1/مه/2003  می‌باشد جنایاتی که در این محدوده زمانی رخ نداده باشد دادگاه ما مسئولیتی در قبال آن ندارد به قبل و بعد از آن کاری نداریم و به ما مربوط نمی‌شود
ناظم عبودی در توصیفات و فضیلتهای دستگاه خود گفت که این دادگاه بسا بیشتر از معیارهای بین المللی را رعایت می کند. به نحوی که متهم میتواند روی صندلی بنشیند  و به او قلم و کاغذ هم داده می شود و میتواند صحبت و حتی اعتراض کند: 
ناظم العبودی: این دادگاه در کادر معیارهای بین المللی اجرا شده است و حتی بیشتر ازاین رعایت شده است، یعنی متهم روی صندلی نشسته است وبرای او قلم و کاغذ داده شده است و میتواند صحبت کند و اعتراض کند و بنویسد ووکیل تعیین کند و میتواند سکوت کند و حرفی نزند و تمای تضمین های بین المللی به بهترین وجه دراین دادگاه وجود دارد من بعنوان مثال برایت میگویم که دراین دادگاه زندانیهائی داریم که برای ما لیست از نیازهائی که دارند برای تهیه میدهند لیست میاید که بخداقسم که گویا در هتل 5ستاره هستند برای انها شیر و تخم مرغ و کره و پنیر و عسل و احتیاجات پزشکی وحتی دستگاههای اصلاح و هرچه که میخواهند به انها میرسد

مجری : این درخواستها خیلی از متهمین را تشویق خواهد کرد که به دادگاه عالی جنائی عراق بپیوندند!
ناظم العبودی: لیستهائی میدادند که ما تعجب میکردیم و یکی از روزها گفتندکه برق قطع شده است و ژنراتور خراب شده است، در خانه یک ژنراتور کوچک داشتم من آنرا آورده و برق آنها را حل کردم که مشکلی برایشان پیش نیاید یعنی از موضع انسانی امکاناتی برای انها تهیه کردیم که طبیعی نبود.

مجری: شما حین صحبت تان به موضوع سازمان مجاهدین خلق اشاره کردید. نقش این سازمان و رابطه اش با دادگاه عالی جنایی چیست؟
ناظم العبودی: در حقیقت سازمان مجاهدین خلق یک سازمان تروریستی است همانطور که در سطح جهانی نیز نامگذاری شده است. این سازمان در عراق مرتکب فساد شده است, ابتدا از انتفاضه و قبل از انتفاضه در آنها شرکت داشت از کرکوک و کردستان تا بصره یعنی منطقه کلار و کفری و خانقین و مندلی و طوزخرماتو و کرکوک تا شمال. ما تمامی سازمان را متهم نمی کنیم بلکه چند نفر را متهم می کنیم.

مجری:یعنی فقط کسانی که در این اعمال دست داشته اند.

مجری: چه کسانی این شکایتها را علیه این سازمان به جریان انداخته اند؟
ناظم العبودی:چه طرفی بجریان انداخته؟! شکایت از طرف عراقیان است.

مجری: یعنی شامل هم اشخاص و نهادها است.
ناظم العبودی: بله هم اشخاص و هم نهادها هستند. ما شکایتهایی داریم و همچنین شاهدان عینی داریم ما گفته های 3 شاهد را تدوین کردیم که شاهدان عینی هستند و در همین سازمان کار می کردند و  شهادت عینی و کامل و قوی ای دادند که همراه تصویر و سی دی است.

مجری: آیا افرادی از این سازمان در بازداشت شما و در قید تحقیق هستند؟
ناظم العبودی: خیر. نیستند.

مجری:شما این اطلاعات را از کجا بدست آوردید؟
ناظم العبودی:کدام اطلاعات؟

مجری: در مورد سازمان مجاهدین خلق.
ناظم العبودی: من گفتم شاهدان عینی هست وهمچنین اسناد مربوط به صدام نیز هست و افرادی از خودشان هم هستند. دیگر چه می خواهی؟ بعد که تکمیل شد دنبال شهود دیگر هم می رویم و پرونده را می بندیم.

