فارس نوشت: «سایمون گس سفیر انگلیس در تهران در اعتراض به برخوردهای خشونتآمیز و غیرانسانی پلیس این کشور با تجمعات مسالمتآمیز دانشجویان و اقدام خلاف اصول و عرف دیپلماتیک وی در درج مقالهای علیه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد».
از سوی دیگر روز یکشنبه گروهی از بسیجیان و لباس شخصی ها پرچم انگلستان را در برابر سفارت این کشور در تهران به آتش کشیدند.
سفیر انگلستان در مقاله مورد اعتراض دیکتاتوری آخوندی با اشاره به سرکوب مدافعان حقوق بشر در ایران نوشته است: «این گونه افراد در هیچ جای دنیا به اندازه ایران درخطر نیستند. از سال گذشته تا کنون مدافعان حقوق بشر مورد آزار و اذیت قرار گرفته و زندانی شدهاند. یک نمونه از آنها نسرین ستوده است. خانم ستوده وکیلی است که سالها در ایران کار کرده و با استفاده از شیوههای قانونی و معمول در ایران به دفاع از هموطنان ایرانی خود پرداخته است. اما امروز خود او در بازداشت است و در انتظار محاکمه به سر میبرد. دادستانهای ایران اتهام مبهم «اقدام علیه امنیت ملی» را علیه او مطرح کردهاند اما اتهام اصلی او در واقع دفاع شجاعانه و آشکار کردن بیعدالتیهایی است که حکومت ایران ترجیح میدهد پنهان بمانند. دولت بریتانیا پیشتر هم از ایران خواسته تا به وظایفی که آزادانه پذیرفته است، عمل کند؛ از دستگیریهای خودسرانه خودداری کند و محاکمات عادلانه برگزار کند. آزادی نسرین ستوده نقطه شروع خوبی است».
در این مقاله که در روز جهانی حقوق بشر در وبسایت سفارت انگلستان در تهران منتشر شده، سفیر انگلستان، نوشته بود: «روز بینالمللی حقوق بشر، مناسبتی است برای یادآوری کسانی که در سراسر جهان برای احقاق حقوق دیگران برخاستهاند: وکلا، روزنامهنگاران، و اعضای سازمانهای غیردولتی (ان جی او) که برای دفاع از شهروندان شان، خود را در معرض خطر قرار دادهاند.»
به گزارش فارس، وزارت خارجه رژیم ایران، به این نوشته «شدیدا» اعتراض کرده و اقدام سفیر انگلیس را «اقدامی غیرمتعارف و خارج از رسالت یک سفیر» نامیده است.
در واکنش به این مقاله، علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع طی بیانیه یی اعلام کرد: «به نظر میرسد ماموریت سایمون گس در تهران بجای تنظیم روابط دو جانبه تخریب روابط است چرا که اظهارات وی نشاندهنده این واقعیت است که او باید ادب سفیر بودن را بیاموزد».
درخواست اخراج سفیر
از سوی دیگر، حشمتالله فلاحتپیشه رئیس کمیته روابط خارجی مجلس رژیم سفیر انگلستان در تهران را یک عنصر نامطلوب خواند و خواستار اخراج وی شد. وی گفت: اخراج سایمون گس سفیر انگلیس در تهران باید بهصورت جدی در دستور کار وزارت امورخارجه قرار بگیرد.
خبرگزاری سپاه پاسداران موسوم به فارس نیز، یادداشت سفیر انگلستان در تهران را گستاخانه و توهین آمیز خواند و نوشت: شایسته است دولتمردان انگلستان بجای دخالت در امور داخلی دیگر کشورها و متهم کردن آنها به نقض حقوقبشر کمی هم به اوضاع داخلی کشور خود توجه کنند.