فراخوان 5000 شهردار فرانسه برای پایان محاصره کمپ اشرف
برگردان از نشریه پارلمان – نوامبر 2010
طی کنفرانس مطبوعاتی که در روز 24 نوامبر در شهرداری یکم پاریس و در حاشیه کنگره شهرداران فرانسه برگزار شد، فراخوان 5000 شهردار برای پایان محاصره شهر اشرف در عراق - که 3400 عضو مجاهدین خلق، گروه اصلی اپوزیسیون رژیم تهران، در آن اقامت دارند و از استاتوی افراد حفاظت شده بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو برخوردار هستند، علنی گردید.
در این متن، امضاء کنندگان از جریانات سیاسی مختلف، گفته اند که اشرف را «شهر خواهر» خود تلقی میکنند «و این شهر تبلور خواسته های دمکراتیک مردم ایران است» و خواستار به رسمیت شناختن حقوق اهالی آن و کمک فوری به بیمارانی که به خاطر محدودیتهای اعمال شده از سوی نیروهای عراق و مأموران رژیم ایران در خطر مرگ قرار گرفته اند شدند.
شهرداران از دولت فرانسه و بطور خاص خانم وزیر امور خارجه جدید خواستند که به دخالت در نزد دولت عراق مبادرت کند تا این دولت به تعهدات بین المللی خود در زمینه برسمیت شناختن حقوق اشرفی ها عمل کند و محاصره را متوقف سازد.
شهردار منطقه یکم پاریس، ژان فرانسوا لوگاره ( از حزب او ام پ و عضو شورای منطقه ای ایل دو فرانس) چهارشنبه در شهرداری خود چندین کلاسور را که حاوی امضاء های شهرداران بود به مریم رجوی پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران که مجاهدین خلق از اصلی ترین تشکیل دهنده آن هستند، تقدیم نمود.
آقای لوگاره از نفوذ کلام خانم رجوی تقدیر کرد و گفت : «پیام شما که بطور طبیعی شور انگیز است ، یک پیام پر اراده و انرژی در مبارزه سخت مقاومت علیه رژیم ایران است.» وی ادامه داد : «من ارزشهایی که شما در جهت یک اسلام بردبار ، اسلام گشایش و دیالوگ مطرح میکنید را بسیار مهم یافتم. فکر میکنم که این موضوعی است که به همه ما به عنوان نمایندگان و منتخبین جمهوری در فرانسه، ربط پیدا میکند. ما در خاک خودمان نمودهای عدم بردباری و افراطی گرایی را در هر دو سو میبینیم. فکر میکنم که هر چیزی که بتواند به بهبود دیالوگ میان اسلام با همه مذاهب دیگر کمک کند یک پیام مهم و اساسی است.»
امیل بلسیگ (از حزب او ام پ، شهردار و نماینده شهر ساورن) که ریاست کنفرانس را در دست داشت یادآوری کرد که : «اقدام شهرداران در کادر اقدام بین المللی گسترده تر و در ادامه اقدام پارلمان اروپا و بیانیه 3500 پارلمانتر در اروپا و ایالات متحده صورت گرفته است.» وی تأکید کرد که در فرانسه «325 نمیانده مجلس، 140 سناتور، 13 رئیس منطقه و 40 رئیس شورای استان نیز در کنار شهرداران برای این هدف متعهد شده اند.»
سخنرانان دیگر منجمله ژان دیونیس دو سژور (از حزب میانه جدید، نماینده و شهردار شهر آژن)، ژان پیر بکه (سوسیالیست و شهردار اور سور اواز ) ژیلبر مارساک ( سوسیالیست و شهردار ژوئی لو موتیه) هر یک نتایج فاجعه بار محاصره شهر اشرف را برشمردند و تأکید کردند که منتخبین فرانسه نسبت به سرنوشت این اعضای مقاومت ایران حساس میباشند.
شهرداران از هیئت مساعدت سازمان ملل متحد در عراق خواستند که یک هیئت دائم ناظر تحت حفاظت نیروهای آمریکایی در اشرف مستقر کنند تا نسبت به رعایت حقوق اهالی و پایان محاصره نظارت داشته باشند.
اطلاعیه ای که در پایان کنفرانس صادر شد یادآوری کرد که دو سال است که اهالی اشرف محاصره ای غیر انسانی از سوی نیروهای عراقی تحت امر سرویسهای نخست وزیر نوری مالکی را متحمل شده اند. این نیروها که از رژیم ایران دستور میگیرند، محدودیتهای شدیدی را به اشرفی ها اعمال کرده اند منجمله ایجاد موانع بر سر مداوای پزشکی و نیازهای فوری دارو.
در جریان حمله 28 و 29 ژوئیه 2009 که به درخواست تهران از سوی نیروهای عراقی صورت گرفت و 11 کشته و 500 زخمی بر جای گذاشت، بعضی قربانیان حمله بدلیل نرسیدن کمکهای پزشکی در گذشتند.
بیماران سرطانی در وضعیت وخیمی هستند. در جریان کنفرانس به مورد خانم الهام فردیپور، 44 ساله مبتلا به سرطان تیروئید اشاره گردید. نیروهای عراقی مانع از بستری شدن وی در بغداد برای مداوای اورژانس شدند. یک مورد دیگر از میان ده ها بیمار صعب العلاج ، مورد آقای مهدی فتحی است که مبتلا به سرطان کلیه است. بدنبال موانعی که بر سر مداوای او ایجاد کردند وی در حال حاضر در وضعیت نا امید کننده ای در کما به سر میبرد.
