مصرف بنزین غیراستاندارد، مهمترین علت افزایش آلودگی هوای تهران

نمایندگان مجلس ارتجاع و تعدادی از کارگزاران و رسانه‌های حکومتی آخوندی؛ مهمترین علل افزایش آلودگی هوای تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور را مصرف بنزین غیراستاندار در خودروها اعلام کردند.

محسن نریمان نماینده مجلس ارتجاع از بابل گفت: آلودگی هوای تهران به‌صورت یک روال غیرعادی در حال افزایش است و بنزینهای غیراستانداری که در تهران استفاده می‌شود موجب افزایش این آلودگی هوا شده است.

انوشیروان محسنی بندپی، دیگر نماینده مجلس ارتجاع از نو شهر و چالوس، گفت: در سال ۷۴ قانونگذاران قانون مبارزه با آلودگی هوا را تصویب کرد، در برنامه چهارم توسعه نیز بر این موضوع تاکید شد و دولت و وزارت نفت مکلف به ارائه سوخت استاندارد شدند، اما متاسفانه وزارت نفت تاکنون نتوانسته است سوخت استاندارد را تحویل دهد و وزیر نفت اعلام کرده است که تا سال ۹۱ نمی‌تواند یک سوخت استاندارد را تولید کند.

امیرحسین قاضی‌زاده عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رژیم گفت: تا تهران هست کسی به فکر شهرستانها نیست. متاسفانه نگاه مسئولان در این موضوع هم‌چون دیگر مباحث متوجه پایتخت شده و از آلودگی هوا در شهرستانها غفلت شده است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارتجاع گفت: پیداست که وضعیت آلودگی هوا به یک معضل ملی تبدیل شده است که البته تهران در وضعیت وخیم‌تری قرار دارد،

روزنامه حکومتی خراسان نیز نوشت: آلودگی هوا حدود یک ماه است که تهران را به‌عنوان مرکز اجتماعی و سیاسی کشور دچار مشکل کرده و تعطیلی‌های پی‌درپی و برنامه‌ریزیهای متعدد برای کاهش آلودگی هوا نیز به نتیجه‌ای مشخص نرسیده است.
شرایط پیش آمده برای تهران، از استانهای خراسان رضوی (مشهد و...)، خراسان شمالی (بجنورد و...)، لرستان (خرم‌آباد و...)، اصفهان (اصفهان و...)، خوزستان (اهواز و...)، آذربایجان شرقی (تبریز و...) و استان مرکزی (اراک و...) نیز گزارش شده و آلودگی هوا از یک پدیده هواشناسی به مشکل اجتماعی تبدیل شده است.

خبرگزاری مهر آخوندی نوشت: افزایش آلودگی هوای شیراز به ۱۰برابر حد مجاز رسیده است.
آلودگی هوا در استان اصفهان نیز منجر به تعطیلی دستگاههای اداری و آموزشی اصفهان، فلاورجان، مبارکه، لنجان، شاهین‌شهر، نجف‌آباد و خمینی‌شهر شد.
آلودگی هوا در اراک نیز وارد دهمین روز هشدار شد. مصطفوی، کارشناس آلودگی هوای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، آلاینده‌های هوای اراک را دی‌اکسید گوگرد و غبار هوا اعلام کرد و احتمال آلودگی بیشتر و زیادتر غلظت آلاینده‌ها در هوای استان را بعید ندانست.

تلویزیون رژیم گزارش داد: آلودگی هوا در شهرهای خرم‌آباد و پل‌دختر به بیش از ۷برابر حد مجاز رسیده و در برخی از روزها این رقم به ۳۰برابر حد مجاز هم گزارش شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی گفت: برابر گزارش مرکز پایش و کنترل آلودگی هوای شهر تبریز، آلودگی هوای تبریز در حالت هشدار است.

روزنامه حکومتی خراسان نوشت: کارشناسان محیط زیست مدعی هستند در هر شهری از کشور که آلودگی هوا به مرحله هشدار رسیده است، برای پیشگیری از خطرهای بعدی، تعطیلی ویژه مدارس و قشرهای حساس اعلام شده است. در این راستا با توجه به‌شدت آلودگی هوا در کرج و به استناد گزارش هواشناسی مبنی بر افزایش غلظت آلاینده‌ها در جلسه اضطراری آلودگی هوای این استان روز سه‌شنبه (۱۶آذر) تمام کارخانه‌های آلاینده، معادن شن و ماسه، مراکز پیش‌دبستانی، دبستانها و مدارس راهنمایی تعطیل و طرح زوج و فرد کردن تردد خودروها و جلوگیری از تردد خودروهای تک‌سرنشین اجرا شد.
در استان اصفهان به‌خاطر آلودگی هوا در هفته‌های اخیر چندین روز تعطیلی اعلام شد. بابک صادقیان، مدیر کنترل آلودگی هوای اداره کل حفاظت از محیط زیست اصفهان، در مصاحبه با خبرگزاری حکومتی فارس گفت: تعطیلی‌های اخیر در اصفهان را به‌دلیل حفظ سلامتی اقشار آسیب‌پذیر به‌خصوص کودکان، سالمندان و بیماران تنفسی اعلام کرد.
مرتضی احتشام‌فر، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی گفت: خیابانهای سجاد، دانشگاه، میدان شهدا، چهارراه شهدا و پنجراه مشهد از مناطقی هستند که در مرز خطر و هشدار قرار دارند.

خبرگزاری حکومتی مهر نوشت: شهرستان اهواز هم با هوایی آلوده روبه‌رو است ولی تاکنون هیچ دستگاهی در این باره اظهارنظر نکرده است.