سنگال سفیر خود در ایران را فراخواند

 

 وزارت امور خارجه سنگال روز سه شنبه اعلام کرد از توضیحات ارائه شده از سوی ایران در باره کشف یک محموله سلاح در نیجریه راضی نیست و به همین دلیل سفیر خود در تهران را فراخوانده است.

مقام های نیجریه روز ۲۶ اکتبر اعلام کردند که یک محموله سلاح های ارسالی از جمهوری اسلامی ایران را در بندر لاگوس کشف و ضبط کرده اند. این محموله که در ۱۳ کانتینر جاسازی شده بود شامل گلوله های توپ، خمپاره و سایر سلاح ها بود و برچسب مواد ساختمانی روی جعبه های آن خورده بود. (بیشتر بخوانید: کشتی بارگیری شده توسط رژیم حامل تسلیحات غیرقانونی، در نیجریه توقیف شد)

یک شرکت بین المللی حمل و نقل که مقر آن در فرانسه است گفته است که کشتی یاد شده در بندرعباس بارگیری شده بود.

در همین زمینه، گامبیا در ماه نوامبر اعلام کرد تمام روابط خود را با ایران قطع می‌کند. به گفته منابع غیررسمی، دلیل این اقدام آن بوده است که از گامبیا به عنوان مقصد نهایی این محموله یاد شده است.
(بیشتر بخوانید: اخراج تمامی پرسنل سفارت ایران از گامبیا)

فراخواندن سفیر
 در همین حال،  مدیک نیانگ، وزیر امور خارجه سنگال، روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد توضیحات ارائه شده از سوی ایران درباره این محموله سلاح راضی کننده نیست.

در بیانیه وزیر امور خارجه سنگال آمده است: امنیت و صلح می بایست به عنوان معیار اصلی روابط بین کشورها باشد و توضیحات ارائه شده از سوی ایران در این مورد(کشف محموله سلاح) راضی کننده نبود، (به همین دلیل) سنگال تصمیم گرفت سفیر خود در ایران را از امروز برای مشاوره فرا خواند.

منوچهر متکی هفته جاری به سنگال سفر کرده بود تا در این مورد با مقامات سنگال مذاکره کند، اما روز دوشنبه وی به دستور محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی از سمت  خود برکنار شد.

پیشتر منوچهر متکی برای حل این مساله به نیجریه سفر کرده بود، ولی این سفر دستاورد چندانی به همراه نداشت و نیجریه مساله محموله کشف شده سلاح را به شورای امنیت گزارش داد.

منوچهر متکی پس از سفر خود به نیجریه اعلام کرده بود که ارسال این محموله اسلحه توسط یک شرکت خصوصی در ایران انجام گرفته است.

به گزارش رویترز، پلیس مخفی نیجریه که این محموله را کشف کرده بر اساس اسناد و مدارک مربوط به این محموله گفته است که قرار بوده سلاح‌ها از نیجریه به گامبیا ارسال شود.

به گفته مقامات رسمی اطلاعات و امنیت نیجریه، در حال حاضر تحقیقات بر روی دو ایرانی متمرکز است که گفته می‌شود از مقامات ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی‌ و اعضای سپاه قدس، یکی از شاخه‌های سپاه پاسداران، هستند.

دولت نیجریه تنها توانسته است از یکی از این افراد بازجویی کند، چرا که نفر دوم از مصونیت سیاسی و دیپلماتیک برخوردار است.
رادیو فردا