خانم مریم رجوی که میهمان افتخاری این کنفرانس بود گفت : «ده ماه است که مأموران اعزامی از ایران شب و روز با صدها بلندگو بسیار قوی اهالی اشرف را تهدید به حمله ، مرگ ، آتش سوزی میکنند تا یک شکنجه روانی مستمر را بر روی آنها اعمال کنند. بعضی از این بلندگوها در ده متری مکان های زندگی و کلینیک اشرف است.» وی نتیجه گرفت : «بایستی آنهایی که قیمت سنگین پرداخته و در صف اول مبارزه علیه بنیادگرایی مذهبی هستند یعنی اهالی شجاع اشرف حفاظت شود. »
تقریباً همزمان با برگزاری کنفرانس در پاریس، در استراسبورگ پارلمان اروپا یک بیانیه مکتوب به نفع پایان محاصره اشرف را به عنوان قطعنامه به تصویب رساند. پارلمان اروپا پنجشنبه از رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا، خانم آشتون خواست «که از سازمان ملل متحد بخواهد که بطور فوری حفاظت مخالفین ایرانی در تبعید در کمپ اشرف» در عراق را که به گفته آن تحت یک «محاصره بیرحمانه » از سوی مقامات عراقی قرار دارد، «تأمین نماید».
مطلب ضمیمه :
بیانیه 5000 شهردار فرانسه
دمکراسی برای ایران ، حفاظت برای مخالفین
با در نظر داشتن قطعنامه 24 آوریل 2009 پارلمان اروپا در مورد کمپ اشرف که محل استقرار 3400 تن ایرانی مخالف در عراق حفاظت شده تحت کنوانسیون جهارم ژنو، شامل 1000 زن میباشد،
با در نظر گرفتن بیانیه سال گذشته 2172 شهردار شهرهای مختلف فرانسه، در حمایت از ساکنان اشرف
با در نظر گرفتن گردهمایی 100 هزار ایرانی در 26 ژوئن امسال در تاورنی شمال پاریس در حمایت از قیام مردم ایران و کمپ اشرف، که مبین تمایل عموم مردم ایران علیه فاشیسم دینی و بنفع اشرف و مقاومت ایران بود.
با در نظر گرفتن بیانیه 3500 پارلمانتر در دو سوی آتلانتیک، در حمایت از ساکنان اشرف و ضرورت تامین و تضمین حفاظت آنها از سوی نیروهای سازمان ملل و آمریکا و حمایت از راه حل سوم خانم مریم رجوی رییس جمهور برگزیده مقاومت ایران
از آنجا که خویشاوندان ساکنان اشرف بعد از بازگشت از سفر به اشرف دستگیر و بعضا به مرگ محکوم شده اند،
در حمله مرگبار نیروهای عراقی به تحریک این رژیم به این کمپ در ژوییه 2009، 11 کشته و 500 زخمی در میان ساکنان بی دفاع بر جای گذاشت. جهان این جنایتها را محکوم کرد.
از آنجا که دولت عراق از ابتدای 2009 یک محاصره ضد انسانی بر اشرف تحمیل، از ورود خانواده ها و وکلای ساکنان جلوگیری، در ورود مواد غذایی و سوخت و دسترسی ساکنان به خدمات پزشکی کارشکنی می کند و خطر تجدید کشتار ساکنان اشرف وجود دارد،
از آنجا که فشار روی اشرف با بهانه بودن سازمان مجاهدین در لیست سیاه آمریکا میباشد،
از آنجا که دادگاه استیناف آمریکا در واشنگتن در ژوییه 2010 حکم به نفع سازمان مجاهدین داده و وزارت خارجه را به بازبینی تصمیمش فراخوانده،
از آنجا که رژیم ایران با مداخله و اعمال نفوذ در دستگاه قضاییه عراق احکام بازداشت برای ساکنان صادر میکند و در صدد استرداد آنان است،
1- در پاسخ به فراخوان 2172 شهردار شهرهای مختلف فرانسه، در اکتبر 2009 حمایت خود از اشرف و نگرانی خود در قبال خطرات ایجاد شده توسط ملایان علیه ساکنان آن را ابراز داشته بودند. ما این شهر نمونه را که از نمادهای برجسته خواسته های دمکراتیک مردم ایران می باشد همانند خواهر شهر خود تلقی می کنیم.
2- از دبیرکل و یونامی و نماینده ویژه دبیرکل در عراق و کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد میخواهیم ضمن تاکید بر استاتوی ساکنان اشرف بعنوان افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو، هر گونه جابجایی اجباری آنان در درون عراق و اعمال خشونت علیه آنان را ممنوع اعلام کند و تیم ناظر در اشرف مستقر سازند و برای لغو محاصره اشرف و لغو احکام ظالمانه بازداشت اقدام کنند
3- از دولت فرانسه میخواهیم، سازمان ملل را به تعهدات مندرج در ماده 2 فوق فراخوانده و در اجرای این تعهدات کمک کند.
4- ایالات متحده را به حذف نام سازمان مجاهدین از لیست سیاه و تضمین حفاظت ساکنان اشرف فرا می خوانیم.