رئیس قبلی پرونده را مسکوت گذاشته!
قاضی مزدور در قسمت دیگری از اظهارات خود برای توجیه اینکه چگونه چنین شهود و اسنادی سبز شده اند و چرا در 7 سال گذشته خبری از آن نبود, رئیس پیشین همین دادگاه را متهم کرد که بر روی این پرونده ها سرپوش گذاشته بود و اکنون از زمانی که مالکی او را منصوب کرده است, پرونده ها فعال شده است:
ناظم عبودی : این پرونده های غیر فعال بوده و روی آنها پوشانده شده بود.

مجری : از سوی چه کسی؟
ناظم عبودی: بگذار بگویم، مثلا از سوی مدیریت سابق حالا چه این که این کار عامدانه یا اهمال کاری بوده اینرا نمی توانم بگویم.

مجری : منظورتان مدیریت پیشین دادگاه است؟
ناظم   عبود ی: بله ، در واقع اهمال بوده و اهمیت چندانی ندارد .وقتی که اداره  این دادگاه را تحویل گرفتم  این موضوع را فعال کردم همه شکایتهای موجود در تحقیق را خواستار فعال شدن آن شدم.

این دادگاه ربطی به وزارت دادگستری ندارد
مجری: پرونده استرداد در آن هم دادستان مشارکت دارد همه وزارت کشور در آن دخیل است
ناظم عبودی: ما با وزارت دادگستری مشارکت نمی کنیم. شکایت ها را برای مدیر پلیس انترپل در عراق وابسته به وزارت کشور ارسال کردیم و به همراه او نماینده ای از دادگاه که توانستند اثبات کنند که باید افراد متهم چه از نفرات رژیم سابق یا سازمان مجاهدین خلق باید دستگیر شوند..
دستگاه قضایی تعارف ندارد, قضا قضا است, قضا شمشیر را مشخص می کند

طرفداری از دیکتاتوری آخوندی
العبودی: یک روزی یعنی یکی از مسئولین عالی رتبه به شیوه ای با من تماس گرفت.

مجری: عراقی بود؟
العبودی: عراقی بود, چنین حرفی به من زد و به من گفت اگر سازمان مجاهدین خلق را محاکمه کنید بر وضعیت سیاسی و بین المللی عراق تاثیر می گذارد  و طرفداری از ایران محسوب می شود.

مجری: آیا وکلا به لحاظ اداری هم در کادر دادگاه شما هستند و یا اینکه نیستند؟
ناظم العبودی: آری به لحاظ اداری هم به ما وصل هستند.

مجری: با حقوق ماهانه ؟
ناظم العبودی: طبعا باید حقوق و مزد خودشان را دریافت کنند, مثل هر پرسنل دیگری.

ناظم عبودی گفت اظهاراتش اعتبار قضایی ندارد
در پی اعتراض های گسترده حقوقدانان بین المللی و وکلای عراقی و کشورهای عربی به این اقدام ننگین مالکی و بازیچه قرار دادن ارگانهای عراقی از سوی رژیم آخوندی, کمیتة بین المللی حقوقدانان پس از ارتباط با مقامات عراقی از جمله تماس با شخص ناظم عبودی اعلام کرد:
 مصاحبة تبلیغاتی  رئیس محکمة عالی جنایی و ظاهر شدن رئیس دادگاه در نقش شاکی که در عرف حقوقی عمل بسیار شرم آوری است وهرگز هیچ قاضی و  رئیس مستقل دادگاه  مرتکب آن نمی شود, بدستور مستقیم مالکی پس از بازگشت از سفر تهران در ماه گذشته صورت گرفته است. ناظم عبودی میگوید بصورت ناگهانی در معرض چنین  سئوالاتی قرار گرفته و آنچه گفته است به معنی حقوقی فعال کردن یک پرونده قضایی نیست و از اینرو اعتبار قضایی ندارد.
به اعتقاد کمیتة بین المللی حقوقدانان, به نظر میرسد آنچه از تلویزیون حکومت مالکی علیه مجاهدین با ویترین قضایی ارائه و پخش شده است و مکمل آن هم مصاحبة دانایی فر سفیر رژیم ایران در روزنامه نیمه رسمی الصباح در 5 دسامبر (14 آذر ماه) می باشد, واکنش حقیرانة تدافعی در برابر بیانیة سمپوزیوم حقوقدانان بین المللی در دفاع از اشرف و قطعنامه 25 نوامبر پارلمان اروپاست.